Bevestigd: de USDT van Tether wordt niet 100% door Fiat ondersteund, Bitcoin-rally’s toch

Tether-rapportcontrole

Wat een gekke week is het geweest voor iFinex en de bedrijven die het bezit, Bitfinex en Tether Limited. Voor degenen die de memo hebben gemist, heeft het kantoor van New York Attorney General (NYAG) vorige week onthuld dat de uitgever van USDT en de Bitcoin-beurs mogelijk in een precaire financiële positie verkeren.

In een uitgebreid rapport onthulde het kantoor dat Bitfinex momenteel honderden miljoenen verschuldigd is van Crypto Capital, een in Panama gevestigde betalingsverwerker, en ervoor heeft gekozen om een ​​kredietlijn van $ 700 miljoen te openen met de kasreserves van Tether om aan zijn behoeften te voldoen. Dit, samen met een recente aanvraag van iFinex zelf, bevestigde lang gekoesterde overtuigingen dat USDT, de meest populaire stablecoin in de cryptocurrency-markt, niet volledig werd ondersteund door fiat.

Tether-rapportcontrole

Tether bevestigd om USDT niet volledig te ondersteunen

Wanneer beleggers stablecoins kopen, digitale activa die zijn gekoppeld aan en worden ondersteund door activa buiten dit ecosysteem, verwachten ze dat de munt volledig onderpand is. Volgens een verklaring van iFinex echter, verkregen door Bloomberg, het cryptovaluta van USDT, dat een marktkapitalisatie van maar liefst $ 2,8 miljard heeft, wordt niet eens volledig ondersteund.

Het discours, dat naar verluidt het resultaat was van een onderzoek van het Hooggerechtshof van de staat New York, onthulde dat USDT wordt gedekt door contanten en “kortlopende effecten” (aandelen in iFinex) ter waarde van “ongeveer” 74% van de $ 2,8 miljard marktkapitalisatie. (Dit kan een valse gelijkwaardigheid zijn, maar USDT wordt meer ondersteund door het moderne fractionele reservesysteem.)

Bitfinex is misschien van plan de situatie te wijzigen. Volgens Dovey Wan, een van de oprichters van Primitive Ventures, is de beurs van plan $ 1 miljard op te halen door de verkoop van Bitfinex-tokens en een eerste muntaanbieding op het platform, beter bekend als een IEO..

Opvallend is dat deze $ 1 miljard voornamelijk in USDT zal worden opgehaald, niet in Bitcoin. Dit klinkt misschien gek, maar Wan was de eerste op Engelstalige Crypto Twitter die vorige maand verslag deed van het nieuws van de Bithumb-hack en dat Bitmain meer dan de helft van zijn personeel heeft ontslagen en zijn toenmalige chief executive, Jihan Wu, verloor. Als Bitfinex deze verhoging met succes heeft voltooid, is het waarschijnlijk dat een groot deel van de USDT zal worden ingewisseld / verkocht om de boeken van Tether in evenwicht te brengen.

BREAKING en WTF &# 129327;&# 129327;&# 129327;&# 129327;

Bitfinex is van plan om een ​​exchange token te verkopen + IEO … plan om $ 1 miljard in te zamelen $ USDT​.

Dit is echt een WTF-situatie &# 129318;&# 127995; ‍♀️&# 129318;&# 127995; ‍♀️

– Dovey 以德服人 Wan &# 128477; &# 129430; (@DoveyWan) 29 april 2019

De vreemde zilveren voering

De vreemde zilveren voering in dit hele debacle is dat Bitcoin, afgezien van de 10% flash-uitverkoop van afgelopen donderdag, zich heeft hersteld ondanks deze ingewikkelde reeks nieuws en ontwikkelingen. Op het moment dat dit wordt geschreven, is BTC momenteel 1,6% gestegen in de afgelopen 24 uur en wordt verhandeld op $ 5.276 na een aantal dagen tussen $ 5.150 en $ 5.225..

Hoewel dit niet empirisch is bevestigd, vermoeden sommigen dat de recente bevestiging dat USDT niet volledig wordt ondersteund, ertoe heeft geleid dat gebruikers Bitcoin hebben gekocht met hun bezit in de stablecoin, wat heeft geresulteerd in de rally van vandaag. Dit zou logisch zijn. Toen de angst rond Tether halverwege oktober 2018 toenam, met name als gevolg van nieuws rond de bankpartners van het bedrijf, steeg BTC in een paar uur van $ 6.300 naar $ 6.800.

Natuurlijk moet er nog een rally op deze schaal plaatsvinden, maar Bitcoin die hoger gaat in het licht van dergelijk nieuws, is door analisten over de hele linie als “bullish” geclassificeerd. Maar interessant is dat de opleving van vandaag misschien niet het einde is van de opwaartse prijsactie.

Sinds de NYAG zijn rapport publiceerde, is het aantal Bitcoin shortcontracten dat openstaat op Bitfinex gestegen van 25.000 naar 29.894 – een stijging van 20% in minder dan een week tijd – aangezien investeerders verwachten dat dit debacle verder zal imploderen, waardoor de waarde van BTC wordt gedrukt..

Alistair Milne, de chief investment officer van het Atlanta Digital Currency Fund, beweert echter dat er tekenen wijzen in de richting van een inkrimping van de bovengenoemde shorts. In een recente Twitter-thread was de belegger van mening dat met Bitfinex-gebruikers die hun Bitcoin liquideren en massaal geld opnemen, in combinatie met de marge-financieringspercentages op het platform die omhoogschieten tot 0,09% per dag, er een “ hoog risico bestaat op een zeer aanzienlijke shortpositie. squeeze, vooral als BTC-opnames doorgaan. ” Milne heeft niet onthuld waar BTC naartoe zou kunnen gaan als gevolg van de potentiële druk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me