Soar ICO: gedecentraliseerde wereldwijde kaart op de blockchain gebouwd met drone-inhoud

Stijgen

Het Soar-project is een poging om een ​​wereldwijde en gedecentraliseerde kaart te maken met behulp van dronetechnologie. Het project bestaat uit twee verschillende fasen. De eerste is een blockchainsysteem voor het uploaden, beveiligen en distribueren van drone-inhoud van de gebruikers van het platform naar potentiële kopers van inhoud. De tweede fase is ambitieuzer. Door de geaggregeerde drone-inhoud aan elkaar te koppelen, hoopt Soar een zogenaamde “superkaart” van de wereld te publiceren met ongelooflijke hoeveelheden details afkomstig van de gebruikers van zijn dronepiloten..

Stijgen

“Ondanks de snelle groei van de drone-industrie, is er geen geschikte marktplaats voor drone-inhoud of een faciliteit voor gelicentieerde drone-operators om hun inhoud volledig te optimaliseren en er geld mee te verdienen”, aldus de whitepaper van het project. “Soar zal dit gebrek aan een markt voor inhoud rechtstreeks aanpakken. Bovendien was er geen directe toegang tot kaarttechnologie waarmee deze inhoud effectief een superkaartplatform zou kunnen creëren en profiteren van de extreem hoge resolutie-inhoud waartoe drones in staat zijn. “

Wat is de potentiële omvang van de drone-inhoudmarkt??

Soar schat dat de verkoop van commerciële drones in 2017 meer dan $ 1 miljard bedroeg, een trend die zich waarschijnlijk in de nabije toekomst zal voortzetten..

“De groeiende dronemarkt wordt grotendeels aangedreven door de enorme groei in commerciële toepassingen van dronecontent en beeldmateriaal in sectoren zoals infrastructuur, mijnbouw, landbouw, journalistiek en onroerend goed, met een adresseerbare markt die naar schatting 127 miljard dollar zal bedragen in 2020”, aldus het witboek. verklaarde

Dat komt neer op een indrukwekkend samengesteld jaarlijks groeipercentage van tussen de 15-25 procent in het komende half decennium, voegde de ontwikkelaars van Soar toe.

Hoe werkt het?

De marktplaats van Soar vertrouwt op het SkyMap-token, of SKYM, voor zijn basis. Het project heeft tot doel inhoud te halen uit drie hoofdlijnen: satellieten, luchtfoto’s en vooral drones.

Het project zal satellietgegevens gebruiken voor zijn superkaart om afstanden vanaf de aarde op ongeveer 500 kilometer af te leggen. Luchtfotografie zorgt voor het spectrum tot op 5.000 meter, terwijl drones op 250 meter tot granulaire details zorgen.

Drone-eigenaren

De Soar-marktplaats, aangedreven door het SKYM ERC-20-token, stelt kopers niet alleen in staat om bestaande dronegegevens te vinden en te kopen. Het zal ook een zogenaamd SkyBount-systeem voeden, waarbij kopers kunnen vragen om specifieke drone-gegevens op freelance basis in te vullen door drone-operators. Er komt ook een SkySponsor-arrangement voor de langere termijn.

“Met het SkySponsor-model van Soar kan de inhoud worden beheerd, aangezien de SkySponsors alleen inhoud ondersteunen die waarschijnlijk zal worden gebruikt, waardoor de algehele kwaliteit van de inhoud die naar Soar wordt geüpload, wordt verhoogd”, legde het projectteam uit. “De drijfveer voor het SkySponsor-model is buitengewoon overtuigend omdat het effectief de economie bewijst voor het zaaien van de Soar-superkaart. De superkaart zal zowel dynamisch als tijdelijk zijn; na verloop van tijd zal het evolueren om alleen de ‘beste van het beste’ beelden weer te geven. ‘

Hoe verloopt de stijging ten opzichte van gevestigde wereldwijde kaarten, zoals Google Maps?

