Coinbase koopt Blockchain Mappers Neutrino om operaties te stimuleren

Coinbase Neutrino

Op 19 februari kwam de machtige Amerikaanse cryptocurrency-uitwisseling Coinbase bekend gemaakt de overname van Neutrino, een blockchain-intelligentiespel waarvan de enterprise-grade tools voor ‘het volgen van cryptocurrency-stromen over meerdere blockchains’ nu zullen worden gebruikt voor en op Amerika’s grootste cryptogebruikersbestand tot nu toe.

Oorspronkelijk met hoofdkantoor in Milaan, Italië, zal Neutrino zijn activiteiten verplaatsen naar het kantoor van de Amerikaanse beurs in Londen, terwijl het zijn status als onafhankelijke onderneming binnen het Coinbase-ecosysteem behoudt. Het leiderschap van de beurs begroette de stap als een nieuwe stap die het neemt om de crypto-economie te rijpen en legitimeren.

Coinbase Neutrino

“Door gegevens over openbare blockchains te analyseren, zal Neutrino ons helpen diefstal van geld van de accounts van mensen te voorkomen, ransomware-aanvallen te onderzoeken en slechte actoren te identificeren”, zei Varun Srinivasan, technisch hoofd van Coinbase..

“Het zal ons ook helpen om meer cryptocurrencies en functies naar meer mensen te brengen en tegelijkertijd de naleving van lokale wet- en regelgeving te waarborgen. De technologie van Neutrino is de beste die we op dit gebied zijn tegengekomen, en het zal een belangrijke rol spelen bij het legitimeren van crypto, waardoor het veiliger en toegankelijker wordt voor mensen over de hele wereld. “

Cyberscurity & Diefstalonderzoeken

Onder de paraplu van Coinbase zullen de acht werknemers van Neutrino helpen bij cyberbeveiligings- en diefstalonderzoeken, en de ICO-bewakingsdiensten van de startup kunnen worden gebruikt omdat de beurs overweegt zijn tokenaanbod uit te breiden. In december 2018 verklaarde Coinbase dat het maar liefst 30 nieuwe cryptocurrencies op zijn platform overweegt.

Tegen het daglicht van de mainstream zal de buy-up de operaties van de beurs organiseren en goed aansluiten bij Amerikaanse regelgevers, wetgevers en traditionele financiële spelers. Aan de andere kant zullen de meer anarchistische onder de diehards van de crypto-economie de overname zien als een nieuwe dreiging tegen de privacies die worden geboden door het gebruik van pseudonieme blockchain..

Terwijl de cryptoverse bloeide, is de vraag naar blockchain-analysediensten in natura toegenomen. En aangezien het ecosysteem nu zijn eerste decennium onder zijn riem heeft met mogelijkheden voor verdere groei aan de horizon, stijgt de vraag naar deze niche-inlichtingendiensten koortsachtig. Coinbase begon naar verluidt in 2018 te werken aan zijn eigen gepatenteerde markttoezichtsysteem.

Het is de groeiende vraag die de recente serie B-fondsenwervingsronde van $ 30 miljoen USD van Chainalysis, het meest spraakmakende blockchain-onderzoeksbureau in de ruimte, stimuleerde. Het bedrijf zei dat het een deel van die fondsen gebruikte om een ​​permanent kantoor in Londen te openen, dus met Chainalysis en Neutrino in de stad lijkt de Britse hoofdstad een internationale blockchain-inlichtingenhub te worden..

Bovendien wijst de overname van Neutrino ook op de centrale focus van Coinbase op Europa en zijn cryptocentra. Nu de beurs haar activiteiten in Londen heeft uitgebouwd, wordt er ook naar elders in Europa gekeken, na de opening van een kantoor in Dublin, Ierland, afgelopen herfst. Het bedrijf ontving afgelopen voorjaar voor het eerst een Barclays-bankrekening en een e-geldlicentie om in het Verenigd Koninkrijk te opereren.

Andere overnames door Coinbase

Coinbase is door middel van overnames in een gestaag tempo blijven uitbreiden, ongeacht de neergang van de crypto-economie na de bull run van 2017.

In januari verwierf de Amerikaanse beurs de Californische startup voor gegevensverzameling Blockspring, die, net als Neutrino, werd ingezet om als een onafhankelijk bedrijf te blijven dat wordt gebruikt binnen het bredere Coinbase-ecosysteem. In 2018 ging het bedrijf op zoek naar aankopen door dapp browswer Cipher Browser op te kopen, crypto-inkomsten te spelen op Earn.com, effectenhandelaar Keystone Capital, gedecentraliseerde exchange Paradex en digitale identiteitspartner Distributed Systems.

Individueel suggereert elk van deze acquisities dat Coinbase niet geïnteresseerd is in slechts een eenvoudige cryptocurrency-uitwisseling. Alles bij elkaar genomen, geven de buy-ups aan dat de uitwisseling de infrastructuur aan het opbouwen is voor een uitgestrekt merkecosysteem in de komende jaren, dat door en door zal worden ondersteund door blockchain-technologie en cryptocurrencies..

En terwijl het bouwt, doet Coinbase dat vanuit zijn oorlogskist. Het bedrijf haalde in oktober 2018 een indrukwekkende $ 300 miljoen USD op in zijn Series E-fondsenwervingsronde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me