Nybörjarguide till Elix: Decentraliserad Crowdfunding & Loans-plattform

Elix Guide

Elix är en mångsidig plattform utformad för att leverera crowdfunding, utlåning och en betalningsbok. Denna blockchain-plattform kan uppnå alla dessa funktioner genom att låta användare göra betalningar, begära och skapa lån och crowdfund sina projekt. På grund av sin oföränderliga, tillförlitliga natur sticker Elix ut från de traditionella systemen för betalningar, crowdfunding och utlåning.

Elix Guide

Vad ska du veta om Elix-utlåning?

Utlåningstjänsten från Elix blir en riktig peer-to-peer-upplevelse. Lånen kommer att innehålla incitament som uppmuntrar låntagare att betala sina lån till fullo inom den överenskomna tidsramen. Det har också incitament för att uppmuntra långivare att tillhandahålla lån. I slutet av ett framgångsrikt lån får både långivaren och låntagaren belöningar, vilket ytterligare uppmuntrar processen.

Elix utlåning

Eftersom Elix-utlåning kommer att förlita sig på blockchain-tekniken finns det inget behov av en escrow-tjänst, och det kräver inte heller ett medlemskapstoken. Lånen kommer att innehålla uppenbara parametrar som varaktighet och belopp. Men de kommer också att inkludera faktorer som intresse och om det finns belöningar när de är färdiga. Det finns också möjlighet att inkludera ett meddelande som beskriver varför låntagaren vill ha lånet. Varje lånetransaktion visas i användarnas huvudböcker för att hjälpa till att spåra finansiell aktivitet. Det finns också planer på en framtida global utlåningsplattform som låter användare låna ut över hela världen, med säkerhet.

Betalningsbok

Elix har också en betalningsbok som låter dig hantera, spåra och begära betalningar. Huvudboken är utformad för att vara enkel att använda med ett intuitivt gränssnitt, som båda känner för Elix är viktiga funktioner för att köra antagande. För tillfället är mobilversionen av Elix tillgänglig. Du kan också skicka din e-postadress på webbplatsen för att begära tidig åtkomst, antingen för iOS eller Android.

Elix-betalningar

Elix Crowdfunding

Den andra huvudfunktionen i Elix är crowdfunding eller poolad utlåning. Elix arbetar för att skapa smarta kontrakt som underlättar decentraliserad crowdfunding. För att förbättra processen kommer Elix att undersöka om projekten som stöds på plattformen är legitima. På detta sätt kan användare ha tydlig information om själva projektet och vem som står bakom det.

Med tanke på de miljontals dollar som samlats in för blockchain-projekt ser Elix crowdfunding som en potentiell intäktsström. Det skulle bara behöva ta en liten nedskärning från användarnas crowdfundingintäkter för att dra nytta av detta.

Crowdfunding

Den här funktionen utökas fortfarande, men du kan bli en “tidig skapare”. Detta görs via Elix’s Boost. Om ditt projekt presenteras kommer Elix att matcha de första 500 Elix som användarna lovar. För att ansöka om att bli en tidig skapare måste du ange ditt namn, e-postadress, projektnamn, en detaljerad beskrivning av vad du vill skapa, hur mycket finansiering du behöver för att få din idé att realiseras och vad som skiljer ditt projekt från folkmassan.

Elixir-token

Elixir-token är en viktig del av Elixir-plattformen och kompletterar plattformens användning av Ethereum blockchain-teknik. Elixir-token gör det möjligt att utnyttja kraften för att skapa smarta kontrakt. Du kan för närvarande handla Elix på KuCoin, CoinExchange.io och EtherDelta.

Elix Token Stats

Den nuvarande leveransen av Elixir-tokens är 31771 327, med en minsta slutförsörjning på 55,770,634 och en maximal slutförsörjning på 111,085,700. I skrivande stund var Elix-priset 0,00003741 BTC. Det finns i genomsnitt 6,16 satser och 15 799 satser kvar med nuvarande satsstorlek 1,585,033. Det finns totalt 4113 genpar, 61,6 procent av satserna.

Hur fungerar gruvdrift med Elix?

Traditionella kryptokurvor kräver gruvdrift via enorm datorkraft som kräver dyra och kraftfulla maskiner, vilket gör gruvdrift omöjligt för en vanlig person. Däremot utförs utvinning av Elixir-tokens med “Proof-of-Time”

Tidsbevis i Elixir används när en genearbetare vill bryta ett parti från sitt ursprungspar. För att bryta, skickar de en bråkdel av Elixor från sin förälderadress till deras barnadress. Antalet tokens de fick från satsen är korrelerad med den tid sedan smarta kontrakt publicerades till Ethereum blockchain. Detta antal växer linjärt med tiden och börjar vid 1250 token (från det att kontrakten publicerades) tills det når en storlek på 5000, vilket uppnås efter en längd på 10 år. Metoden för gruvdrift kräver inget bevis på arbete och är helt beroende av när en gruvarbetare beslutar att bryta sina partier.

Elix-prestationer

Under tredje kvartalet 2017 publicerade Elix smarta kontrakt för Elixir. Det är då den meddelade mobilutlåningsplattformen och listade token på flera börser. Det tillkännagav också mobilplattformen för crowdfunding, betalningar och utlåning.

Under första kvartalet 2018 skapade teamet Elix Company, inklusive registrering av Elix LLC med varumärken. Det var då det avslöjade teamet och arbetade med nyrekrytering. Det är också när den förnyade vitboken och gjorde en ny webbplats.

Q1 såg också Elix Mobile App Alpha Test, som var interntestning av den funktionella prototypen. Det publicerades och länkades till Ethereum blockchain, komplett med realtidsskanning och informationsöverföring genom strumpor till mobila enheter. Q1 såg också integreringen av crowdfunding, med förmågan för användare att föreslå specifika idéer och finansieringskrav. Användarna kunde nu välja projekt och sedan lova tokens. Detta är också när det fanns support på testnets smarta kontrakt för värdar, skapare och Ethereum-tokens.

Elix färdplan

Nu under andra kvartalet 2018 är mobilappen Elix i beta-testfasen, som inkluderade en privat sluten beta plus den nuvarande öppna beta. Projektet integrerar förbättringar och feedback från betaversionen. Sent under andra kvartalet släpps mobilappen offentligt i både iOS App Store och Google Play Store. Teamet kommer att fortsätta att integrera feedback och utforska ytterligare funktioner.

Under tredje kvartalet släpper Elix webbappen till allmänheten för skrivbordsgränssnittet. Detta möjliggör enkla anslutningar mellan mobila och stationära applikationer. Q4 kommer att fokusera på vidare forskning och utveckling, inklusive att integrera Elix i ytterligare applikationsföretag och tjänster och undersöka modifieringar och tillägg av applikationer. Exempel inkluderar ryktebaserade system som kan förbättra trovärdigheten mellan låntagare och långivare.

Slutsats

När det väl är klart kommer Elix att vara en decentraliserad plattform baserad på Ethereum blockchain som låter användare göra betalningar, crowdfund-projekt och skapa eller begära lån med Ethereums smarta kontrakt. Många av elementen på Elix-plattformen är redan i betatestning eller redo för tidiga användare att dra nytta av, vilket indikerar att detta projekt är mycket närmare slutförandet än många andra kryptoprojekt på gång..

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me