Optherium: Global Finance Blockchain-infrastruktur

Optherium

Optherium är ett nytt projekt som syftar till att revolutionera världen av blockchain-teknik via dess operativsystem och MultiDecentralized Private Blockchains Network.

Optherium är hjärnbarnet till Optherium Labs VD Serge Beck. Enligt Serge är Optherium Ecosystem resultatet av 30 års utveckling och syftar till att lösa några av de största problemen som påverkar både finansiella institutioner och individer.

Optherium

Beck är datorprogrammerare och arbetade tio år med de största finansinstitutionerna i Amerika som Bank of America, Merryl Lynch, Bear Stearns etc. Under den tiden utvecklade och implementerade han datorprogramvara som låter handlare enkelt navigera i informationen de fick från olika källor. Han introducerade också interoffice-meddelandesystem. Beck ser det nuvarande Optherium-ekosystemet som en förlängning av dessa tidiga projekt, med blockchain helt enkelt ompaketerar samma idéer.

Beck anser att blockchain-lösningar är resultatet av tekniska framsteg i kombination med att människor är villiga att lära sig mer om blockchain-lösningar.

Eftersom Optherium Ecosystem kan användas för att lösa problem i alla storlekar, såg Beck till att teamet har stor erfarenhet. CTO Roman Kaganov är en blockchain-specialist med erfarenhet av att arbeta med två av de största bankerna i Ryssland. CFO Bunty Agarwal har erfarenhet av fastigheter, media, råvaror och blockchain. Vadim Ivanenko, CIO och chef för Investor Relations övervakar produktbilden.

Optherium Ecosystem

Optherium Ecosystem tillhandahåller en grupp tjänster som företag och privatpersoner kan modifiera eller bygga vidare för att möta deras specifika behov. Ekosystemet har sin egen kryptovaluta och utbyte, vilket gör det helt självförsörjande. Detta innebär också att företag som köper privatmärkta lösningar kan utnyttja datalagrings- och betalningssystemen.

Ekosystem

VivusPay

VivusPay-applikationen är redan funktionell i Optherium Ecosystem och låter individer omedelbart överföra pengar globalt eller göra betalningar vid vilken försäljningsplats som helst, oavsett var i världen det är. Dessa transaktioner har betydligt lägre avgifter än konkurrenter på grund av bristen på mellanhänder. Företag kommer att kunna dra nytta av en rad funktioner som innebär oslagbar säkerhet, hastighet och användbarhet.

Vivus Pay

MultiDecentralized Private Blockchains Network

MultiDecentralized Private Blockchains Network är en serie blockkedjor som är krypterade, decentraliserade och lager. All information är säker i detta nätverk. MultiDecentralized Private Blockchains Network kan tillhandahålla säkerhet för privat information som ingen centraliserad informationsförvaring kan tillhandahålla.

MultiDecentralized Private Blockchains Network ™

Hur förhindrar optherium bedrägeri?

Optherium prioriterar förebyggande av bedrägerier, och det är faktiskt ett av ekosystemets mål. Förutom KYC-uppgifterna använder Optherium Dynamic Biometrics för att förhindra bedrägerier och säkerställa mycket säker multifaktorverifiering. Dessa faktorer kombineras med Key Recovery Service.

Dynamic Biometrics är värda att titta närmare på. Detta är en helt säker metod, som står i skarp kontrast till biometrisk identifiering. Människor har använt 3D-skrivare och andra enheter för att kringgå näthinneskanningar och annan biometrisk identifiering, men det finns inget sätt att göra detta med Dynamic Biometrics. Istället för att bara fånga in funktioner lägger Dynamic Biometrics till ytterligare ett lager genom att använda röstidentifiering och ansiktsrörelser tillsammans med näthinneskanningar och fingeravtryck för åtkomst till Optherium. Optherium anser att denna typ av säkerhet är framtiden för biometri.

Dynamisk biometri

Förutom de extra verifieringsskikten som krävs i Dynamic Biometrics jämfört med traditionell biometric, lagrar Optherium data på ett mycket säkert sätt. Biometrisk kryptering är ett av fokuserna för forskningen som pågår vid Optherium Labs. Laboratoriet tittar på metoder för att använda decentraliserad blockchain-teknik för att säkerställa att biometriska data blir säkrare än vad man tidigare trodde var möjligt. Detta görs genom att dela upp användarnas biometriska data i mindre delar. Varje bit krypteras sedan individuellt innan den lagras i en separat blockkedja.

Även om Optherium-teamet inte tror att detta system någonsin kommer att hackas, är det mycket grundligt. Detta gäller särskilt för att även om en hackare lyckas få en enda bit krypterad data, skulle de behöva hacka in i en annan blockchain för att få de andra bitarna, och varje segment skulle vara värdelöst utan de andra.

Vad är några tillämpningar av dynamisk biometri?

När det gäller användbarhet av Dynamic Biometrics har Optherium stora förhoppningar för detta system. Företaget hoppas att människor kommer att kunna använda systemet för att identifiera sig över hela världen. Det ser också potentiella applikationer för Dynamic Biometrics som ett betalningssystem. Det skulle vara möjligt att titta in i en kamera med rätt biometriska skannrar, säga en fras och betala. I framtiden kan andra tillämpningar av Dynamic Biometrics inkludera medicinska register, omröstning och resor.

Nyckelåterställningstjänst

Ett annat viktigt inslag i Optherium är dess Key Recovery Service. Detta börjar med Optherium som lagrar repliker av privata nycklar för användare i kylförvaring. Av säkerhetsskäl finns nycklarna i flera luftgapade datorer med den enda åtkomst som är tillgänglig via multifaktorverifiering som inkluderar Dynamic Biometrics och KYC. Det är också viktigt att notera att alla interaktioner med återställningssystemet kräver KYC-referenser.

Vad är OPEX?

Vitlistans tokenförsäljning för Optherium började den 5 oktober, det var då det först blev möjligt att bidra och få OPEX. OPEX har flera viktiga funktioner i Optherium Ecosystem, inklusive som en ERC-20-token. Det är också ett verktygstecken för Optherium Services, minskar transaktionsavgifter och är en underlättare för konvertering av valutor. OPEX kommer att fungera som en intern reservtoken för likviditet för att uppnå den sista av dessa funktioner och para ihop med så många som 150 olika digitala valutor. Vitlistans tokenförsäljning slutar den 5 december 2018, då förförsäljningen börjar. Den 5 februari 2019 avslutas förförsäljningen och huvudförsäljningen börjar. Den huvudsakliga försäljningen pågår till 5 mars.

Slutsats

Optherium levererar ny blockchain-infrastruktur till den globala finansbranschen. Några av dess produkter är redan aktiva och projektet är för närvarande i sin token-försäljning. Optherium arbetar med teknik som kan revolutionera rymden, inklusive avancerade former av biometri.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me