Cryptocurrency trading: Hvad er Bollinger Bands?

Hvad er Bollinger Bands?

De vilde zigzags i et typisk kryptokurrency-priskort kan se forvirrende ud ved første øjekast. Det er let at se den generelle retning for en given krypto – enten op eller ned – men forvirringen sætter virkelig ind, når du zoomer ind og kigger på alle de små toppe og trug, der udgør den generelle trendlinje.

Det er ikke anderledes i traditionelle værdipapirer, hvor denne udgave er behandlet ved at oprette glidende gennemsnit. Enkle glidende gennemsnit beskriver gennemsnitsprisen for et værdipapir over en periode, mens eksponentielle glidende gennemsnit giver nyere priser større tillid og aritmetisk vægt. Begge er beregnet til at filtrere de daglige eller timebump, der udgør et typisk prisdiagram, hvilket gør tendenser og mønstre mere tydelige.

Hvad er Bollinger Bands?

Dette system blev yderligere forfinet i 1980’erne af finansanalytiker og forfatter John Bollinger med sin introduktion af Bollinger bands. Bollinger-bånd er et system til beregning af høje og lave bånd over et sikkerheds glidende gennemsnit ved hjælp af standardafvigelse.

Tilpasningsdygtig historie

Forud for John Bollingers arbejde blev der oprettet bånd med høj og lav pris omkring glidende gennemsnit ved hjælp af en teknik udviklet af Chester Keltner i 1960 kaldet Keltner-kanaler. Keltner selv stod på arbejde udført af J. Welles Wilder til beregning af gennemsnitlige sande intervaller til måling af volatilitet på råvaremarkeder.

Keltner-kanaler markerer bånd over og under glidende gennemsnit ved hjælp af gennemsnitligt sandt interval som en vejledning. Gennemsnitligt sandt interval er en indikator for ren volatilitet snarere end fremtidig retning. Keltner-kanaler bygger på dette værktøj til at præsentere en måde at visualisere potentielt overkøbte eller oversolgte værdipapirer på. Priser, der bryder kanalens øvre grænse, signalerer et kommende bull rush. På samme måde indikerer priser, der falder under den nedre grænse, at et bjørnemarked er på vej.

Bollinger-bånd bruger standardafvigelse snarere end gennemsnitligt sandt interval, en mere flygtig måling, der skaber en mere skæv båndkanal. Denne kanal er dog mere adaptiv end en Keltner-kanal netop på grund af dens øgede volatilitet, og i sidste ende skaber den en mere konsekvent fordelt kanal omkring det glidende gennemsnit.

John Bollinger

John Bollinger, billede fra Youtube

Bollinger-bånd kan også bruges til at undersøge eksponentielle glidende gennemsnit i modsætning til Keltner-kanalens enkle glidende gennemsnit. Dette giver måleværktøjet en højere grad af følsomhed over for ændringer i markedet.

På det berygtede ustabile kryptokurrencymarked ser Bollinger-bands udbredt brug til at forudsige mulige breakouts og identificere nøgletider for at komme ind og ud af markedet. Dette er især nyttigt for daghandlere, der ofte skal foretage hårde opkald med ufuldstændige oplysninger for at bevare deres overskud. Et vigtigt skridt i den forkerte retning på en enkelt mønt kan eliminere dage eller uger med omhyggeligt høstede små gevinster.

De grundlæggende regler

John Bollinger er stadig aktiv på det finansielle område, og hans hjemmeside opsummerer 30 års refleksion over anvendelserne og implikationerne af hans eponyme bands.

Den første ting, som Bollinger gør klart, er, at højder og nedre er relative. Det øverste bånd betegner højder, da de vedrører standardafvigelsen, mens det nederste bånd viser det modsatte af dette. Denne relative brug af udtrykkene “høj” og “lav” kan bruges til at udlede en række forskellige indikatorer, som prisbaserede beslutninger kan baseres på.

Bollinger Bands Chart

Bollinger Bands, Billede fra Wikipedia

Det er dog vigtigt, at hver indikator ses isoleret. Momentum, volumen, stemning og mere kan alle stamme fra Bollinger-bånd, men de er måske ikke nødvendigvis relateret til hinanden.

“For eksempel kan en momentumindikator muligvis supplere en lydindikator med succes, men to momentumindikatorer er ikke bedre end en,” skrev Bollinger.

Bollinger-bands kan med succes anvendes i en lang række økonomiske indstillinger på grund af deres ret enkle karakter. Bollinger sagde selv, at de er egnede til aktier, indekser, børser, råvarer og futures. Selvom kryptovalutaer ikke udtrykkeligt er navngivet, antages de at være passende mellem de grå områder i disse forskellige finansielle værktøjer.

