Algorand haalt $ 60 miljoen op in Nederlandse veiling, marktkapitalisatie van $ 24 miljard

Algorand

De eerste verkoop van algo-token is afgerond, en tot veel ophef. De Algorand Foundation organiseerde zijn inaugurele Nederlandse veiling en verwerkte het op woensdag 19 juni via de Algorand blockchain. De initiële prijs van een algo-token, het oorspronkelijke activum van die proof-of-stake blockchain, werd verrekend op $ 2,40 USD nadat er meer dan $ 60 miljoen in het aanbod was opgehaald.

Vanwege de aard van zijn gespecialiseerde veiling, begon de Algorand Foundation de prijsstelling voorlopig met $ 10 per Algo, met 25 miljoen tokens voor het eerste aanbod. 4.000 opeenvolgende biedblokken brachten die waardering terug tot de verrekenprijs van de token van $ 2,40.

Algorand

$ 24 miljard marktkapitalisatie

In vergelijking met de geplande 10 miljard tokenvoorraad van het slimme contractproject vanaf 2024, projecteert de inleidende algo-prijs de marktkapitalisatie van de cryptocurrency op ongeveer $ 24 miljard – hoewel het nog te bezien is of het project die waardering in die periode kan behouden.

De geïmpliceerde marktkapitalisatie van Algorand is nu ~ $ 24 miljard (10 miljard tokenlevering tegen 2024)

Gewoon verlegen voor Ethereum’s ~ $ 28 miljard pic.twitter.com/zuGRp4AI9d

– Tony Sheng (@tonysheng) 19 juni 2019

Natuurlijk zal de algoprijs de komende vijf jaar ongetwijfeld op en neer schommelen – misschien sterk in beide richtingen -. Waar het token zich in 2024 zal hebben gevestigd, is momenteel onmogelijk te projecteren, dus de impliciete marktkapitalisatie zegt ons momenteel niet veel. Om zeker te zijn, zullen de zaken er op korte termijn anders uitzien, aangezien de Algorand Foundation in de nabije toekomst 600 miljoen extra tokens per jaar veilt..

Toch is het aanvankelijk geïmpliceerde merkteken in eerste instantie in het oog springend, namelijk voor het bedrijf dat het algos zou stoppen als hun pet zou worden omgezet naar het hier en nu.

De marktkapitalisatie van ether (ETH), het ‘gas’ van het Ethereum-netwerk, hield bijvoorbeeld op het moment van de pers meer dan $ 28,6 miljard aan. Ethereum is op het punt om zelf over te gaan tot een proof-of-stake-consensus, dus het en Algorand moeten nu met elkaar vechten in hun gedeelde arena.

CoinList-platform

Met name de eerste Nederlandse algo-veiling, die vanuit Singapore werd georganiseerd door het CoinList-platform, was beperkt tot burgers uit verschillende landen uit wettelijke voorzichtigheid. Op de zwarte lijst geplaatste landen waren onder meer Canada, China, Iran, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. De Algorand Foundation had de afgelopen tijd al $ 66 miljoen aan durfkapitaal opgehaald via bedrijven als Union Square Ventures.

Om deel te nemen aan de veiling, moesten bieders zich registreren op CoinList en de nalevingscontroleprocessen van het platform voltooien. Nadat ze waren ingesteld, konden potentiële kopers hun portemonnee vóór de verkoop met USD financieren en hun algo-portemonnee voorbereiden.

Nu beide Facebook deze week zijn Libra-cryptocurrency heeft aangekondigd en het Algorand-ecosysteem wordt gelanceerd, zeggen sommige cryptoverse belanghebbenden dat de concurrentie er voor Ethereum in het bijzonder als nooit tevoren uitziet. Anderen zijn minder overtuigd, met het argument dat nieuwkomers nog een lange weg te gaan hebben voordat ze de miljoenen dollars aan DeFi-activiteit ondersteunen die Ethereum vandaag doet.

De strijd om vooruitgang – en gebruikers – is hoe dan ook gaande. De algo-verkoop komt slechts enkele dagen na het in Boston gevestigde ondersteuningsbedrijf van Algorand open source zijn knooppuntrepository met de gedachte om een ​​nieuwe golf van ontwikkelaars in te luiden die kunnen helpen bij het opbouwen van het ecosysteem van het platform.

“We hopen dat je met ons meedoet terwijl we een nieuw tijdperk ingaan waarin je niet langer wordt beperkt door onvolwassen technologie en kansen kunt creëren in een nieuwe grenzeloze economie”, zei het team van het project over de ontplooiing van de opslagplaats..

Nader inzoomend, werd Algorand ontworpen door zero-knowledge proof innovator en MIT computerwetenschapper Silvio Micali. Het netwerk maakt gebruik van een consensusmechanisme dat de bouwers Pure PoS hebben genoemd. De structuur is ontworpen om het systeem zeer schaalbaar en veilig te maken met behoud van superieure decentralisatie.

Wat betreft Algorand-blokken, ze worden geconstrueerd door middel van een loterijproces, waarbij een willekeurig geselecteerde tokenhouder het volgende blok voorstelt. Die eerste fase wordt gevolgd door een stemming in de commissie waarbij 1.000 willekeurig geselecteerde tokenhouders moeten stemmen over het aanvankelijk voorgestelde blok.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me