Den mystiske historie om Bytecoin: Anonyme grundlæggere og en skyggefuld premine

Den mystiske historie om Bytecoin

Bytecoin har en passende sordid historie for en Cryptocurrency, der er stolt af privatlivets fred og anonyme transaktioner. Det begyndte livet i 2012 – ikke 2014, som udviklerne oprindeligt og bedragerisk hævdede – som den første kryptokurrency baseret på det nu allestedsnærværende CryptoNote-applikationslag. Helt uafhængig af den tilsvarende navngivne Bitcoin, havde Bytecoin til formål at returnere kryptokurrency til sine kryptiske rødder og give brugerne en virkelig anonym peer-to-peer-valuta.

I dag kan Bytecoin findes på de fleste større børser. Men forhistorien til denne proto-privatlivsmønt indeholder en mikrokosmos fra industrien som helhed. Derfor kan det give spor om, hvilken retning kryptokurrency vil tage i fremtiden.

Den mystiske historie om Bytecoin

Forhistorien om Bytecoin

For at tale om oprindelsen af ​​Bytecoin skal vi først tale om oprindelsen til dens meget mere berømte og velhavende fætter, Bitcoin. I hvidbogen, der blev skrevet af den stadig ukendte enhed Satoshi Nakamoto i 2008, er Bitcoin lagt ud som et populistisk alternativ til det traditionelle system til at bruge betroede tredjeparter, som banker, til at flytte penge fra person til person. Faktisk var denne nye Bitcoin designet til at være et rent peer-to-peer-system, der undgik pålidelige tredjeparter for regler skrevet direkte i koden. I teorien kunne Bitcoin i det mindste overføres temmelig anonymt fra en person til en anden, idet kun blockchain og de involverede folk vidste om det.

Dette fremkalder billeder af cypherpunks, der handler med revolutionerende hemmeligheder og bygger neo-hippiekommuner, forbundet sammen af ​​kærlighed og fred og mange, mange ledninger.

Virkeligheden var ganske anderledes. Bitcoins originale store brugssag var den valgte valuta for Silk Road online sort marked. Her kunne Bitcoin handles anonymt – i det mindste i teorien – for stoffer, våben og anden ulovlig billetpris.

Den ultimative fiasko af Silk Road (og dens efterfølgere) og den amerikanske regerings konfiskering af millioner af dollars i Bitcoin afslørede, at den angiveligt usporelige Bitcoin trods alt ikke var så sporbar. Med en lille smule sludring var det muligt at linke Bitcoin-adresser og betalinger til online-identiteter. Disse online-identiteter kunne derefter være knyttet til de virkelige folk bag skærmen, hvilket førte til arrestationer og konfiskationer.

Indtast CryptoNote

CryptoNote var et forsøg på at adressere disse privatlivsmønter i Bitcoin. 2013 CryptoNote hvidbog eksplicit sammenlignede sig med Bitcoin og præsenterede sig selv som et fortrolighedsalternativ på grund af dets brug af flere signaturer i stedet for Bitcoins enklere ledersystem.

Under betydelige mængder kompliceret kodning kommer problemet ned til Bitcoins linkbare adresser. CryptoNote løser dette problem direkte.

”Klassiske Bitcoin-adresser bliver, når de først er offentliggjort, entydige identifikatorer for indgående betalinger, der forbinder dem sammen og binder til modtagerens pseudonymer. Hvis nogen ønsker at modtage en ‘ubunden’ transaktion, skal han videregive sin adresse til afsenderen via en privat kanal. Hvis han ønsker at modtage forskellige transaktioner, der ikke kan bevises at tilhøre den samme ejer, skal han generere alle de forskellige adresser og aldrig offentliggøre dem i sit eget pseudonym, ”

CryptoNote-udviklerne forklarede.

”Vi foreslår en løsning, der gør det muligt for en bruger at offentliggøre en enkelt adresse og modtage ubetingede ikke-linkbare betalinger. Destinationen for hvert CryptoNote-output (som standard) er en offentlig nøgle, der stammer fra modtagerens adresse og afsenderens tilfældige data. Den største fordel mod Bitcoin er, at hver destinationsnøgle er unik som standard (medmindre afsenderen bruger de samme data for hver af sine transaktioner til den samme modtager). Derfor er der ikke noget sådant som ‘adressegenanvendelse’ efter design, og ingen observatører kan afgøre, om nogen transaktioner blev sendt til en bestemt adresse eller sammenkæde to adresser sammen. “

Fødslen af ​​Bytecoin

Bytecoin var den første kryptokurrency, der vedtog CryptoNote-standarden og straks præsenterede sig som det fortrolige Bitcoin-alternativ..

