Optherium: wereldwijde financiële blockchain-infrastructuur

Optherium

Optherium is een nieuw project dat tot doel heeft een revolutie teweeg te brengen in de wereld van blockchain-technologie via zijn besturingssysteem en MultiDecentralized Private Blockchains Network.

Optherium is het geesteskind van Serge Beck, CEO van Optherium Labs. Volgens Serge is het Optherium-ecosysteem het resultaat van 30 jaar ontwikkeling en heeft het tot doel enkele van de grootste problemen op te lossen die zowel financiële instellingen als individuen treffen..

Optherium

Beck is een computerprogrammeur en werkte 10 jaar samen met de grootste financiële instellingen in Amerika, zoals Bank of America, Merryl Lynch, Bear Stearns enz. Gedurende die tijd ontwikkelde en implementeerde hij computersoftware waarmee handelaren gemakkelijk door de informatie konden navigeren verschillende bronnen. Hij introduceerde ook interoffice berichtensystemen. Beck ziet het huidige Optherium-ecosysteem als een verlengstuk van deze vroege projecten, waarbij de blockchain gewoon dezelfde ideeën herverpakt.

Beck is van mening dat blockchain-oplossingen het resultaat zijn van technologische vooruitgang in combinatie met mensen die bereid zijn meer te leren over blockchain-oplossingen.

Omdat het Optherium Ecosysteem kan worden gebruikt om problemen van elke omvang op te lossen, zorgde Beck ervoor dat het team een ​​enorme ervaring heeft. CTO Roman Kaganov is een blockchain-specialist met ervaring in het werken met twee van de grootste banken in Rusland. CFO Bunty Agarwal heeft ervaring in onroerend goed, media, commodities en blockchain. Vadim Ivanenko, CIO en hoofd Investor Relations houdt toezicht op het productimago.

Optherium Ecosysteem

Het Optherium Ecosysteem biedt een groep diensten die bedrijven en individuen kunnen aanpassen of voortbouwen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Het ecosysteem heeft zijn eigen cryptocurrency en exchange, waardoor het volledig zelfvoorzienend is. Dit betekent ook dat bedrijven die private label-oplossingen kopen, gebruik kunnen maken van de gegevensopslag- en betalingssystemen.

Ecosysteem

VivusPay

De VivusPay-applicatie is al functioneel op het Optherium-ecosysteem, waardoor individuen onmiddellijk wereldwijd geld kunnen overboeken of betalingen kunnen doen op elk verkooppunt, ongeacht waar ter wereld het zich bevindt. Deze transacties hebben aanzienlijk lagere vergoedingen dan die van concurrenten vanwege het gebrek aan tussenpersonen. Bedrijven zullen kunnen profiteren van een reeks functies die te maken hebben met onverslaanbare beveiliging, snelheid en bruikbaarheid.

Vivus Pay

MultiDecentralized Private Blockchains Network

Het MultiDecentralized Private Blockchains Network is een reeks blockchains die versleuteld, gedecentraliseerd en gelaagd zijn. Alle informatie is beveiligd op dit netwerk. Het MultiDecentralized Private Blockchains Network kan de beveiliging van privé-informatie bieden die geen enkele gecentraliseerde informatieopslagplaats kan bieden.

MultiDecentralized Private Blockchains Network ™

Hoe voorkomt Optherium fraude?

Optherium maakt van fraudepreventie een prioriteit, en dat is eigenlijk een van de doelen van het ecosysteem. Naast Know Your Customer (KYC) -referenties, gebruikt Optherium Dynamic Biometrics om fraude te voorkomen en zeer veilige meervoudige verificatie te garanderen. Deze factoren worden gecombineerd met de Key Recovery Service.

