Bitcoin losgekoppeld van Altcoins in Q2 vanwege ‘Flight for Quality’

Bitcoin

Ondanks het feit dat Bitcoin de leidende cryptocurrency is, waren altcoins, zoals niet-BTC digitale activa bekend zijn, eind 2017 en begin 2018 een ware rage. In feite daalde de dominantie van Bitcoin in de loop van de bull-run van 2016 tot begin 2018 van meer dan 90% naar 33% onderaan.

Dit werd gekatalyseerd door een Cambrische explosie in de verscheidenheid aan cryptocurrencies, de ICO-revolutie en een enorme groei in oudere projecten zoals XRP en Ethereum.

Bitcoin

Maar sinds de piek in januari 2018 hebben altcoins het ver achterblijft bij Bitcoin. Volgens een artikel van Binance Research zette deze trend zich voort in het tweede kwartaal van 2019. Lang leve de “koning” van cryptocurrency.

Altcoins en Bitcoin blijven afwijken

Gedurende het grootste deel van de geschiedenis van de cryptomarkt zijn altcoins naast Bitcoin verhandeld. Als de leidende cryptocurrency 10% zou winnen, zouden Ethereum en zijn altcoin-broeders dat ook doen. Maar volgens de onderzoekstak van Binance begint Bitcoin op te vallen, waarbij de correlatie tussen BTC en grote altcoins daalde van 0,73 in Q1 2019 naar 0,61 in het laatste kwartaal. Dit impliceert dat er een lichte positieve correlatie bestaat tussen Bitcoin en zijn spawn.

Het rapport van Binance komt omdat de dominantie van Bitcoin ogenschijnlijk hoger begint te worden en onlangs een recordhoogte van iets meer dan 62% bereikte. De recente groei in dominantie begon nadat BTC begin april begon te rallyen en beter presteerde dan veel cryptocurrencies toen het voorbij de belangrijkste weerstandsniveaus schoot van $ 5.000, $ 8.000 en $ 10.000.

Waarom is dit het geval??

De analisten van de crypto-startup suggereren dat deze trend het resultaat is van een ‘vlucht naar kwaliteit’-strategie die door veel investeerders en handelaren in de sector wordt gebruikt.

Zie je, projecten hebben niets opgeleverd, waardoor hun investeerders werden verplicht hun tokens te dumpen voor cryptocurrencies met een grotere kapitalisatie, zoals Bitcoin. Augur heeft bijvoorbeeld in de afgelopen 24 uur slechts 44 gebruikers gezien, aldus DAppRadar. Hoewel een microgebruikersbestand begrijpelijk zou zijn voor een jonge blockchain-applicatie, heeft Augur’s Reputation (REP) -token een marktkapitalisatie van $ 150 miljoen en was het eigenlijk het product van een van de eerste succesvolle Ethereum-tokenverkopen.

Alex Sunnarborg van Tetras Capital verklaart, “De investeerders achter Augur hebben tientallen miljoenen opgebracht. Het heeft een marktkapitalisatie van honderden miljoenen. Er is een enorme kloof tussen hoeveel geld er nog steeds in deze projecten zit en hoeveel mensen ze daadwerkelijk gebruiken. ” De matige prestaties van de Augur-applicatie zijn echter slechts het topje van de ijsberg, vandaar dat cryptocurrencies met een kleinere kap stoom beginnen te verliezen.

Bitcoin-dominantie over altcoins kan ook verband houden met eenvoudige marktcycli voor cryptocurrency. Chris Burniske, een partner bij durfkapitaalfonds Placeholder, suggereerde in een Twitter-thread dat wanneer BTC sterk rallyt, een “meerderheid van de‘ alts ’tegen Bitcoin valt.”

Hier is de cyclus: $ BTC rally’s hard, de meerderheid van "alts" daling aangezien BTC de belangrijkste liquiditeitsverschaffer is #crypto (nu) en niemand wil BTC verkopen.

Waarde van "alts" in * BTC-termen * daalt dan totdat walvissen ervoor kiezen om naar binnen te fietsen "alts." Vervolgens… https://t.co/lX9VZz5ecC

– Chris Burniske (@cburniske) 10 mei 2019

Burniske schrijft dit toe aan het feit dat Bitcoin de belangrijkste liquiditeitsverschaffer in de ruimte is, waardoor het onlogisch is om een ​​groot deel van de tijd te verkopen. Hij voegde eraan toe dat grote investeerders, die hij ‘walvissen’ noemt, uiteindelijk overstappen op altcoins die hun grip op BTC hebben verloren. Dit resulteert in een “alt-seizoen”, terwijl bepaalde altcoins meer winst boeken dan de marktleider zelf.

De meeste cryptocurrencies vergaan?

Het rapport van Binance lijkt te bevestigen wat veel prominente analisten in de cryptocurrency onlangs hebben gesuggereerd.

Sinds Bitcoin in 2018 dominantie van altcoins begon te ‘stelen’, hebben bepaalde figuren in de gemeenschap opgeroepen tot de dood van altcoins. En tot dusverre zijn hun voorspellingen juist, als je een langzame, meerdere maanden durende daling ten opzichte van Bitcoin als de dood meetelt.

Sommigen suggereren echter dat altcoins nog harder zullen worden gehamerd. Spreken met Ran Neuner van CNBC Africa’s “Crypto Trader” Eind vorige maand merkte RT-bijdrager en venture capitalist Max Keizer op dat hij verwacht dat veel altcoins zullen vergaan, vooral omdat Facebook’s Weegschaal veel van deze projecten nutteloos maakt.

Peter Brandt, een legendarische handelaar in grondstoffen, heeft dit voorbeeld gevolgd. In een aantal recente tweets beweerde de prominente investeerder dat hij verwacht dat 95% van de altcoins zal afsterven, misschien zelfs meer in de komende jaren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me