Coinbase goedgekeurd voor volgende stappen op weg naar handel in beveiligingstoken

Coinbase-beveiligingstokenhandel

Beveiligingstokens, of blockchain-activa die het eigendom van een bedrijf vertegenwoordigen of het recht vertegenwoordigen om dividenden te verdienen, zijn al geruime tijd een gevoelig onderwerp. De SEC heeft met actie gedreigd en heeft al opgetreden tegen een aantal projecten die al ICO’s hadden voor tokens die de SEC beschouwt als niet-geregistreerde effecten. Geregistreerde en wettelijk conforme effectentokens kunnen echter de volgende grote golf van investeringen en innovatie voor blockchain-activa vertegenwoordigen. Sommigen voorspellen zelfs dat op blockchain gebaseerde effectentokens de aandelenhandel zoals we die vandaag kennen grotendeels kunnen vervangen.

Coinbase-beveiligingstokenhandel

Coinbase goedgekeurd voor aankopen

De eindeloos succesvolle cryptocurrency-uitwisseling die bekend staat als Coinbase heeft naar verluidt goedgekeurd voor de poging tot aankoop van drie andere financiële instellingen. Deze instellingen zijn met name Keystone Capital Corp, Venovate Marketplace Inc en Digital Wealth LLC.

Het is een feit dat het verkrijgen van bankvergunningen of makelaarsstatus verre van eenvoudig is. Het kan jaren van papierwerk, dure juridische kosten en legers van advocaten vergen. Er is echter een bekende manier om deze vereiste te omzeilen. Dat wil zeggen, bedrijven kunnen kopen of fuseren met een bestaand bedrijf dat al deze licenties of registraties heeft.

Het is de omweg die het plan van Coinbase lijkt te zijn. Met de overnames die door de overheid zijn goedgekeurd, zal Coinbase binnenkort dezelfde juridische status hebben als een volledige beursvennootschap en toegang hebben tot een aantal bankdiensten die anders mogelijk niet beschikbaar waren of waarvoor een derde partij nodig was..

Is Coinbase veilig?

Een blik op de beveiligingsmaatregelen van Coinbase

De wetten op dit moment met betrekking tot effectentokens zijn enigszins vaag en zijn grotendeels geschreven om van toepassing te zijn op andere, meer traditionele vormen van effecten, zoals aandelen en obligaties. Maar de SEC lijkt een pro-beveiligingstoken te zijn en beweert dat ze bereid zijn te helpen en zoveel mogelijk begeleiding te bieden als het erom gaat bedrijven legaal in overeenstemming te brengen met hun effectentokens..

Dag NASDAQ, Hallo beveiligingstokens

Een van de belangrijkste argumenten tegen Wall Street en aandelenmarkten in het algemeen is dat het verzegelde systemen zijn onder ongelooflijk strenge regelgeving en zelfs een strenger poortwachtersbeleid. Het hebben van een bedrijvenlijst op een aandelenmarkt is ongelooflijk duur en tijdrovend. Dus de meeste kleine tot middelgrote bedrijven zien er helemaal van af. Een beursnotering kan echter een ongelooflijke bron van investeringsfondsen zijn voor bedrijven die de aandacht van het publiek kunnen trekken.

Dat kan echter allemaal snel veranderen, aangezien effectentokens de volgende investeringsgolf worden. Het is heel goed mogelijk dat deze tokens een alternatieve methode mogelijk maken voor kleine tot middelgrote bedrijven (of zelfs grote) om aan de behoeften van een nieuwe generatie investeerders te voldoen..

Niet zo snel

Hoewel de buy-outs zijn goedgekeurd, is het proces nog lang niet voorbij.

Doorgaans kunnen fusies en overnames jaren duren. En als het gaat om complexe bank- en makelaarslicenties, is dat niet anders. Wat Coinbase doet, is echter een stap voorlopen op de marktvraag. Wanneer bedrijven en wettelijke kaders volwassener zijn en klaar zijn om effectentokens van gevestigde bedrijven live te laten gaan, zal Coinbase aanwezig zijn in de frontlinie met de kennis, ervaring en wettelijke kaders die nodig zijn om het voortouw te nemen en het voorbeeld te stellen voor anderen. makelaars die met digitale activa willen omgaan, moeten dit doen.

Tegenwoordig bestaan ​​er al een paar effectentokens, maar er zijn er maar weinig tussen. Een voorbeeld is Nexo, een token dat is uitgegeven door krediet- en kredietbedrijf Credissimo uit de Europese Unie. Nadat het zijn status als beveiliging had vastgesteld, werd het onmiddellijk geschrapt door een aantal uitwisselingen, waaronder enkele gedecentraliseerde. Maar het zal zeker worden vergezeld door vele andere tokens van zijn soort zodra de wetten en infrastructuur duidelijk en toegankelijk worden.

IDEX @Aurora_Dao geschrapt $ NEXO omdat het een beveiligingstoken is, wat een vreemde zet is voor een gedecentraliseerde uitwisseling. Coinbase hanteert de tegenovergestelde benadering: https://t.co/RwzSvfTUsC

– Nexo (@NexoFinance) 15 juni 2018

Het is zelfs heel goed mogelijk dat bedrijven in de nabije toekomst besluiten om de aandelenmarkt helemaal over te slaan en in plaats daarvan voorop te springen om een ​​beveiligingstoken vrij te geven dat dividenden snel en gemakkelijk kan uitkeren via een standaard smart contract-formaat.

Andere projecten zoals Polymath zetten veel in op beveiligingstokens, omdat ze een serieuze game-wisselaar kunnen zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me