Hur man kortar Bitcoin: Komplett guide

Bitcoin-pris-ETF: er

Bitcoin dansar för närvarande runt 9 000 USD-märket, och medan vissa handlare pratar om en bull run, funderar andra på ett eventuellt prisfall och undrar hur man kortar Bitcoin. När en näringsidkare går kort hoppas de kunna tjäna pengar på instrumentets värde.

Om en näringsidkare hade gått kort Bitcoin i slutet av december 2017 skulle de ha gjort en stor vinst när de täckte kortslutningen 2018. Det fanns inte många sätt att effektivt gå korta Bitcoin 2017, men idag finns det massor av bra sätt för människor att dra nytta av nedgången av världens mest populära krypto.

Bitcoin-pris-ETF: er

Att kortsluta en flyktig finansiell produkt kan vara mycket riskabelt eftersom de teoretiska förlusterna är obegränsade. Det finns ingen gräns för hur högt priset på Bitcoin kan gå, så det är mycket viktigt att hantera din risk om du väljer att korta Bitcoin.

Korta Bitcoin-positioner är enkla

Det finns många börser som nu erbjuder Bitcoin-länkade derivat, och många kryptobörser stöder nu short selling. Om du letar efter ett sätt att dra nytta av ett fallande Bitcoin-pris finns det många alternativ för dig.

Bitcoin CFD-mäklare

Den ökande populariteten för kryptos har gett plats för många CFD-mäklare som lägger till Bitcoin-kontrakt i sina erbjudanden.

De flesta CFD-mäklare (Contract for Difference) bor i fiatvärlden, så du måste finansiera ditt konto med någon form av större fiatvaluta. CFD: er är derivat, vilket innebär att du kommer att handla i ett finansiellt instrument som inte har någon säkerhet i Bitcoin.

På plussidan är det extremt enkelt att finansiera ett konto på de flesta CFD-mäklare, och många har superlåga minimiinlåning. Du bör kunna skapa ett konto på mindre än en dag och bara behöva sätta in några hundra dollar för att få dina korta positioner öppna.

EagleFX

EagleFX låter dig handla CFD för en rad kryptovalutor, läs vår fullständiga recension för att ta reda på mer.

En sak att vara medveten om när du handlar med någon form av derivat är finansieringsgraden. När du går kort med Bitcoin med traditionella CFD: er måste du betala en procentandel av positionen för att hålla den öppen.

Beroende på finansieringsgraden kan det vara vettigare att undersöka ett annat alternativ, särskilt om du planerar att hålla din korta Bitcoin-position i mer än några dagar. Det finns mer rimliga utbyten där ute, men du måste gå in i kryptouniverset för att komma åt dem.

Crypto CFD-mäklare

Ett annat alternativ för korta Bitcoin-positioner är ett utbyte som Bitmex. Precis som de befintliga CFD-valutamäklarna i Fiat erbjuder Bitmex CFD-produkter på Bitcoin. Till skillnad från fiat CFD-mäklare accepterar Bitmex Bitcoin (och endast Bitcoin) för insättningar och har mycket bättre villkor för kryptosnabbsäljare..

Istället för att betala till korta Bitcoin betalas kortförsäljare på Bitmex faktiskt dagligen när de kortar Bitcoin. Det finns några olika sätt att korta Bitcoin, inklusive eviga kontrakt utan utgångsdatum och terminskontrakt som går ut på ett visst datum.

Utbyten som Bitmex eller Deribit är förmodligen mycket bättre val för att korta Bitcoin för människor som redan har lite BTC i sin portfölj, eftersom villkoren att dessa kryptobaserade CFD-mäklare är mycket bättre än deras fiat CFD-motsvarigheter.

Sälj Bitcoin Short på en börs

Det finns ett antal kryptobörser som nu stöder marginalhandel och även short selling. Till skillnad från Bitmex är mängden hävstång som kan användas mycket lägre och i allmänhet inte högre än 5 gånger.