De dynamische biometrie is het waard om nader te bekijken. Dit is een volkomen veilige methode die in schril contrast staat met biometrische identificatie. Mensen hebben 3D-printers en andere apparaten gebruikt om retinascans en andere biometrische identificatie te omzeilen, maar met Dynamic Biometrics is er geen manier om dit te doen. In plaats van alleen functies vast te leggen, voegt Dynamic Biometrics een extra laag toe door spraakherkenning en gezichtsbewegingen te gebruiken in combinatie met retinascans en vingerafdrukken voor toegang tot Optherium. Optherium is van mening dat dit soort beveiliging de toekomst van biometrie is.

Dynamische biometrie

Naast de extra verificatielagen die nodig zijn in dynamische biometrie in vergelijking met traditionele biometrie, slaat Optherium de gegevens op een zeer veilige manier op. Biometrische codering is een van de aandachtspunten van het onderzoek dat bij Optherium Labs plaatsvindt. Het lab kijkt naar methoden om gedecentraliseerde blockchain-technologie te gebruiken om ervoor te zorgen dat biometrische gegevens veiliger worden dan eerder voor mogelijk werd gehouden. Dit wordt gedaan door de biometrische gegevens van gebruikers in kleinere stukjes te verdelen. Elk stuk wordt vervolgens afzonderlijk versleuteld voordat het op een afzonderlijke blockchain wordt opgeslagen.

Hoewel het Optherium-team niet denkt dat dit systeem ooit zal worden gehackt, is het zeer grondig. Dit geldt met name omdat zelfs als een hacker erin slaagt om een ​​enkel stuk versleutelde gegevens te krijgen, hij een andere blockchain zou moeten hacken om de andere stukken te krijgen, en elk segment zou nutteloos zijn zonder de andere.

Wat zijn enkele toepassingen van dynamische biometrie?

Wat betreft de bruikbaarheid van dynamische biometrie, heeft Optherium hoge verwachtingen van dit systeem. Het bedrijf hoopt dat mensen het systeem kunnen gebruiken om zich wereldwijd te identificeren. Het ziet ook mogelijke toepassingen voor dynamische biometrie als betalingssysteem. Het zou mogelijk zijn om met de juiste biometrische scanners in een camera te kijken, een zin uit te spreken en te betalen. In de toekomst kunnen andere toepassingen van dynamische biometrie medische dossiers, stemmen en reizen omvatten.

Sleutelherstelservice

Een ander belangrijk kenmerk van Optherium is de Key Recovery Service. Dit begint met het opslaan van replica’s van de privésleutels van gebruikers door Optherium in koude opslag. Omwille van de veiligheid bevinden de sleutels zich in computers met meerdere luchtopeningen en is de enige toegang beschikbaar via multifactorverificatie, waaronder dynamische biometrie en KYC. Het is ook belangrijk op te merken dat voor elke interactie met het herstelsysteem KYC-inloggegevens vereist zijn.

Wat is OPEX?

De verkoop van whitelist-tokens voor Optherium begon op 5 oktober, toen het voor het eerst mogelijk werd om bij te dragen en OPEX te krijgen. OPEX vervult verschillende sleutelfuncties in het Optherium-ecosysteem, waaronder als een ERC-20-token. Het is ook een utility-token voor Optherium Services, verlaagt transactiekosten en is een facilitator voor het omrekenen van valuta. OPEX zal fungeren als een intern reservetoken voor liquiditeit om de laatste van deze functies te bereiken, in combinatie met maar liefst 150 verschillende digitale valuta’s. De verkoop van token op de witte lijst eindigt op 5 december 2018, waarna de voorverkoop begint. Op 5 februari 2019 eindigt de voorverkoop en begint de hoofdverkoop. Die hoofdverkoop loopt tot 5 maart.

Conclusie

Optherium levert nieuwe blockchain-infrastructuur aan de wereldwijde financiële sector. Sommige van zijn producten zijn al actief en het project bevindt zich momenteel in de uitverkoop. Optherium werkt aan technologieën die de ruimte radicaal kunnen veranderen, waaronder geavanceerde vormen van biometrie.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me