Nybörjarguide till Internxt: Decentraliserad molnlagringsplattform

Internxt Guide

Internxt är en decentraliserad molntjänst med fokus på integritet och säkerhet. Företagets X Core-programvara driver sitt X Cloud-decentraliserade lagringsutrymme. Teamet anser att befintliga molnlagringslösningar förlitar sig för mycket på centralisering. Internxts decentraliserade blockchain-modell är utformad för att förbättra integriteten, säkerheten, hastigheten och säkerheten för molnlagringssystem genom att skapa en blockchain-hybrid av privata och offentliga molnsystem.

Internxt Guide

”Ett stort problem med befintliga molnplattformar är säkerhet och datacentralisering. I själva verket är cloud computing ett dataparadigm, en abstraktion där data och tjänster är tillgängliga över hela nätverket för auktoriserade användare och processer, säger utvecklarna i sin vitbok. ”Abstraktion av datorer bort från den fysiska värden medför förlust av kontroll över företagsdata och förlust av synlighet för vem som har tillgång till den. En annan dimension till molnbearbetning med mycket allvarliga konsekvenser för säkerheten är distributionsmodellen: vem som äger infrastrukturen och hur den nås. ”

Vem är projektledarna?

Grundaren och VD för Internxt är Fran Villalba Segarra. Segarra arbetade tidigare för webbhotell Hostinger innan han startade sitt eget webbhotell, OneSite.

Segarras tekniska rådgivare är Alex Sicart Ramos, grundaren av FileNation, och hans teknologichef är Volodymyr Shevchyk, som utvecklat iOS-klienten för Östeuropeiska sociala nätverket VK.

Hur skiljer sig Internxt från konventionella molnlagringslösningar?

Internxt ger fyra huvudfördelar med sin decentraliserade lagringsmetod. Filer som lagras på X Cloud-tjänsten krypteras och distribueras över nätverket, så integritet garanteras. Samma distribuerade metod för datalagring ger säkerhet, vilket ger hackare ingen enda lagringsplats att attackera. Det faktum att systemets datorkraft sprids över många olika enskilda datorer istället för en central server ökar dess hastighet, och X Clouds öppen källkod, användardrivna nätverk håller kostnaderna nere på liknande sätt.

Blockchain Cloud Storage

Läs: Blockchain Cloud Storage

En annan viktig komponent är användningen av självkörande smarta kontrakt och ett system med anpassningsbar mellanvara som finns utanför blockchain. Detta förhindrar att ström samlas i någon användare eller grupp av användare i systemet.

“Till skillnad från de digitala behemterna som Google och Amazon där datacenter ger lagringsutrymme på sina servrar, erbjuder X Cloud ett annat tillvägagångssätt för var användarnas filer ska lokaliseras”, enligt utvecklarna. ”Faktum är att alla filer i X Cloud lagras var som helst och överallt samtidigt. Innan de sprids mellan alla noder i Internxts nätverk delas och krypteras alla filer med hjälp av X Core-programvaran. I ett sådant distribuerat tillstånd blir informationen omedelbart tillgänglig via en speciell webbaserad lösning som innehåller strukturen och platsen för varje datadel som lagras i X Cloud. Därför har bara en ägare av en fil alla nödvändiga attribut för att återmontera filen från det ytterst distribuerade och mycket säkra X Cloud. ”

Hur fungerar X Core?

X Cores programvara ersätter en central styrenhet, eftersom varje X Core-användare i Internxt-systemet donerar datorresurser till programvaran med öppen källkod. Resultatet är ett anpassningsbart nätverk av styrenheter som blir starkare när det blir större, sa utvecklarna. Funktionaliteten bibehålls dock eftersom värdar i nätverket släpps av och på genom att fördela resurser.

Xcore

“Eftersom antalet löpande noder kan variera med tiden kan funktionen med en automatisk justering X Core reglera arbetsbelastningen för varje nätverksdator effektivt”, ställde utvecklarna i Internxts vitbok. ”Det betyder att fluktuationerna i antalet användare online inte påverkar användbarheten för hela nätverket eller arbetskapaciteten för varje dator i nätverket. Således upprätthåller systemet automatiskt rätt balans mellan alla tillgängliga användare för att ge dem lika drift av nätverket, vilket gör systemets totala funktionalitet snabbare än resten av analogerna. ”

Har det några konkurrenter?

Det finns för närvarande fem stora namn som arbetar i blockchain-molnlagringsutrymmet – Storj, MaidSafe, FileCoin, DADI och Siacoin. Vissa kryptoklockare spekulerar i att Internxts partnerskap med Civic kan ge det en fördel över mynten djupare in i sina respektive färdplaner.

Civics Secure Identity Platform använder ett blockchain-system för att autentisera information och ger en väg för identifiering av din kund, vilket förbättrar systemets inneboende säkerhet.

“Att implementera dessa tekniker i Internxts tjänster hjälper Internxt att uppmuntra rätt och avsedd användning av sina internettjänster”, skrev utvecklarna på projektets blogg. “Vi tror att för att få användningen av decentraliserade internettjänster till massmarknaden måste det finnas ett förfarande för att förhindra att dess stiftelser missbrukas för att orsaka skada.”

När startar den?

Både X Cloud och dess X Core-programvara är planerade för en beta-lansering under tredje kvartalet 2018. Senare det kvartalet planerar utvecklarna att släppa den slutliga kommersiella versionen.

Vad är INXT och hur tjänar du det?

INXT är kryptovalutan associerad med Internxt-projektet. Internxt accepterar både amerikanska dollar och INXT för sina tjänster, och det insamlade INXT distribueras sedan till värdar som deltar i X Core / X Cloud-nätverket.

Internxt ser INXT som ett inneboende värde på grund av dess direkta länk till företagets molntjänst.

“Guld har värde på grund av dess tillförlitliga efterfrågan, eftersom guld alltid är önskvärt”, skrev utvecklarna. ”Vissa kryptovalutor är beroende av att alla är överens om att de har värde, vilket kan förändras, särskilt om en valuta med kraftigt förbättrad teknik blir tillgänglig. Däremot är INXT utformad för att fungera som en ekonomi med tillförlitlig efterfrågan, eftersom alla intäkter från Internxts produkter ska konverteras till INXT. ”

INXT kan också köpas på fyra börser, även om utvecklarna förväntar sig att antalet kommer att öka inom kort. Börsen är CoinExchange, Mercatox, IDEX och YoBit.

INXT har ett aktuellt pris den 7 maj på $ 8,44. Myntets börsvärde är 5,3 miljoner dollar med ett fast utbud av 629 610. Det är inte brytbart.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me