Bank of America komt naar voren als grootste Blockchain-octrooihouder

Bank of America Crypto

Als er een wereldwijde race was om blockchain-patenten veilig te stellen, zou Bank of America winnen. Ze hebben momenteel 50 goedgekeurde blockchain-patenten. Dit lijkt een grote blijk van vertrouwen in de technologie, maar het kan ook een manier zijn om hun bedrijf te promoten en het lijkt erop dat het voorop loopt in Fintech.

Bank of America diende in 2014 hun eerste blockchain-patent in. Het was getiteld “Wire Transfers Using Cryptocurrency” en het U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) keurde het in september van het volgende jaar goed. De bank heeft weinig gedaan om het platform verder te ontwikkelen, en dit zou een indicatie kunnen zijn van hun visie op crypto’s en blockchain-technologie.

Bank of America Crypto

Bank of America is moeilijk te lezen

Er zijn gemengde opvattingen als het gaat om de ware motivaties van Bank of America in de crypto / blockchain-ruimte. In januari 2016 vertelden ze de pers dat ze zich klaarmaakten om 20 blockchain-patenten aan te vragen.

Destijds vertelde Catherine Bessant, hun Chief Operations and Technology Officer, aan CNBC: “Als technoloog is de technologie fascinerend. We hebben geprobeerd voorop te blijven lopen. Ik denk dat we ergens zo’n 15 patenten hebben, de meeste mensen zouden bij Bank of America verrast zijn met patenten in de blockchain- of cryptocurrency-ruimte. “

De bank is doorgegaan met het patenteren van cryptotechnologie. Op papier lijkt Bank of America (BoA) een van de meest vooruitstrevende grote banken die er zijn. Volgens een ex-werknemer is dit misschien een list.

Michael Wuehler werkte meer dan 11 jaar voor BoA. Nu is hij blockchain-specialist bij ConsenSys. In augustus van dit jaar beweerde hij dat de stapel patenten die BoA bezit vanuit zijn perspectief “zinloos” is en misschien nooit tot echte toepassingen zal leiden. Hij beweert dat BoA crypto- en blockchain-ideeën patenteert omdat ze persaandacht willen hebben en hun innovatieve imago willen laten schitteren.

De heer Wuehler staat vermeld op 8 van de 50 blockchain-patenten die BoA momenteel bezit, dus zijn mening over de motivaties van de bank is waarschijnlijk niet ver naast het doel..

Een bibliotheek opbouwen

Wat hun motivatie ook is, BoA heeft een indrukwekkende lijst met crypto- en blockchain-patenten samengesteld. Hun meest recente goedgekeurde patent had betrekking op het veilig bewaren van privésleutels. Het werd op 30 oktober bevestigd door de USPTO.

Blijkbaar vindt BoA dat de huidige waarborgen voor private sleutels onvoldoende zijn. Het octrooi zegt dat, “Hoewel veel […] apparaten kunnen zorgen voor het verkrijgen van bewijs van een inbreuk op de beveiliging (dwz fysieke of niet-fysieke manipulatie van het apparaat en / of de gegevens), bieden dergelijke apparaten geen realtime respons. op dergelijke inbreuken, zodat misbruik van private cryptografiesleutels wordt voorkomen. “

De bank hoopt dit op te lossen met hun nieuwe patent. Hun meest recente goedgekeurde patent vervolgt: “Daarom bestaat er behoefte aan een veilige manier om private cryptografiesleutels op te slaan. De gewenste opslagmiddelen zouden het risico van misbruik van sleutels moeten verminderen doordat de sleutels intern worden opgeslagen in een computerknooppunt dat vaak of, in sommige gevallen, continu toegankelijk is via een openbaar communicatienetwerk, zoals internet. “

Zo te zien is BoA op zoek naar nieuwe manieren om hun bestaande bedrijfsmodel toe te passen. Talloze andere patenten die ze hebben ingediend, lijken op elkaar en lijken gericht te zijn op het toevoegen van beveiliging aan een technologie die is ontworpen om de bestaande bankinfrastructuur te omzeilen.

Zijn crypto’s een bedreiging?

BoA patenteerde cryptotechnologie, maar ze lijken niet bereid om hun klanten te laten deelnemen aan de cryptomarkt. Vorig jaar sloten ze zich aan bij tal van andere banken door hun klanten van de cryptomarkt te weren, door hun weigering om het gebruik van hun bankkaarten bij cryptobeurzen toe te staan..

Ze hebben dit jaar ook deze verklaring in hun jaarverslag uitgegeven: “Klanten kunnen ervoor kiezen om zaken te doen met andere marktdeelnemers die zaken doen of producten aanbieden op gebieden die wij speculatief of riskant achten, zoals cryptocurrencies.” Ze verwezen naar cryptocurrencies, en specifiek naar Bitcoin.

Of BoA deze patenten daadwerkelijk gaat gebruiken, is totaal onbekend. De bank bereidt zich misschien voor op eventualiteiten en wacht af wat het publiek doet. Op dit moment lijken ze tevreden te zijn met het patenteren van potentiële geweldige ideeën en ze op de plank te zetten. Eén ding is zeker: als crypto’s ooit een belangrijke afwikkelingstechnologie worden, zal BoA er klaar voor zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me