Het inhoudsteam van Soar geeft een gedetailleerd overzicht van de uiteindelijke concurrentie van het project met en superioriteit ten opzichte van Google Maps.

De inhoud van Google Maps is relatief statisch, terwijl Soar ernaar streeft zijn superkaart bijna dagelijks te updaten. Dit geeft Soar het voordeel dat het real-time informatie biedt over veranderende situaties, zoals bosbranden, overstromingen, bouwprojecten en meer..

Soar heeft een gedetailleerd detailniveau dat Google Maps niet kan bereiken vanwege het gedistribueerde drone-netwerk, en die informatie zal worden bewaard door de gemeenschap in plaats van door een monolithisch bedrijf. Bovendien zal Soar gedeeltelijk worden gebouwd door de ingebouwde marktplaats en ontbreekt het Google Maps aan een bepaalde marktplaats.

Ten slotte betekent Soars gebruik van blockchain-technologie dat de afbeeldingen heel veel metadata bevatten die volledig ontbreken in het model van Google Maps. Deze metadata zijn zowel doorzoekbaar als verifieerbaar vanwege hun aanwezigheid op de Soar-blockchain en worden niet beperkt door serverruimte of geografische locatie, aangezien ze worden verspreid over het hele Soar-netwerk.

Wie is het team achter Soar?

CEO en oprichter Amir Farhand leidt het Soar-team. Farhand werkte in 2008 samen met de Chinese regering om mogelijke problemen rond de Olympische Spelen van 2008 in Peking te identificeren, met name die kwesties die verband houden met luchtvervuiling en de domino-effecten ervan. Hij heeft ook samengewerkt met het Amerikaanse leger bij het maken van kaarten en is gepromoveerd op het analyseren van satellietbeelden en aardobservatie op afstand. Zijn proefschrift ging over Chinese luchtkwaliteitsproblemen als gevolg van zandstormen in de Mongoolse steppe.

De belangrijkste blockchain-wetenschapper van Soar is Chris Lowe, die eerder bij Takor Group en Mappt Elements heeft gediend.

Soar Voorverkoop

Soar’s voorverkoop datum is nog niet bekend gemaakt. Het evenement voor het genereren van tokens vond plaats in juli. Het SKYM-token heeft een hard cap van 350 miljoen, waarvan 130 miljoen zal worden verkocht om ongeveer $ 19,5 miljoen op te halen. Ongeveer 30 procent van het voorverkoopgeld zal worden gebruikt voor marketinginspanningen, 35 procent voor operations en 20 procent voor onderzoek en ontwikkeling. De rest is gepland voor juridische en infrastructurele problemen.

Munten

Aangezien de voorverkoop nog niet heeft plaatsgevonden en de informatie over de verkoop nog niet is afgerond, zijn SKYM-tokens nog niet genoteerd op een beurs of beschikbaar voor verkoop.

Wat is de volgende stap op de routekaart?

Het Soar-team is van plan om in oktober en november een wereldwijde roadshow te houden, met als hoogtepunt de release van een mobiele app in december. In 2019 zal het Soar-team in januari meertalige ondersteuning toevoegen en het is de bedoeling om tegen mei de fase 2-superkaart te lanceren..

Conclusie

Het Soar-project is ambitieus. Iedereen die Google Maps wil gebruiken, moet buitengewoon ambitieus zijn. Toch maken de diepgang van het Soar-team en de goed doordachte routekaart die in het witboek wordt gepresenteerd, het waarschijnlijk dat het project snel op de voorgrond zal komen te staan. Als de doelstellingen van het team volledig worden gerealiseerd, zijn er vrijwel onbeperkte toepassingen voor nauwkeurige en steeds veranderende cartografische gegevens. De beschikbaarheid van Soar’s gegevens zou een real-world equivalent kunnen zijn van de gegevensstromen die momenteel beschikbaar zijn op internet, en mogelijk een revolutie teweegbrengen in alles, van landbouw- en milieuprojecten tot bouwbeheer tot demografische tracking en meer.

U kunt de officiële projectwebsite van het team bezoeken hier.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me