Vad är Velas (VLX)? Säker, driftskompatibel och extremt skalbar blockchain

Velas

Funktionerna för blockchain-teknik verkar bli starkare och starkare. Medan Bitcoin och Ethereum fortfarande är begränsade till en kapacitet på bara 7 respektive 15 transaktioner per sekund (t / ps), finns ett antal alternativa nätverk nu i tiotusentals.

Ett sådant exempel på detta är Schweizbaserat blockchain-projekt Velas, som påstår sig ha kapacitet att bearbeta upp till 30 000 ton / ps utan att ge plats för säkerhet eller decentralisering.

Med detta sagt bestämde vi oss för att utforska Velas mer detaljerat. Om du är intresserad av att ta reda på mer om vad Velas är, hur nätverket fungerar och vilka fördelar den underliggande tekniken ger, se till att läsa vår djupgående guide.

Velas

Vad är begreppet Velas?

Virtual Expanding Learning Autonomous System, eller helt enkelt ‘Velas’, skapades 2019, är en ny och spännande blockchain-start i Schweiz.

Som nu är ganska vanligt för nya blockchain-startups lanserades Velas med det övergripande målet att lösa de många problem som befintliga nätverk står inför som Bitcoin. I ett nötskal handlar det om utmaningarna med skalbarhet.

När det gäller Bitcoin, till exempel, är nätverket fortfarande begränsat till bara 7 transaktioner per sekund, vid en genomsnittlig blockbekräftelsestid på 10 minuter. För att förbättra dessa stillastående prestationsnivåer vill ett antal utvecklare som är involverade i Bitcoin öka transaktionsblockstorleken.

Genom detta kommer detta att ha den önskade effekten av att öka skalbarhetsnivåerna. De som motsätter sig hävdar dock att detta kommer att leda till ökade säkerhetsrisker, liksom ett avsteg från verklig decentralisering.

Tvärtom hävdar teamet på Velas att deras inhemska blockchain-protokoll har kapacitet att uppnå upp till 30000 ton / ps, samtidigt som de förblir säkra och säkra från hoten om en 51% -attack. Dessutom förblir Velas blockchain decentraliserad hela tiden.

Låt oss utforska tekniken mer detaljerat.

Hur fungerar Velas Blockchain?

Det är viktigt att notera att Velas blockchain är något komplicerat att förstå vid första anblicken. Som sådan kommer vi att försöka förklara det grundläggande i lekmän.

Först och främst använder Velas blockchain en unik, innovativ konsensusmekanism som den kallar ‘Artificial Intuition Delegated Proof of Stake (AIDPOS).’ AIDPOS-ramverket ligger i kärnan i Velas blockchain, i den mån det stöds av en teoretisk process kallas ‘Artificiell intuition’.

Vid vidare utforskning av Artificial Intuition-protokollet försöker telefononomen hitta den perfekta balansen mellan artificiell programvara och den för ”Human Consciousness.”

I lekmässiga termer betyder detta att den underliggande tekniken försöker samla, identifiera och bedöma mönster och relationer mellan alla datamängder som går in i och genom Velas-nätverket. Detta gör att blockchain kan fungera på ett ultraeffektivt sätt.

Om och när Artificial Intuition-protokollet stöter på potentiella nätverkseffektiviteter kan nätverket göra justeringar utan att behöva konfigurera om utmatningskriterierna.

När det gäller grunderna hävdar teamet på Velas att dessa parametrar gör det möjligt för blockchain att validera och bearbeta upp till 30 000 t / ps. Detta uppgår till ett block per / sekund hastighet var som helst från 1 sekund till 2 minuter. I slutändan kommer detta att bestämmas av algoritmen för artificiell intuition, baserat på faktorer som nätverksbehov.

Velas Blockchain

Schnorr-signaturer

De flesta blockchain-nätverk tillåter bara en enda digital signatur när transaktioner behandlas. Detta är vanligtvis individen med åtkomst till respektive privata nyckel. Men vad vet du när en plånbok har flera ägare? Det är här Schnorr Signatures kommer in.

Tekniken säkerställer att varje ägare av en viss plånbok undertecknar transaktionen innan Velas blockchain utför överföringen. Detta är särskilt användbart i fall där gemensamma konton måste fungera på ett förtroendlöst sätt.

Förbättrade säkerhetskontroller

Medan teamet på Velas hävdar att deras inhemska blockchain kan hantera upp till 30000 ton / ps, ger de också försäkringar om förbättrad säkerhetspraxis. På grund av de underliggande egenskaperna hos Delegated Proof of Stake-algoritmen skyddas nätverket effektivt mot den fruktade attacken på 51%.

För att ett nytt block ska kunna markeras som giltigt krävs det en konsensus på minst 80%. Även om det tekniskt inte är omöjligt, är det praktiskt taget bortom möjligheterna att få tillgång till ett nytt cykelblock med en skadlig nodmajoritet på 80%..

