Nybörjarguide till Zcash: anonymt sekretessmynt

Zcash bakdörr

Medan majoriteten av kryptovalutor visar din fullständiga betalningshistorik på en offentlig huvudbok, Zcash syftar till att ge integritet till användarna. Detta är den allra första tillståndslösa och öppna kryptovalutan som helt kan skydda transaktionsintegritet via kryptografi utan kunskap. Zcash är en typ av öppen källkod och decentraliserad kryptovaluta som har otroligt starka skydd för integritet.

Zcash använder peer-reviewed kryptografiforskning och har byggts av ett ingenjörsteam som specialiserat sig på säkerhet. Den använder en öppen källkodsplattform som baserades på Bitcoin Core-kodbasen, som har testats noggrant.

ZCash-webbplats

Vem skapade Zcash?

Teamet av ingenjörer, forskare och rådgivare på ZECC arbetade för att utveckla och lansera det fullständiga Zcash-protokollet. Teamet bakom Zcash inkluderar nästan alla skapare av Zerocoin-protokollet och alla författare till Zerocash-protokollet. Teamet bakom Zcash består av forskare, ingenjörer, rådgivare, investerare och externa rådgivare. Grundaren och verkställande direktören, Zooko Wilcox, har över 20 års erfarenhet av att arbeta med öppna och decentraliserade system, informationssäkerhet och kryptografi samt startups.

ZCash Team

Forskarna inkluderar en professor från datavetenskapliga avdelningen vid Technion-Israel Institute of Technology, fakultet i datavetenskap vid UC Berkley, en doktorand i kryptografi och datavetenskap vid John Hopkins University, en biträdande professor vid John Hopkins Information Security Institute med många utmärkelser för forskning, doktorand vid datasäkerhet vid samma universitet, fakultetsmedlem från Tel Aviv University’s School of Computer Science och doktorand i datavetenskap vid MIT. Teamet innehåller också nio ingenjörer och sju rådgivare, inklusive de från Bitcoin och Ethereum.

Det finns också en Zcash Foundation, en ideell enhet som förbättrar och underhåller Zcash-protokollet för att främja alla användares intressen, både nuvarande och i framtiden. Under fyra år kommer stiftelsen att få 1,44 procent av den monetära basen för att slutföra detta arbete. Zcash Foundation lanserades i mars 2017.

Hur förbättrar Zcash säkerheten?

Zcash har skyddade transaktioner så att blockchain inte visar avsändaren, mottagaren eller värdet av transaktionen. Utvecklarna förklarar det så här: Tänk på Bitcoin som en http för pengar, i vilket fall Zcash skulle vara https, ett säkert transportlager.

För att kryptovalutaenheter ska kunna vara lika utbytbara måste de ta bort länken från deras specifika historik och se till att alla enheter har samma värde som andra. Zcash möjliggör denna fungibilitet i kryptovaluta via dess förmåga att avlänka avskärmade mynt och separera dem från deras historia som visas på blockchain.

Zcash kombinerar i huvudsak fördelarna med anonymitet och konfidentialitet från världen före digital valuta med alla fördelar som är förknippade med den offentliga blockchain.

Det är viktigt att notera att eftersom Zcash använder ett öppen källkodsprotokoll kan inte Zcash-företaget styra dess distribution eller gruvdrift eller få tillgång till informationen i skyddade eller privata transaktioner. Detta lägger till ytterligare ett lager av säkerhet för användarna, vilket håller deras personliga information och transaktioner verkligt privata.

Hur fungerar Zcash?

Zcash fungerar genom att kryptera informationen inom skyddade transaktioner. Eftersom betalningsinformationen inte syns på grund av kryptering, bygger protokollet på en ny kryptografisk metod. Detta är zk-SNARK, en nollkunskapssäker konstruktion. Teamet av kryptografer bakom Zcash utvecklade detta bevis och fick inspiration från de senaste kryptografiska genombrotten. Systemet möjliggör kryptering, medan zk-SNARK visar att ingen har stulit eller fuskat.

ZK-Snarks Guide

När du använder Zcash liknar systemet mycket Bitcoin. Huvudskillnaden är att användare kan välja att kryptera eller skydda sin information. Zcash stöder transparenta och skärmade adresser, så du kan välja om du vill skicka Zcash offentligt eller privat. Betalningar kan till och med skickas från en avskärmad adress till en transparent eller tvärtom. I den första situationen kommer det mottagna saldot att vara synligt medan det döljs i det andra.

Baserat på plånbokadressen är det lätt att avgöra om adressen är transparent. Om adressen börjar med “t” är den transparent och fungerar precis som Bitcoin. Om det börjar med “z” har det de integritetsförbättringar som kommer från nollkännedomsbevis och är en skyddad adress. Du kan också använda Zcash med transaktioner med flera signaturer, men dessa inkluderar inte den förbättrade integriteten. Alla typer av transaktioner som kan göras på Bitcoin stöds också med Zcash.

Vilken ny teknik använder Zcash?

För att bättre kunna betjäna kunder använder Zcash nya applikationer som är banbrytande för kryptovalutans värld. Denna innovation gäller särskilt när det gäller nollkännedom. Zcash tar den befintliga blockchain-tekniken och använder sedan avancerad kryptografi. Nollkännedomens bevis möjliggör att transaktioner som är helt krypterade fortfarande får bekräftelse som giltiga. Den egenskapen gör det möjligt att bygga nya klasser av applikationer för blockchain.

En av de viktigaste teknikerna i Zcash är zk-SNARKs, och Zcash är den allra första tillämpningen av dessa som är utbredda. Zk-SNARKs är en ny typ av kryptografi utan kunskap. Zk-SNARK representerar Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge. Detta är en beviskonstruktion som gör att systemet kan bevisa att det har information (i det här fallet den hemliga nyckeln) utan att behöva visa den. Det kräver inte heller någon interaktion mellan verifieraren och prover.

Hur använder du Zcash?

För att använda Zcash måste du först se till att du har en plånbok för det. Det finns en officiell Zcash-klient byggd för Linux-användare. Communitymedlemmar har skapat modifierade versioner av den för MacOSX och Windows. Du kan också välja en plånboksprogram från tredje part.

ZCash plånböcker

Ett annat alternativ för att lagra din ZCash är Rahakott plånbok med flera valutor vilket låter dig lagra olika mynt som Zcash, Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash och Dash. Det är en online plånbok som låter dig skapa så många plånböcker och adresser som du behöver och få åtkomst till dem säkert med hjälp av 2FA-autentisering samt generera ett backupfrö om du behöver återskapa plånböckerna.

Zcash plånbok

Om du lagrar en betydande mängd ZCash rekommenderar vi en hårdvaruplånbok, både Plånböckerna Trezor och Ledger stöder ZEC.

Du kan sedan få Zcash antingen genom att köpa den via en börs eller gruvdrift. Det finns flera dussin börser som inkluderar Zcash. Företag som vill ta emot betalningar i Zcash kan kontakta utvecklarna för hjälp. Användare kan också engagera sig i communityn via forumet eller communitychatten.

Slutsats

För dem som uppskattar bekvämligheten med kryptovalutor, som Bitcoin, men som vill ha ytterligare integritet, erbjuder Zcash ett utmärkt alternativ. Eftersom den ger alla samma funktioner som Bitcoin med möjlighet till avskärmade adresser, kan den enkelt användas på ett liknande sätt utan att offra användarnas integritet. Som sådan bör det ha en ljus framtid och expandera. Användningen av innovativ teknik visar också lovande eftersom dessa metoder expanderar och Zcash växer i popularitet.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me