Bitcoin-prijs “correctie” kan verdere acceptatie van cryptocurrency op de weg stimuleren

Bitcoin $ 150.000 prijs

Er is geen schuilplaats voor het bloedbad dat plaatsvindt op de cryptomarkten. Vrijwel elke munt is verkocht alsof er geen morgen is. Bitcoin is een industriestandaard voor waarde, maar het wordt afgeslacht. In de afgelopen week brak BTC de ondersteuning en handelde onder $ 4.000 USD. Veel commentatoren vergelijken crypto’s met andere financiële bubbels.

De Mississippi-bubbel en Tulip Mania worden vaak gebruikt om de prijsactie op de cryptomarkten van de afgelopen 18 maanden te beschrijven. Andere mensen hebben de ineenstorting van ‘dot-com’ gebruikt als een analogie voor crypto’s. Eén blik op een grafiek zal al deze vergelijkingen bevestigen, wat crypto-bulls waarschijnlijk meer dan een beetje nerveus maakt.

Bitcoin crasht

De dood van Bitcoin is sterk overdreven

Laten we niet vergeten waar de BTC-prijzen waren toen 2017 begon.

Hier is een artikel met details hoe BTC op 1 januari 2017 $ 1.000 USD bereikte, een niveau dat het ongeveer drie jaar eerder voor het eerst had bereikt. In tegenstelling tot 2014 maakte BTC een wilde rit naar bijna $ 20.000 USD in de loop van vorig jaar, wat duidelijk werd gedreven door speculatieve interesse achteraf..

Matthew Newton, die als analist bij eToro werkt, merkte dat op,

“Natuurlijk hebben commentatoren vergelijkingen gemaakt tussen de huidige bearmarkt en de dotcom-zeepbel van de jaren negentig”, en vervolgden: “Hoewel dit onvermijdelijk is, zou ik durven te suggereren dat het niet bijzonder nuttig is – het is een beetje zoals het verkondigen van het einde van de FTSE 100 aan het einde van 2008. Een van de voordelen van een bearmarkt is dat mensen die snel geld willen verdienen, worden uitgewist en niet geïnteresseerd zijn in de onderliggende technologie. Degenen die de technologie begrijpen en de voordelen ervan zien, blijven vaak hangen en voegen waarde toe aan de markt. “

Een ding dat de fantastische stijging van crypto’s kon bereiken, is de brede publieke kennis van de sector. Net als internetaandelen in 1999 waren mensen over de hele wereld op zoek naar crypto’s om van de ene op de andere dag hun fortuin te verdienen.

Bitcoin versus Dot Com Bubble

Lezen: Bitcoin versus The Dot Com Bubble

Natuurlijk lijkt het ‘easy money’-verhaal altijd een rot einde te hebben, wat ons bij vandaag brengt. BTC-prijzen zijn nog steeds met meer dan 370% gestegen ten opzichte van waar ze waren in januari 2017. Zelfs als BTC zou dalen tot $ 1.500 USD, zou het nog steeds een winst van 50% opleveren in minder dan twee jaar.

Op de gevestigde financiële markten is dat soort rendement moeilijk te behalen.

The Long View ziet er geweldig uit

Er zijn talloze mensen in de cryptogemeenschap die langdurig optimistisch zijn over de sector. Een positieve kijk klinkt altijd naïef in de greep van een bearmarkt, maar de bulls hebben alle reden om optimistisch te zijn.

In de afgelopen twee jaar werd de wereld wakker met het wonder van blockchain, en vandaag komen honderden miljoenen ontwikkelingsdollars binnen in een technologie die slechts een jaar of twee geleden extreem obscuur was..

Angel Versetti is de CEO Ambrosus, en hij vertelde De onafhankelijke dat,

“Ik zou de huidige staat van de cryptomarkt niet vergelijken met de dot-com-zeepbel,” en: “Hoewel er overeenkomsten zijn in termen van overgewaardeerde startups van nieuwe technologie met onbewezen of niet-duurzame bedrijfsmodellen die onophoudelijk waren in zowel dot-com als crypto, de enorme schaal van crypto- en dotcom-bedrijven is niet vergelijkbaar. Ik geloof niet dat we ergens in de buurt van een bubbel met cryptocurrency zijn of waren. “

De oprichter en CEO maakt een goed punt, maar zoals veel mensen in de cryptowereld, ziet hij misschien over het hoofd dat grote bedrijven geen ongereguleerde technologie gaan gebruiken voor betalingen en besparingen..

Het creëren van valuta is altijd gecontroleerd door een overheid, om de simpele reden dat het een ongelooflijk krachtig sociaal instrument is.

Blockchain en crypto’s hebben zeker de mogelijkheid gecreëerd van staatloze valuta, maar zoals China heeft aangetoond, zullen de mogendheden die geen controle hebben over een monetair systeem niet accepteren (China vertrouwt het Amerikaanse monetaire systeem ook niet).

Wie wint de race naar een nieuw monetair systeem?

Net zoals de meeste mensen niet weten hoe ze een computer moeten bouwen of programmeren, zijn er maar heel weinig die de aard van geld echt begrijpen. De meeste mensen geven er niets om, en willen gewoon een liter melk of een zak chips op de markt kunnen kopen.

Voorlopig hebben crypto’s nog een lange weg te gaan voordat ze dollars, roebels, euro’s of enige andere fiatvaluta vervangen die overheidssteun heeft en wordt ondersteund door een centrale bank.

Interessant is dat er grote banken zijn die met zowel Ethereum als Bitcoin werken. BBVA gebruikte de Ethereum-blockchain om een ​​gesyndiceerde lening af te sluiten, hoewel ze ETH niet gebruikten als onderdeel van het betalingsproces. Voorlopig lijkt het erop dat de meeste mensen die betrokken zijn bij crypto’s ze niet als waardeopslagplaats of als transactiemiddel beschouwen.

Als er een wachtmarkt was voor crypto’s als betaalmiddel, of als er brede ondersteuning was voor crypto’s bij een bepaald prijsniveau (boven het huidige handelsbereik), zouden ze niet in een vrije val verkeren. Op een gegeven moment zal de echte waarde van crypto’s zichzelf doen gelden en zal de markt een bodem vormen.

Wanneer die bodem zich voordoet, is het waarschijnlijk de koopmogelijkheid van je leven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me