Det är omöjligt att säga vilket alternativ som passar bättre, även om lägre hävstång alltid kommer att innebära mindre risk. Det viktigaste att tänka på är de avgifter som ett börs tar ut för att ha en kort position och deras pålitlighet som motpart.

Binance, Huobi, Poloniex och Kraken stöder alla marginalhandel och short selling. Det finns andra börser som kan användas för att skapa en Bitcoin-kort och erbjuda en rad andra handelsalternativ också.

Framtidsmarknaden

CBOE / CME introducerade Bitcoin-futures i slutet av 2017. strax innan Bitcoin-priset föll av en klippa. Dessa terminer handlas fortfarande och kan nås av alla vanliga mäklarkonton som kan handla terminkontrakt.

Terminskontrakt skiljer sig lite från en vanlig kortförsäljning. Ett terminskontrakt har både ett givet pris och ett utgångsdatum. Detta innebär att tiden blir en viktig del av prisstrukturen, vilket kanske inte är intuitivt för varje näringsidkare.

Du kan till exempel korta Bitcoin genom att köpa ett terminskontrakt (kallat put) som ger dig möjlighet att sälja Bitcoin till 10 000 $ vid ett visst datum. Om Bitcoin handlas över $ 10.000 när kontraktet löper ut, skulle det inte ha något värde.

Tidsvärdet för ett kontrakt minskar när det närmar sig utgångsdatumet, så att köpa långvariga terminer kan vara riskabelt. Att betala för mycket tid kan vara vettigt när det kommer ett stort drag på marknaderna, men handel med terminer som snart kommer att löpa ut är något säkrare.

På samma sätt som CFD-kontrakt som fiatmäklare erbjuder, är terminkontrakt som handlas på CBOE kontantavvecklade, vilket gör dem mindre attraktiva för handlare som vill ha exponering för faktiska kryptor, inte derivat som finns inom fiats valutasystem..

Vad är Bitcoin Futures?

Gå kort med Tracker-medel

Europeiska investerare har förmågan att korta Bitcoin genom att sälja Bitcoin ETN som handlas på Nasdaq OMX. Nasdaq OMX är baserat i Stockholm och erbjuder Bitcoin ETN: er som är denominerade i antingen USD eller EUR.

En börshandlad sedel (ETN) liknar en CFD, men den handlas på en offentlig börs, inte med en egen mäklare. ETN: erna är kontantavvecklade och skulle köpas och säljas via ett mäklarkonto.

Börshandlade Bitcoin-ETN: er fyller en liknande nisch som de terminskontrakt som handlas på CME. Dessa kontrakt är ett bra alternativ för institutionella investerare som behöver stanna kvar i fiat-systemet och måste hantera etablerade motparter.

Hantera risk med kort försäljning

Att sälja kort medför risker som inte bör förbises. När BTC-priserna sköt över $ 5 000 USD tidigare i år krävdes en snabb nedgång till nya lägsta priser. Det hände helt klart inte, och BTC-priserna mer än fördubblades från $ 5 000 USD-nivån.

Om en näringsidkare hade förkortat BTC tidigare i år och inte använt stop-loss-order, skulle de sitta på några stora förluster. Plattformar som Bitmex har inbyggda skyddsåtgärder som kommer att avveckla en position när marginalen har förlorats, men det vore klokt att ha säljorder som sparkar in innan nödlikvidationsnivåerna träffas.

Det är en mycket bra idé att bestämma hur mycket du är villig att förlora när du öppnar en handel och lägger in stop-loss-order som håller din marginal säker. BTC-priser kan falla tillbaka till där de började året, men det kan finnas högre nivåer som kommer före krisen.

Om du vill korta Bitcoin, var försiktig. Det finns många sätt att få kort exponering för Bitcoin, men marknaden är volatil.

Se till att du förstår hur du hanterar risk innan du handlar, och att du förstår hur olika instrument fungerar. Den psykologiska sidan av short selling kan vara utmanande, särskilt på en marknad som kan fördubblas på mindre än ett år!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me