CNN wordt “Crypto Crazy”: gastheer van de eerste Bitcoin-voorstander in een weeklange serie

CNN

Hoezeer mensen de reguliere media ook zijn gaan wantrouwen, deze verkooppunten zijn begonnen de frequentie van hun cryptocurrency-dekking te verhogen, aangezien de Bitcoin-prijs met wraak is teruggekeerd.

Eerder dit jaar – rond de nieuwste lokale top van de cryptomarkt – bedekte CNBC Bitcoin tijdens drie televisiesegmenten op één dag, wat aantoont dat de cryptocurrency opnieuw een onderwerp van interesse was geworden voor beleggers..

CNN, zo lijkt het, springt op de crypto-jus-trein. Volgens CNN-anker Julia Chatterley organiseert de “First Move” van de outlet nu een serie van een week over deze branche die de toepasselijke naam “Crypto Crazy” heeft gekregen. Maandag bracht Chatterley de prominente analist en podcaster Luke “Venture Coinist” Martin aan om over Bitcoin te praten.

CNN

CNN brengt toonaangevende Bitcoin-handelaar naar Kickstart Crypto-serie

Volgens Chatterley zijn cryptocurrencies, net zoals de “cryptische” wortel van hun naam al aangeeft, moeilijk te begrijpen en te begrijpen voor de meeste individuen die niet bij technologie of financiën betrokken zijn. Als zodanig gaf de gastheer Martin tijdens het segment de opdracht om ‘crypto-feit van fictie te scheiden’ om populaire misvattingen over de industrie te ontkrachten.

De analist noemde veel misvattingen die waarschijnlijk zijn veroorzaakt door de vermelding van deze activaklasse door president Donald Trump & Mede – inclusief het idee dat regelgeving cryptocurrencies zal doden en de theorie dat deze activaklasse, en geen fiatgeld, perfect is voor criminelen om te gebruiken. Martin sprak ook over de outperformance van Bitcoin, de beveiliging van blockchains en het feit dat de transactiekosten van Bitcoin ‘eigenlijk veel lager zijn dan bij concurrerende’ projecten..

Hoewel het segment waarschijnlijk over de hoofden van veel kijkers ging, bestaat de meerderheid van het kijkerspubliek van CNN uit babyboomers, aldus deze PEW Onderzoeksstudie – Martin’s uiterlijk en de komende “Crypto Crazy” -segmenten zouden moeten helpen om de geloofwaardigheid van deze branche verder te vergroten.

Dag 1 van #CryptoCrazy week op @eerste zet – geweldig gesprek met Luke Martin @VentureCoinist helpen om crypto-feit en fictie te scheiden & enkele van de meest populaire misvattingen ontkracht! pic.twitter.com/wiIQSbJVRR

– Julia Chatterley (@jchatterleyCNN) 9 september 2019

Nog steeds een institutionele markt

Hoewel het segment van Martin waarschijnlijk werd uitgezonden naar tienduizenden consumentenkijkers via live televisie en social media-streams, tonen gegevens aan dat er nog steeds een grote afwezigheid is van particuliere beleggers die momenteel bij Bitcoin betrokken zijn..

Zoals eerder gemeld door Blockonomi, heeft TokenAnalyst bevestigd dat het aantal unieke adressen dat Bitcoin naar bekende platforms zoals Binance en BitMEX stuurt, afneemt. In feite heeft het aantal adressen dat Bitfinex gebruikt een dieptepunt bereikt in twee jaar; Binance heeft inkomende Bitcoin-transacties zien dalen tot het niveau van begin 2018. Sid Shekhar, de mede-oprichter van TokenAnalyst, zei het volgende over de statistieken:

“[Het lage aantal inkomende transacties duidt op een] gebrek aan algemene interesse van de detailhandel in cryptovaluta. Als we uitgaan van het verhaal ‘Bitcoin als veilige haven in tijden van recessie’, zou het aantal nieuwe gebruikers / kopers eigenlijk moeten toenemen. “

Veelzijdig cryptodataplatform De TIE bevestigde dit. Het analysebedrijf legde Twitter uit dat de NVTweet-ratio (netwerkwaarde-tweet) – die wordt bepaald door de volgende vergelijking, netwerkwaarde gedeeld door een miljoen gedeeld door het gemiddelde 30-daagse volume van ‘Bitcoin’-tweets, -time high van 6,84 eind juni, toen BTC $ 14.000 naderde.

De TIE schreef dat deze statistiek, in combinatie met de trend dat het aantal tweets over BTC relatief vlak is gebleven, een teken is dat retailbeleggers de Bitcoin-markt niet zo veel beïnvloeden als in 2017..

Het moet echter duidelijk zijn dat cryptocurrencies eindelijk terug beginnen te sijpelen in het reguliere bewustzijn, zij het in een zeer langzaam tempo. Voorbeeld: Didi Taihuttu, de vader van een familie die al hun wereldse bezittingen voor Bitcoin verkocht, postte onlangs op Twitter dat een bord op een openbaar plein in Istanbul de Bitcoin-prijs liet zien naast de waarde van de dollar en de euro. Hoewel dit misschien niet relevant lijkt, Marty Bent schreef in reactie op de video dat dit een teken is “Bitcoin is in de psyche van de massa geglipt.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me