Bitcoin Exchange Inkt Partnerschap met Turkse voetbalclub

BTCTurk

De grootste bitcoin-uitwisseling van Turkije, BtcTurk, werkte onlangs samen met een Turkse voetbalclub, Yeni Malatyaspor. Volgens het contract zou het bitcoin-uitwisselingsplatform de sponsor van de club zijn in het lopende seizoen 2019-2020 Süper Lig Cemil Usta, waarin de club zou spelen onder de naam “ BtcTurk Yeni Malatyaspor ”..

Dit is niet de eerste keer dat er een cryptosport-samenwerking plaatsvindt, wat duidt op een groeiende acceptatie binnen de sportindustrie en daarbuiten.

BTCTurk

Turks professioneel voetbalteam haalt Bitcoin-sponsorovereenkomst uit

Redditor “onurgozupek”Onthulde het nieuws van het partnerschap in een post gepubliceerd op de Bitcoin sureddit op maandag (2 september 2019).

Op basis van de sponsordeal zou het logo van BtcTurk op het shirt van de club verschijnen. Het partnerschap is belangrijk, aangezien dit de eerste keer is dat een bitcoin-uitwisselingsplatform de trui van een professionele voetbalclub sponsort.

Özgür Güneri, CEO van BtcTurk, zei over de mijlpaal die werd bereikt door het bitcoin-uitwisselingsplatform:

“En nu zijn we verheugd om opnieuw een doorbraak te maken in ons land en in de wereld, door Yeni Malatyaspor, een van de succesvolle clubs in de Super League en BtcTurk in Turkije, samen te brengen. Wij geloven in de toekomst van Turkse sport en voetbal en streven ernaar om de komende jaren meer te investeren. ”

De CEO voegde eraan toe dat het partnerschap een grotere acceptatie van bitcoin en andere cryptocurrencies in Turkije zou aanmoedigen. Bovendien zou de betrokkenheid van de club bijdragen aan het creëren van bekendheid voor BtcTurk en bitcoin in de Turkse voetbalcompetitie.

Adil Gevrek, de voorzitter van de voetbalclub BtcTurk Yeni Malatyaspor, gaf ook commentaar op de sponsordeal. Volgens Gevrek zou de samenwerking met het grootste bitcoin-uitwisselingsplatform van Turkije gunstig zijn voor de club en voor het Turkse voetbal.

Sportfranchises die cryptocurrency adopteren

De cryptocurrency-industrie lijkt een aanzienlijke mate van steun te krijgen van de sportindustrie. In de loop van de tijd is er nieuws geweest over cryptocurrency- en blockchain-platforms die samenwerken met enkele van de grootste namen in de sportindustrie. Voetbal en basketbal staan ​​echter bovenaan de lijst van sportteams die cryptocurrency adopteren.

American football-team, Miami Dolphins, adopteerde litecoin (LTC) als de officiële cryptocurrency van de club, waardoor fans kaartjes konden kopen met bitcoin en litecoin.

Ook werkte de NBA 2k-competitie van het professionele basketbalteam Cleveland Cavalier, Cavs Legion samen met het cryptocurrency-platform UnitedCoin, waarbij UnitedCoin de officiële cryptocurrency-partner van de competitie werd..

Een van de grootste voetbalclubs, Juventus, samengewerkt met Socios.com, een blockchain-gebaseerd engagementplatform, om zijn eigen fan-token te lanceren,

In augustus 2018 werd geschiedenis geschreven in het voetbal, toen Rimini, een Italiaanse voetbalclub, het eerste voetbalteam ter wereld werd dat met bitcoin werd verworven. Eerder werd het Amerikaanse basketbalteam, Sacramento Kings, het eerste basketbalteam dat ethereum mijnde. Het team was naar verluidt de eerste in de sportindustrie die bitcoin accepteerde.

Bitcoin wordt steeds populairder in Turkije te midden van economische instabiliteit

Turkije wordt algemeen beschouwd als een cryptovriendelijk land, waarvan de burgers openstaan ​​voor nieuwe technologie. Het land is nationaal, kelderde in 2018, waardoor bitcoin en andere virtuele valuta een gunstige optie zijn voor de Turken.

Volgens een peiling uitgevoerd door het Nederlandse social media platform, ING Nieuws in februari 2019, en gedeeld door CoinShares ‘executive, Meltem Demirors, zijn Turkse burgers de grootste eigenaren van virtuele valuta in heel Europa.

Zoals met veel andere regelgevende instanties en regeringen wereldwijd, heeft de Turkse regering de burgers gewaarschuwd voor de risico’s die aan bitcoin zijn verbonden. Er is echter geen regelgevend kader voor cryptocurrency en blockchain.

Het geval van Turken die zich in het midden van een financiële crisis tot bitcoin wenden, is niet bijzonder. Landen als Venezuela en Argentinië worden ook geconfronteerd met vergelijkbare financiële problemen, en deze regio’s wenden zich tot cryptocurrency voor verlichting.

Onlangs, CEO van hedgefonds, Arca, Rayne Steinberg, zei dat rechtsgebieden met een economische en politieke crisis bitcoin als een veilige haven en laatste redmiddel beschouwden. Bovendien merkte Steinberg op dat de lokale bevolking die rechtsgebieden als Argentinië, Venezuela, Hong Kong en Turkije beïnvloedde, bitcoin tegen een premie kochten op cryptocurrency-uitwisselingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me