Tidlig Bytecoin-udvikler Harry Ullman fortalte CCN i et interview – udført via e-mail, selvfølgelig for at bevare hans privatliv – at Bitcoins algoritme blev tweaked ved hjælp af CryptoNote som en base til at oprette CryptoNight. Det ultimative mål var helt unlinkable transaktioner.

“[Bitcoins] blockchain er en hovedbog, der er åben for alle, hvilket gør enhver betaling sporbar og linkbar,” sagde Ullman. ”Vi mener dog, at økonomisk privatliv er et vigtigt træk ved elektroniske kontanter. Din transaktionshistorik bør ikke være tilgængelig for tredjeparter, uanset om det er regering eller marketingfolk. For at løse dette problem har Bytecoin foretaget sofistikerede justeringer af det originale kryptokurrency-design. Vi var først med at introducere både ringesignatur og engangs private nøgler. ”

Den virkelige fødsel af Bytecoin

Her bliver tingene klæbrig. Der er uenighed i privatlivets møntfællesskab om præcis, hvornår Bytecoin blev oprettet, og af hvem og hvad udviklernes ultimative mål var. Dette er kompliceret af selve Bytecoins natur som en privatlivsfokuseret mønt.

I en 2014 Reddit-tråd, Skaberen af ​​rivaliserende privatlivsmønt Monero, Riccardo Spagni, brug af håndtaget fluffyponyza skitserede højdepunkterne i debatten hidtil.

Bytecoin-blockchain startede angiveligt i 2012, i hvilket tidsrum mere end 80 procent af mønten var forududvundet – 151 milliarder af 184 milliarder mulige mønter.

Hvordan er dette muligt, i betragtning af at CryptoNote-hvidbogen først blev offentliggjort i oktober 2013?

Bytecoin Reddit-tråd

Der er flere muligheder …

Bytecoin-blockchain kunne have været forfalsket, eller CryptoNote-udviklerne kunne have dannet Bytecoin i hemmelighed, forudgravet det og derefter frigivet open source-teknologien til resten af ​​verden med en kraftig start i 2014.

”Blockchain var ikke offentligt observerbar eller observeret i de to år,” skrev fluffyponyza. ”Vi har ingen grund til at tro, at det er sandt, og selvom det var sandt, betyder det stadig, at ~ 151 milliarder af de 184 milliarder BCN (82%) blev udvundet inden offentliggørelsen.”

Udvikleren tilføjede, at der er flere spørgsmål omkring, hvem der præcist skrev hvad, hvornår og hvorfor.

”Hvis BCN-netværket startede i november (2013), ville ingen sætte spørgsmålstegn ved det. Det er snarere af alle konti fornuftigt, at personen (e) bag CryptoNote-hvidbogen enten skrev den oprindelige kode og gav den til Bytecoin-udvikleren (-erne), som derefter løb med dette, forfalskede en blockchain (triviel) frigav det offentligt i marts, efter at blockchain-forfalskning var afsluttet, ”

sagde fluffyponyza.

”BCN-minedriftskoden afsendt bevidst lammet, formodentlig som en måde at få den forfalskede blockchain til at virke legitim. Ikke bare underligt eller skrevet af en kryptograf, der ikke ved, hvordan man optimerer, men bevidst lammet til langsom minedrift … Gik ingen til at optimere hashing-koden på to år, ikke engang for at forbedre den tid, det tager at downloade og kontrollere en blockchain fra bunden? Det finder jeg usandsynligt. ”

Bytecoin, i dag og i morgen

Fra februar 2019 bærer Bytecoin en pris pr. Mønt på $ 0,000586 med en samlet markedsdækning på lidt over $ 107 millioner. Dens mest berømte konkurrent, Monero, er prissat til $ 43,74 med en markedsværdi på næsten $ 733 millioner.

Dette fortæller en historie, og det handler overraskende ikke om Bytecoins noget skyggefulde fortid eller Moneros nylige dominans. Det beskriver et marked, hvor mønter, der har til formål at overføre penge anonymt, kommandosummen målt i millioner og endda milliarder dollars. Om kontroversen omkring Bytecoin er fortjent, er stadig et åbent spørgsmål. Det er dog klart, at privatlivsmønter har skåret en betydelig niche ud i kryptoverdenen, og deres indflydelse vil kun fortsætte med at vokse.

Referencer

  1. Bitcoin: Et elektronisk kontantsystem, peer-to-peer, Bitcoin.org
  2. https://www.coindesk.com/bitcoin-milestones-silk-road-goes-dark-bitcoin-survives-its-biggest-markets-demise/
  3. https://cryptonote.org/whitepaper.pdf
  4. https://www.ccn.com/interview-harry-ullman-bytecoin/
  5. https://np.reddit.com/r/Monero/comments/26we1g/why_monero_and_not_bytecoin/
  6. https://coinmarketcap.com/currency/bytecoin-bcn/
  7. https://coinmarketcap.com/currency/monero/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me