CME Bitcoin Futures zien de grootste dag ooit: zelfs midden in de bearmarkt

CME Futures

Het is geen geheim dat de prijscrash van Bitcoin in 2018 een groot aantal investeerders afschrikt. Bitcoin.info, een toonaangevende aanbieder van cryptocurrency-analyse, heeft statistieken die aangeven dat vermeldingen van het vlaggenschip cryptocurrency op Twitter het niveau van medio 2016 naderen, voorafgaand aan de media-ruckus die werd waargenomen tijdens de meest recente crypto bull-run.

Toch zijn institutionele spelers schijnbaar doorgegaan met het zoeken naar betrokkenheid bij deze ontluikende ruimte, door investeringen te doen omdat cynici beweren dat cryptocurrency zijn einde nadert. Per exclusieve data verzameld door The Block, de Bitcoin-futuresmarkt, gesteund door de in Chicago gevestigde CME, heeft de laatste tijd monumentale aandacht gekregen.

CME Futures

Bitcoin Futures-volumes exploderen na rally

Onder verwijzing naar een interne e-mail, die de outlet op 19 februari in handen kreeg, niet 24 uur nadat de totale waarde van alle digitale activa met 10% was gestegen, zag CME’s grootste Bitcoin-handelssessie tot nu toe. Het futures-voertuig van het bedrijf, gelanceerd toen Bitcoin handelde voor $ 20.000 per stuk, zag 18.338 contracten, ter waarde van 91.690 BTC ($ 360 miljoen), die alleen op die dag werden verhandeld. Vergeleken met de 4.630 contracten van het product in gemiddelde dagelijkse volumes, was de sessie van dinsdag ongetwijfeld overweldigend. In een reactie op de ontwikkeling van deze markt schreef een medewerker van CME:

“Q1 2019 kent een sterke start, ADV is verbeterd tot 4.630 contracten (23.150 bitcoin-equivalent), ~ 13% gestegen ten opzichte van Q4 2018, terwijl [open interest] steeg … [met] 21,5% ten opzichte van Q4 2018.”

Verwijzend naar deze statistiek merkte Eugene Ng, een partner bij crypto-centric investeringsfonds Circuit Capital, op dat de contractvolumes op de cryptocurrency-markten van CME alleen maar benadrukken dat instellingen om de hoek zitten..

Gisteren vestigde CME Bitcoin-futures een nieuw record met 18.338 verhandelde contracten, wat gelijk staat aan 91.690 bitcoin of $ 360mil.&# 128293;

“Verhoogde volumes kunnen het gevolg zijn van geleidelijk stijgende institutionele interesse”

Wie zegt dat instellingen niet komen? Ze komen voor onze Bitcoin! &# 128640;

– Eugene Ng ⚡️ (@Eug_Ng) 21 februari 2019

De CME-nota zou dit bevestigen, aangezien een bedrijfsvertegenwoordiger verklaarde dat “de institutionele rente geleidelijk is gestegen” sinds november.

Volume-instroom vastgemaakt aan JP Morgan Coin

Hoewel de katalysator voor deze instroom van futures-volume algemeen wordt toegeschreven aan de rally van 17/18 februari, die Bitcoin snel achter elkaar boven de $ 3.600, $ 3.700 en $ 3.800 stuurde, beweren bronnen dat het veel te maken heeft met het nieuwste blockchain-aanbod van JP Morgan Chase. Bronnen in de institutionele wereld die spreken Abacus Journal beweerde dat de aankondiging van de zogenaamde “JPM Coin” investeerders opnieuw deed schreeuwen om cryptocurrencies. Een insider, die met de outlet sprak over termen van anonimiteit, verklaarde:

“Elke volwassene met een bankrekening en een baan weet wie JP Morgan is. Dus de aankondiging van een native cryptocurrency bracht de interesse naar een vernieuwd en fris niveau dat in bijna heel 2018 was afgenomen. Mijn vrouw vroeg me er zelfs naar de dag nadat het was aangekondigd. “

Een andere niet nader genoemde investeerder bevestigde dit sentiment en vertelde Abacus dat het door Wall Street gesteunde digitale activum nieuws zal zijn dat bearmarkt.Sommigen smeekten natuurlijk om van mening te verschillen en beweerden dat de rally niets te maken had met JP Morgan’s effectieve stempel van goedkeuring van blockchain-technologieën. Dit neemt echter niet weg dat de volumes van Bitcoin-futures buiten de hitlijsten liggen, wat aangeeft dat de kopstukken van de oude financiële markten deze ruimte nog steeds nauwlettend in de gaten houden..

Het volgende Crypto-slagveld?

Omdat er meer dan ooit vraag lijkt te zijn naar cryptocurrency-futures en andere afgeleide producten, zijn upstarts begonnen met het zoeken naar uitstapjes naar deze subsector. Het in de Bay Area gevestigde Kraken heeft bijvoorbeeld onlangs Crypto Facilities overgenomen, een startup in het Verenigd Koninkrijk die zich richt op cryptoderivaten, voor ‘negen cijfers’. Zelfs Nasdaq, ‘s werelds op een na grootste effectenbeurs, heeft geprobeerd zijn hand in dit facet van de Bitcoin-markt te proberen. In november kondigde de pro-innovatie-instelling in New York aan dat het de handen ineen had geslagen met de hoopvolle VanEck van Bitcoin ETF om te werken aan “crypto 2.0-futures-achtige contracten”.

Maar dit is misschien wel het topje van de ijsberg.

Volgens bronnen spreken met The Block heeft Binance, een van de meest erkende en meest respectieve beurzen in dit ecosysteem, plannen om de handel in futures te ondersteunen. Eurex, een derivatenplatform van de Duitse bankmagnaat Deutsche Börse, is naar verluidt ook bezig met het lanceren van derivaten. Deze bewegingen zijn ook niet ongegrond, aangezien Mark Lamb van CoinFLEX beweert dat futures een onvermijdelijkheid zijn voor deze markt. Hij verklaarde

“Handelaren hebben alles te maken met de efficiëntie van hun kapitaal en het maximaliseren van het rendement op eigen vermogen. Futures maken gewoon veel hogere rendementen mogelijk, omdat ze echt geweldig zijn voor arbitrage en andere complexe strategieën. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me