Bitmain’s Jihan Wu lanceert Crypto OTC Desk te midden van Bitcoin Mining Revival

Jihan Wu

De Chinese Bitcoin-pionier Jihan Wu is al maanden van de kaart.

Sinds eind 2018, toen de zogenaamde ‘hasjoorlog’ plaatsvond tussen twee kampen in de Bitcoin Cash-gemeenschap, zweeg Wu, die de chief executive was van cryptohardwarefabrikant Bitmain, volledig stil op Twitter en heeft dat niet gedaan. Hij liet zijn gezicht zien op alle evenementen in de branche.

Terwijl sommigen suggereerden dat hij de handdoek in de ring gooide, gekatalyseerd om te stoppen vanwege de 80% correctie in de Bitcoin-prijs, zeggen nieuwe rapporten dat Wu terugkomt. En hij komt terug met iets in zijn mouw.

Jihan Wu

Maak kennis met Matrix, een Crypto OTC Play

Per een rapport van The Block, die bronnen citeerde die dicht bij de zwaargewicht van de cryptocurrency staan, Wu’s startup zal in de komende 30 dagen worden gelanceerd. Matrix zal naar verluidt een veelzijdig bedrijf zijn op het gebied van cryptodiensten, dat zich zal richten op vermogensbeheer, bewaring en over-the-counter (OTC) liquiditeitsvoorziening voor zijn institutionele klanten..

Dit bevestigt een rapport van maart van CoinDesk en Primitive’s Dovey Wan, die beiden verklaarden dat Matrix een dienstverlener zal zijn voor cryptobedrijven en diegenen die zich in deze ruimte willen verdiepen.

Volgens een bron zal Bitmain, in een vreemde speling van het lot, Matrix’s eerste opmerkelijke klant zijn. Het vreemde hieraan is dat het gerucht ging dat Wu Bitmain zou hebben verlaten, waarvan hij nog steeds een vermeend belang van 20,5% bezit, op slechte voorwaarden, waarbij sommigen op Twitter beweerden dat hij en zijn landgenoten in de C-suite van het bedrijf het over een bepaald onderwerp oneens waren. zaken.

Hoe dan ook, de bronnen van The Block stellen dat Matrix Bitmain waarschijnlijk bewaar- en leendiensten zal bieden, vermoedelijk voor de grote (en steeds groter wordende) Bitcoin-voorraad van het mijnbedrijf en zijn uitbreidingsplannen..

Iemand die bekend was met de zaak, verklaarde zelfs dat Matrix, met Bitmain op sleeptouw, zelfs de ‘grootste OTC-desk en vermogensbeheerder van de ene op de andere dag’ zou kunnen worden, erop wijzend dat de desk van Wu’s nieuwe bedrijf toegang zou moeten hebben tot liquiditeit die nog niet eerder in de branche was gezien.

Verder in tegenspraak met de berichten over een bureaucratische worsteling, zei een bron: “de betrekkingen zijn geweldig tussen de twee.” Afgezien van Bitmain is het onduidelijk of Matrix relaties heeft opgebouwd met andere bedrijven, maar men gelooft dat het bedrijf actief in gesprek is met “potentiële klanten wereldwijd”..

Waarschijnlijk een succesvolle onderneming

Gegevens suggereren dat Matrix wijdverbreid succes zou kunnen zien met zijn OTC-aanbod, dat mijnwerkers de mogelijkheid biedt om geld te verdienen en instellingen om geld te verdienen zonder moedwillige volatiliteit in de onderliggende cryptocurrency-markt te veroorzaken..

Aangegeven door The Trade vorige week, Meer dan 60% van alle cryptocurrency-transacties in 2018 waren gerelateerd aan de OTC-markt, een cijfer dat leidinggevenden zoals Binance’s Changpeng Zhao eerder hebben genoemd. Aangezien een groot deel van de Bitcoin-markt is gebaseerd op deals in de achterkamer, zal Matrix’s intrede in institutionele diensten waarschijnlijk aan kracht winnen en de markt enorm volwassen maken..

Bovendien zal Matrix zijn blik waarschijnlijk richten op China, waar het de grootste invloedssfeer heeft vanwege zijn Bitmain-wortels. Qiao Wang van Messari legt uit dat, hoewel gereguleerde cryptocurrency-handel in China verboden is, hij gelooft dat de “grootste Bitcoin-markt ter wereld OTC in China is”. Aangezien er op dit moment weinig gerespecteerde spelers zijn, is het onwaarschijnlijk dat de introductie van Matrix onopgemerkt zal blijven.

Ik ben er steeds meer van overtuigd dat de grootste Bitcoin-markt ter wereld OTC in China is.

Deze markt is ongelooflijk ondoorzichtig, en dat maakt analyse van relaties tussen macro en Bitcoin zo moeilijk.

Beveel dit Bitmex-stuk ten zeerste aan in China: https://t.co/HlJqlofX2z

– Qiao Wang (@QWQiao) 27 mei 2019

De plotselinge lancering van Matrix komt doordat Bitcoin-mijnbouw, Bitmain’s belangrijkste bron van inkomsten, een enorme heropleving heeft gekend. Zoals opgemerkt door onderzoeker Kevin Rooke, heeft de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk onlangs een recordhoogte bereikt.

Tegelijkertijd is de hash-snelheid van de blockchain bijna eerdere recordhoogtes gaan bereiken, wat aangeeft dat het vertrouwen van mijnwerkers begint terug te keren. Dit zal waarschijnlijk veel goeds voorspellen voor de onderneming van Wu, die zoals eerder vermeld een partnerschap aangaat met Bitmain.

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mijnbouw heeft zojuist een recordhoogte bereikt.

Het netwerk is sterker dan ooit.

&# 128640;&# 128640;&# 128640; pic.twitter.com/cWgMtQ5xZ3

– Kevin Rooke (@kerooke) 31 mei 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me