Apple zegt nee tegen mobiele mijnbouw en in-app-inkomsten

App Store verbiedt mijnbouw

Apple heeft onlangs hun Richtlijnen voor App Store-beoordelingen welke details aangeven welke soorten functies, kenmerken en app-typen zijn toegestaan ​​in hun App Store. De lijst bevat nieuwe richtlijnen met betrekking tot hoe apps wel en niet kunnen communiceren met cryptocurrency en ICO’s. Concreet is alle mobiele cryptomining verboden en elke app die uitsluitend bestaat om ICO-deelname mogelijk te maken, wordt ook verboden.

App Store verbiedt mijnbouw

Apple zet zijn digitale voet neer

De meeste smartphones worden tegenwoordig aangedreven door Android of een niet-officiële variant van Android. Smartphones van Chinese makelij, die over de hele wereld steeds populairder worden vanwege hun lage kosten en concurrerende functies, draaien bijvoorbeeld uitsluitend op versies van Android. Apple heeft echter nog steeds een sterke marktpositie in veel delen van de wereld. Als zodanig kan wat wel en niet is toegestaan ​​in de Apple App Store een aanzienlijk effect hebben op andere bedrijfstakken als geheel.

De nieuwe richtlijnen bevatten verschillende bepalingen specifiek over cryptocurrency. Laten we die nu eens bekijken en bekijken of de impact zou kunnen zijn.

In punt 2.4.2 staat dat apps energiezuinig moeten zijn en “de batterij niet snel leeg mogen lopen, overmatige hitte moeten genereren of de apparaatbronnen niet onnodig mogen belasten”.

Klinkt bekend? Apple zegt vervolgens duidelijk dat elke app die zich bezighoudt met cryptocurrency-mijnbouw niet is toegestaan. Het wijst er ook specifiek op dat advertenties die in een app worden weergegeven, ook niet kunnen deelnemen aan mijnbouw. Dit is vermoedelijk een reactie op advertenties in Coinhive-stijl die kunnen proberen bronnen te gebruiken om Monero te minen.

Verderop in het document onder paragraaf 3.1.5 (b), genaamd “cryptocurrencies”, staan ​​vijf bepalingen vermeld omdat ze specifiek betrekking hebben op crypto.

In de richtlijnen staat het volgende: wallets zijn toegestaan, mobile mining is niet toegestaan ​​(maar verbinding maken met een cloud mining-service is oké), apps die interactie hebben met exchanges zijn toegestaan, apps die ICO’s faciliteren moeten ‘afkomstig zijn van gevestigde banken, effectenfirma’s, futures commissiehandelaren of andere erkende financiële instellingen ”, wat gewoon chique praat is om te zeggen dat ze in principe niet zijn toegestaan. Dit laat vermoedelijk een uitzondering achter voor operators zoals Coinbase, die hoogstwaarschijnlijk dit soort licenties hebben, hoewel Coinbase geen interactie heeft met ICO’s.

De laatste bepaling is enigszins verrassend. Hierin staat dat apps “mogelijk geen valuta bieden voor het voltooien van taken, zoals het downloaden van andere apps, het aanmoedigen van andere gebruikers om te downloaden, posten op sociale netwerken, enz.”

Wat hier verrassend aan is, is dat er al een aantal apps bestaat waarin gebruikers worden beloond met verschillende soorten in-app-valuta voor het voltooien van taken. In-app-valuta, hoewel over het algemeen niet verhandelbaar, kan voor echt geld worden gekocht. Dit roept de vraag op: wat als een app zijn eigen in-app-valuta wil hebben die ook een verhandelbare cryptocurrency is? En wat als die in-app cryptocurrency alleen waarde heeft binnen het spelsysteem zelf, d.w.z. het is niet beschikbaar op een grote beurs? Dit brengt een aantal dingen in twijfel over de aard van wat het betekent om een ​​cryptocurrency te zijn versus alleen een verhandelbaar puntensysteem..

Laten we dit eens op een andere manier bekijken. Stel dat een luchtvaartmaatschappij airline miles aanbiedt in ruil voor het voltooien van taken in een app. Dit is een redelijk realistisch scenario. Laten we ons nu eens voorstellen dat dezelfde luchtvaartmaatschappij individuen in staat stelt punten van luchtvaartmaatschappijen te ruilen met andere gebruikers, wat ze vermoedelijk zouden kunnen doen voor contant geld of andere waardevolle spullen. Hoe zou dit anders zijn, ook al is er geen cryptocurrency-technologie bij betrokken??

Wat we waarschijnlijk zien, is een reactie op wat het bedrijf als een specifieke bedreiging beschouwt. Naarmate cryptocurrency zich ontwikkelt, zullen dit soort overreikende regels waarschijnlijk met de tijd komen en gaan.

Is Apple Anti-Crypto?

Tegenwoordig lijkt het erop dat veel bedrijven zich actief uitspreken tegen cryptocurrency of deze proberen te ondermijnen. Enkele voorbeelden hiervan zijn met name banken die weigeren om op enigerlei wijze met crypto om te gaan, en betalingsnetwerken zoals Visa die beweren tegen cryptocurrency in het algemeen te zijn..

Apple, aan de andere kant, lijkt niet direct anti-cryptocurrency te zijn. Hun regels bieden een behoorlijke hoeveelheid ruimte in termen van het aanbieden van portemonnee en exchange-ondersteuning. Hun keuze om ICO’s niet toe te staan ​​is niet bijzonder verrassend, en zou misschien een goed idee kunnen zijn. De keuze om het in-app verdienen van cryptocurrency te beperken, is echter enigszins vreemd. Onze beste gok is dat ze het hebben geïmplementeerd om te voldoen aan de antiwitwaswetten.

De anti-mobiele mijnbouwbepalingen zijn hoogstwaarschijnlijk van kracht om de kans te verkleinen dat een onwetende gebruiker zijn telefoon effectief laat vernietigen door de middelen van het apparaat dagenlang te gebruiken. Er kunnen ook zorgen zijn over letsel als gevolg van het feit dat apparaten te warm worden van mobiele marathon-mijnsessies.

Kortom, Apple is niet inherent anti-cryptocurrency. Ze lijken echter in sommige opzichten enigszins overbezorgd en misschien aantoonbaar overbezorgd te zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me