Antonopoulos: Cryptocurrency geen religie, laten we ons concentreren op de echte vijand

Bitcoin-religie

De beroemde bitcoin-commentator en auteur Andreas Antonopoulos heeft zojuist een video op YouTube waarin hij zijn redenen uitlegt voor het schrijven van zijn aanstaande boek, Mastering Ethereum. Een persoon vroeg hem of zijn betrokkenheid bij Ethereum suggereerde dat hij wegging van bitcoin. Volgens Antonopoulos impliceert zijn interesse in Ethereum geen ideologische verschuiving weg van bitcoin. In plaats daarvan merkt Antonopoulos op dat we allemaal bereid moeten zijn om dingen te leren die we niet begrijpen of waar we het niet mee eens zijn, en dat cryptocurrency geen “religie” is..

Bitcoin-religie

Ethereum en andere hits beheersen

Voor degenen die het niet weten, Andreas Antonopoulos heeft naam gemaakt als een van de meer gerespecteerde auteurs en openbare sprekers op het gebied van bitcoin. Hij heeft talloze toespraken, lezingen en presentaties gegeven in een aantal spraakmakende evenementen over de hele wereld. Hij staat bekend om het geven van kortingen op zijn spreekgeld voor degenen die bereid zijn in bitcoin te betalen.

Zijn eerste twee boeken, The Internet of Money, volumes één en twee, en Mastering Bitcoin zijn geweldige hits gebleken en worden algemeen beschouwd als essentiële lectuur voor degenen die serieus zijn over cryptocurrency en het begrijpen op zowel technologisch als ideologisch niveau..

Niet lang geleden kondigde Antonopoulos zijn voornemen aan om nog een boek te schrijven genaamd Mastering Ethereum. Net als zijn boek met een vergelijkbare naam over bitcoin, is de bedoeling van dit boek om zich te concentreren op de meer geavanceerde technische aspecten van Ethereum voor programmeurs en degenen die meer willen weten over Ethereum-ontwikkeling.

Bitcoin Proof of Work Mining

Zie ook: Andreas Antonopoulos: het veranderen van Bitcoin PoW komt neer op zichzelf in de voet schieten

Een verontrustend gebrek aan geloof?

De video die Antonopoulos op YouTube plaatste, was een reactie op een vraag van een van zijn fans of volgers. Een groot deel van die vraag was of Antonopoulos zijn exclusieve affiniteit of toewijding voor bitcoin had verloren. Het leek zelfs te suggereren dat het tonen van enige interesse in een blockchain-project dat geen bitcoin is, ketterij of heilig zou zijn..

Tot nu toe had Antonopoulos een aantal scherpe en aangrijpende opmerkingen die we misschien allemaal zouden moeten overwegen. Een punt dat hij maakte, is dat cryptocurrency en blockchain geen religie is. Ons gebruik van of onderzoek in een ander project staat niet gelijk aan verraad, maar is eerder een wijs en natuurlijk proces.

Verder verklaarde hij dat, hoewel hij het misschien niet eens is met alles wat een bepaald blockchain- of cryptocurrency-project doet, zoals het consensusmodel of hoe het met governance omgaat, dit niet betekent dat er niets te leren of te winnen valt door een duidelijker beeld te krijgen van hoe het werkt.

Antonopoulos had ook een paar opmerkingen die in zekere zin anti-Ethereum waren. In het bijzonder zei hij dat de technologie ongetwijfeld is gebruikt door gewetenloze individuen om “shitcoins” te creëren door “de vrachtwagenlading”. Maar alleen omdat sommige mensen de technologie om slechte redenen gebruiken, wil dat nog niet zeggen dat de technologie zelf slecht of corrupt is. Hij zei:

Het feit dat een hele reeks idioten hebben geprobeerd door die deur te rennen om strontmunten te maken, heeft niets te maken met de onderliggende technologie.

Niet alleen Ethereum

Antonopoulos was ook voorzichtig om in niet mis te verstane bewoordingen te stellen dat, hoewel het aanstaande boek Mastering Ethereum heet, het niet uitsluitend gaat over het cryptocurrency-project dat is gelanceerd door mede-maker Vitalik Buterin..

Ethereum-gids

Lezen: onze gids voor Ethereum

In plaats daarvan verklaarde Antonopoulos zijn interesse in de vele cryptocurrency-projecten die virtuele machines en slimme contractprogrammering bieden. Hij noemde specifiek projecten als Ethereum Classic, Lisk, EOS, Rootstock en QTUM. Afgezien van de specifieke opmerking dat Ethereum Classic functioneel hetzelfde is als Ethereum, vooral vanuit een ontwikkelingsperspectief, merkte Antonopoulos op dat al deze projecten veel gemeen hebben. En dus leren over iemand kan zich uitbreiden tot begrip over anderen.

Tot slot zei Antonopoulos dat het verkeerd is om met de vingers naar elkaar te wijzen en te zeggen dat elkaars favoriete blockchain-project rotzooi is, niet gedecentraliseerd genoeg, enzovoort. In plaats daarvan zei hij dat we eerst de voordelen van blockchain zouden moeten kussen en wie de echte vijanden zijn. Hierop zei hij:

De echte vijand is niet het niet helemaal gedecentraliseerde systeem, het is totalitarisme, fascisme, corrupte vriendjeskapitalisme en destructieve banksystemen die absoluut gecentraliseerd zijn.,

Deze groepen zijn volgens Antonopoulos degenen die “enorme schade aan de wereld toebrengen”, en kunnen het best worden bestreden met behulp van blockchain-technologie en gedecentraliseerde systemen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me