Dessutom säkerställer dessa skyddskontroller att hoten om en dubbelanvändningsattack inte finns.

Multi-Wallet-teknik

När man använder Velas-plånboken har användare kapacitet att stödja andra kryptovalutor tillsammans med plattformens proprietära token. Detta inkluderar sådana som Bitcoin, Ethereum, XRP, Monero och EOS. Velas-användare kan skapa privata nyckelfrön från plånboken, lagra inhemska mynt (som stöds) och skapa multisig-säkerhetskopior också.

Velas Team, rådgivare och partnerskap

Som det är viktigt med varje blockchain-start som går in i rymden är det viktigt att utforska de bakom projektet. För det första grundades plattformen av VD Alex Alexandrov. Grundaren är för närvarande styrelseledamot i Blockchain Society Canada.

Stöd till VD är ett antal experter inom blockchain-utveckling, investeringar och marknadsföring. Velas har också ett antal rådgivare ombord för att stå i spetsen för den ursprungliga tillväxten av projektet. Detta inkluderar Dr. Moe Levin – VD för Keynote och Marshall Long – Managing Partner för Mockit Esports.

Om du vill samarbeta med någon från Velas-teamet eller helt enkelt vill interagera med Velas-communityn är projektet aktivt över ett antal sociala mediekanaler. Detta inkluderar Telegram och Reddit, tillsammans med Facebook och Twitter.

Utöver sin kärnhantering och sitt team av rådgivare är det också värt att notera att Velas har bildat ett par partnerskap med kolleger i branschen. Detta inkluderar integrerad kryptovaluta betalningsportal CoinPayments, som använder Velas-token som sin ursprungliga valuta för att få tillgång till rabatterade handelsavgifter.

Dessutom har plattformen också samarbetat med Tänk AI – ett andra blockchain-skydd som försöker bygga sin teknologiska ram ovanpå Velas blockchain.

Velas Token (VLX)

Velas blockchain har också sin egen egen kryptovaluta. Känd som Velas Token, eller helt enkelt ”VLX”, har den digitala tillgången ett antal nyckelfunktioner.

För det första, eftersom token som används för att driva Velas-nätverket, måste VLX driva smarta kontrakt. Dessutom används VLX-token för att betala för transaktioner.

Om du använder VLX-token i Velas-plånboken, ger detta användare 25% rabatt på avgifter. 25% rabatt är också tillgängligt när du använder VLX-token på CoinPayments-plattformen, som dras av från handelsavgifter.

Utöver de ovannämnda funktionerna krävs också VLX-token för att delta i staking.

För de som inte är medvetna uppmuntrar användarna att låsa ett visst antal tokens bort, med sikte på att stödja blockchain. I gengäld kommer användaren att vara vana vid en del av blockbelöningar och transaktionsavgifter, proportionerligt med mängden tokens de spelar.

När det gäller Velas finns det ytterligare belöningar tillgängliga för dem som är villiga att bidra med GPU-kraft till nätverket. I själva verket syftar teamet på Velas till att belöna användare i direkt korrelation med det belopp de bidrar till ekosystemet.

Totalt har 2 miljarder VLX-tokens förbrukats. Detta för att tillåta dem som för närvarande har CoinpaymentsCoin (CPS) tokens för att byta ut sina innehav mot VLX-tokens, på liknande sätt.

Vad håller framtiden för Velas?

Eftersom Velas först lanserades i år är projektet fortfarande i sin linda. Faktum är att den privata VLX-tokenförsäljningen inleddes först i juli. Framåt är projektet inriktat på börsnoteringar den här månaden, tillsammans med den officiella lanseringen av sin multisig-plånbok.

Senare 2019 hoppas teamet på Velas att släppa sin Alpha AI-distribution. 2020 kommer också att bli ett hektiskt år full av ambitiösa mål. Till exempel hoppas Velas kunna lansera sin hårdvaruplånbok under första kvartalet 2020, liksom dess helt öppna källkodsramverk.

Slutsats

Även om det kan hävdas att blockchainarenan sedan dess har blivit något övermättad, finns det mycket att tycka om Velas. Medan det fortfarande är mycket tidiga dagar, har dess unika konsensusmekanism – Artificial Intuition Delegated Proof of Stake, potential att lösa det pågående mötet med att skala ett blockchain-nätverk till betydande höjder, utan att kompromissa med säkerhet och decentralisering.

Genom att göra detta syftar Velas blockchain till att uppnå 30 000 t / ps, samtidigt som nätverket hålls fritt från hoten om skadlig aktivitet.

Vi gillar också de innovativa åtgärder som projektet har vidtagit i utvecklingen av Velas Wallet. Plånboken tillåter inte bara användare att lagra icke-inhemska kryptovalutor som Bitcoin och EOS utan genom integrationen av Schnorr Signatures säkerställer tekniken att gemensamma plånboksägare måste underteckna transaktionen innan den genomförs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me