Robotina ICO: Decentraliserad IoT-plattform för energibesparing

Robotina ICO-guide

Robotina använder smart el för att hantera användarnas elförbrukning och sparar dem så mycket som 30 procent på sina elräkningar. Samtidigt hjälper det miljön genom att minimera elavfall och minskar trycket på nätet.

Robotina

Nyckeln till Robotina är HEMS (Home Energy Management System). Detta är en smart enhet som Robotina-kunder får och sedan installerar i sina hem. Det håller reda på de enskilda apparaterna i ditt hem, liksom den totala energiförbrukningen. HEMS kommunicerar med Robotina-plattformen. Med en kombination av energiprisdata, väderprognoser och AI-teknik optimeras din elförbrukning.

Eftersom Robotina har en plattform för smarta nät möjliggör den också gruppköp, aggregerad dataförsäljning, smarta mäklare, krafthandel, publikfinansiering och en ny marknadsplats.

Vad gör Robotina exakt?

Robotina har flera funktioner på med sin IoT-plattform. Den använder flera tekniker för att minska din energiförbrukning, vilket i sin tur sänker dina elkostnader. Samtidigt övervakar den förbrukningsdata i realtid och optimerar hela elnätet. Användare kan spåra sina realtidsdata och faktiskt se fördelarna med Robotina.

Plattform

Plattformen hanterar också dina enheter, samlar in och bearbetar data anonymt för att maximera effektiviteten. Du kan välja att hålla dina uppgifter helt privata eller sälja dem och tjäna pengar.

Hur sparar Robotina användarna pengar?

Det mest uppenbara sättet att Robotina sparar pengar är att sänka din energiförbrukning och därmed minska dina vanliga elräkningar. Det kan specifikt stänga av enheter när de inte används och slå på dem när det är billigast att göra det. För ytterligare besparingar kan du handla all kraft som du inte använder, sälja dina aggregerade data, samarbeta för gruppköp och dra nytta av publikfinansiering.

Hur det fungerar

Hur skiljer sig Robotinas ICO från andra?

Även med så många ICO: er som äger rum varje dag lyckas Robotina vara unik. Den har redan en produkt som är funktionell och har använts i större skala. Mycket få ICO har en funktionell produkt, och ännu färre har redan testat den i denna utsträckning. Teammedlemmar har också många tidigare och nuvarande partnerskap under sina bälten, inklusive med större företag, som Panasonic och Hitachi. För att avsluta allt består Robotinas team av experter inom sina olika områden, vilket gör det unikt placerat för att få alla nödvändiga insikter och utmärka sig.

Jämförelse

Andra liknande företag som använder blockchain-tekniken för kraft är Power Ledger och We Power, men Robotina har betydande fördelar framför båda. Dessa inkluderar att ha ett eget smart nät med ett forsknings- och utvecklingsteam, som använder artificiell intelligens och sakernas internet, redan har en produkt på plats, har kapital och varit i branschen sedan 1990. Medan andra plattformar bara gick in på energimarknaden med blockchain, Robotina har lika mycket blockchain-kunskap utöver decennier av erfarenhet inom energi, vilket ger teamet inblick i vad som fungerar bäst.

Varför är Robotina Utility-token nödvändigt?

Robotina Utility Token, ROX, är nyckeln till all Robotinas funktionalitet. Detta är plattformens universella symbol. ROX-token är specifik för applikationen och bygger på Ethereum blockchain. Teamet bakom Robotina utnyttjar ROX för att ge samhället tillbaka ”värdet av kooperativt nätverk”. Dessutom kommer ROX att tjäna flera specifika funktioner.

ROX-token

Företagskunder kommer att använda Energy Service Company (ESCO) för att genomföra effektivitetsprojekten, och detta kräver användning av ROX. Alla användare som väljer att prenumerera kan få en rabatt på 3 procent genom att betala i ROX. Dessa prenumerationer betalas varje månad och låses i sex månader i ett smart kontrakt, vilket möjliggör tillväxt med färre tokens på den öppna marknaden. När användare köper hårdvara, programvara eller andra tjänster via App Store betalar de i ROX.

De som har ROX kan bevisa sig som medlemmar, ge dem tillgång till samhället och erbjuda unika fördelar, som ESCO Pool, Virtual Power Plant (VPP) och gruppköp. VPP låter de med ROX dra nytta av fördelarna med handelskraft och energi, även om de inte har sin egen form av att producera energi, som ett solkraftverk.

Användare får ROX för sina belöningar och incitament. Bara några av vinsterna i ROX inkluderar intäkter från den aggregerade dataförsäljningen, en andel av all hårdvaruförsäljning och krafthandel. I de fall klienter köpte hårdvara med fiatvaluta kommer Robotina att köpa tillbaka ROX via sekundärmarknaden.

När är ICO?

Försäljningen av ROX började den 21 februari och ICO startar den 21 mars och slutar den 30 april. Försäljningen har en bonus på 10 procent, och i skrivande stund såldes det redan 113 774 979,29 ROX. Det mjuka taket är 10 miljoner dollar, med ett hårt tak på 28,5 miljoner dollar. Minsta bidrag är 0,5 ETH.

Token-försäljning

Sjuttio procent av ROX-tokens kommer att gå till ICO-supportrarna, med ytterligare 10 procent avsatta för teammedlemmar och rådgivare. Detta innebär att 570,5 miljoner av de totala 815 miljoner ROX kommer att delas ut under publiken. Därifrån kommer det att finnas 7 procent reserverat för marknadsföring och marknadsföring, 5 procent för ängelinvesterare, 3 procent vardera för produkt- och marknadsutveckling och bounty-fonden och 2 procent för deponering.

Hur kommer Robotina att använda ICO??

Robotina kommer att avsätta 27 procent av intäkterna från ICO till plattformsutveckling och ytterligare 23 procent till försäljning och marknadsföring. Sexton procent går till IT-säkerhet och efterlevnad, 14 till driftskostnader, 10 till juridiska kostnader och 5 procent vardera till hårdvaruutveckling och strategiutveckling.

Tokenanvändning

Slutsats

Med så många elektriska enheter i hem och lägenheter runt om i världen är ett system som Robotina ett utmärkt sätt att minska elförbrukningen. Dess förmåga att hjälpa planeten samtidigt som det ger användarna besparingar kommer att vara mycket användbar. Den enda begränsningen bör vara att användardata först kommer att begränsas, men detta bör lösa sig själv eftersom fler människor utnyttjar plattformen och HEMS-enheterna.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me