Båndene er også fleksible med hensyn til tid, så længe den undersøgte tidsperiode indeholder tilstrækkelige detaljerede detaljer til at præsentere et meningsfuldt øjebliksbillede af markedet.

Nøgleordet her er dog øjebliksbillede.

”Bollinger-bands giver ikke løbende rådgivning; snarere hjælper de med at identificere opsætninger, hvor oddsene kan være i din favør, ”skrev Bollinger. ”Foretag ingen statistiske antagelser baseret på brugen af ​​standardafvigelsesberegningen i konstruktionen af ​​båndene. Fordelingen af ​​sikkerhedspriser er ikke normal, og den typiske stikprøvestørrelse i de fleste implementeringer af Bollinger-bånd er for lille til statistisk signifikans. (I praksis finder vi typisk 90%, ikke 95%, af dataene i Bollinger-bånd med standardparametrene). ”

Sådan bruges dem

Cryptocurrencyhandlere og investorer, der ansætter Bollinger-bånd, kan bruge dem på flere forskellige måder.

Det første nyttige råd, der kan hentes fra Bollinger-bånd, er volatiliteten i en given mønt. Bollinger-bånd komprimerer eller klemmer, når standardafvigelser er lave, hvilket signalerer en periode med lav volatilitet. De har tendens til at udvide sig, når volatiliteten øges, da standardafvigelserne, der anvendes i deres beregning, også øges.

Lav volatilitet

Bollinger Bands viser periode med lav volatilitet, Billede fra Cryptovest

Dette kan have flere forskellige betydninger afhængigt af den pågældende mønt. Selve det faktum, at volatiliteten stiger eller falder, kan imidlertid pege på investeringsmuligheder eller et kommende breakout – op eller ned – i prisen.

Bollinger-bands fanger omkring 90 procent af prishandlingen i en given sikkerhed eller mønt. Når prisbevægelser dykker over eller under et bestemt Bollinger-bånd, er det tid til at sidde op og være opmærksom. Når prisen “mærker” over båndet, betyder det, at mønten sandsynligvis er overkøbt og sandsynligvis vil korrigere inden for kort tid. Dette er et ideelt tidspunkt at sælge, før priserne næsten uundgåeligt falder.

Hvis der på den anden side en prismærke på eller under det nederste Bollinger-bånd, er mønten oversolgt, og smarte forhandlere bør sandsynligvis se dette som et ideelt tidspunkt at købe ind.

Bevægelser ved Bollinger-båndets grænser kan også bruges til at fortolke prisretning på kort sigt. Hvis det øverste bånd er revnet, og prisen derefter korrigeres til et niveau lige ved eller under det øvre bånd, er det et tegn på, at priserne generelt bevæger sig op. Det modsatte gælder for det nederste bånd. Priser, der falder under båndet, men som ikke korrigerer meget over båndet, er på vej ned.

Konklusion

Bollinger-bands præsenterer en nem at visualisere metode til at se på kryptokurrencymarkedet. Enkelt sagt er det en god ide at købe, når din mønts pris ligger mellem det glidende gennemsnit og bunden af ​​båndet. Det er et godt tidspunkt at sælge, når din mønt er mellem det glidende gennemsnit og det øverste bånd. Hvis din mønt tilfældigvis skyder over eller glider under disse bånd, kan det være det bedst mulige tidspunkt at foretage et træk.

Bollinger-bånd er dog blot et af de mange værktøjer i en forhandlers værktøjssæt, så reglerne er ikke skrevet i sten. Der kan være store muligheder for at købe eller sælge i modsætning til den tekniske analyse fra Bollinger-bandet. For at bekræfte deres fund ved hjælp af Bollinger-bånd er mange handlende afhængige af volumenindikatorer eller det relative styrkeindeks, før de satser, for at sige det. Det er mere pålideligt at bekræfte tendenser, der ses inden for Bollinger-båndsystemet, end at tage systemets fund isoleret. Husk, selv John Bollinger påpegede, at Bollinger-bånd ikke kan yde kontinuerlig rådgivning, og de er i sagens natur en forsinket indikator på grund af deres brug af standardafvigelser fra et glidende gennemsnit.

Referencer

  1. https://www.investopedia.com/articles/technical/102201.asp
  2. https://www.investopedia.com/terms/m/movingaverage.asp
  3. https://www.investopedia.com/terms/s/standarddeviation.asp
  4. https://cryptovest.com/news/crypto-trading-tips-bollinger-bands-explained/
  5. https://www.bollingerbands.com/
  6. http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:tekniske_indikatorer:keltner_channels
  7. http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:tekniske_indikatorer: gennemsnit_sand_range_atr

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me