Nybörjarguide till Dragonchain

Dragonchain Guide

Dragonchain var först känd som Disney Private Blockchain Platform. Som det förnamnet antyder är det en blockchain-plattform utformad med fokus på affärsanvändning. Teamet kallar det den mest utvecklarvänliga, säkra och flexibla plattformen som hittills skapats och erbjuder många fördelar för företag och utvecklare på jakt efter dessa funktioner. Bara några av funktionerna som hjälper Dragonchain att sticka ut från mängden inkluderar enkel integration, stöd för flera valutor, valuta agnosticism och skydd för affärsverksamhet och data.

Dragonchain Review

Hur ny är Dragonchain?

Även om du kanske inte har hört talas om Dragonchain förrän nyligen, utvecklades den 2015 och 2016 på Seattle Disney-kontor, där den hade namnet “Disney Private Blockchain Platform.” Efter den första utvecklingen använde teamet W3C Blockchain Community Group för att utforska och dokumentera mer än 20 applikationer och användningsfall, vilket bevisade att det var värdefullt som en plattform. I oktober 2016 släpptes den i form av programvara med öppen källkod. Dragonchain Foundation, som är en ideell organisation, började i januari 2017 med målet att behålla och äga öppen källkod.

Dragonchain tidslinje

Vad är några viktiga funktioner?

Plattformen bakom Dragonchain är det mest omtalade elementet. Den är byggd på en skalbar plattform som också är serverlös och har inbyggt skydd för all affärsdata tack vare etablerade programmeringsspråk. Detta skydd hjälper också till att göra det vänligt för utvecklare, oavsett om du föredrar C #, Node, Java eller Python.

Det finns också en inkubator där nya projekt utvecklas. De som vill kan gå med i inkubatorn för att få tidigare tillgång till de olika projekten som stöds av ekosystemet.

Citat

Slutligen ger Marketplace utvecklare tillgång till kritiska resurser genom att låta dem använda ekosystemet med förutbyggda kvalificerade leverantörer, smarta bibliotek, inkuberade projekt och specialiserade experter..

Hur sticker Dragonchain ut?

Teamet bakom Dragonchain påpekade många egenskaper hos denna plattform och ekosystem som ger den en fördel jämfört med andra system. Som ett hybridsystem tillåter det företag att ha sin egen kedja och få företagskonsensus varje steg på vägen till deras valda offentliga blockchain (s).

Dragonchain sticker också ut för sin förmåga att stödja mer än en valuta i en enda kedja och det faktum att du inte ens behöver använda valuta. Arkitekturen i sig stöder kontrollerad exponering av smart kontraktslogik och känslig affärsdata. Den serverfria karaktären hos den kommersiella plattformen möjliggör kraftfull men ändå enkel skalning.

Varför skapades Dragonchain?

Ledarna bakom Dragonchain skapade inte denna plattform eftersom Ethereum eller Bitcoin inte var “tillräckligt bra” utan istället för att lösa några av de potentiella frågorna relaterade till dem. Genom att skapa Dragonchain ville teamet bygga vidare på de strukturer som används av Bitcoin och Ethereum men ändå göra det lättare och mindre riskabelt att integrera nya och äldre system med blockchain. De skapade Dragonchain-arkitektur för att möjliggöra en rad risker, från total internt förtroende till flera verifieringskontexter till och med ett bevis på kontrollpunkt i offentliga blockkedjor.

Vad är några användningsfall??

Det finns ett stort antal potentiella användningsområden för Dragonchain’s blockchain, med kreativitet som gräns. Bara några som teamet skisserat inkluderar biljettförsäljning; röstningssystem; rapportering och efterlevnad vid revision; en betalningsplattform; öppen källkodsprojektstyrning; peer-to-peer-finansiella derivat, som terminer och obligationer; och betala-för-prestanda-system med smarta kontrakt.

Vad ska du veta om token och ICO?

Token för Dragonchain, Dragons, var tillgänglig via en token-försäljning. Det offentliga erbjudandet står för 55 procent, eller 238 421 940 drakar. Laget får 20 procent (86.698.887 token), varav 10 procent (43.349.444 drakar) går till reserven och stiftelsen. Slutligen går 5 procent (21 674 722 token) till DragonFund. Token för teamet låses och släpps sedan under två år.

DRGN-token

Priset för varje drake bestämdes inte före försäljningen; istället är det ett resultat av försäljningen. Varje deltagare får en del av de tilldelade 238 421 940 drakarna baserat på mängden ETH eller BTC de bidrar med. Om en deltagare bidrar med 5 procent av alla insamlade medel får de 5 procent av de 238 421 940 drakarna i slutet av försäljningen. På detta sätt är en rättvis fördelning möjlig samtidigt som man säkerställer att alla drakar säljs. Försäljningen varade i en hel månad med början den 2 oktober 2017. Fördelningen av Dragons ägde rum efter den offentliga försäljningen och minst en intern och en oberoende extern revision.

Det är också viktigt att notera att en begränsad förförsäljning ägde rum i augusti 2017 som en del av ett strategiskt partnernätverk. De cirka 1,4 miljoner dollar som samlades in öronmärktes för utveckling och marknadsföring.

Drakar kommer att ha ett värde som återspeglar värdet av alla de grundläggande aspekterna av Dragonchain och kombinerar plattform, ekosystem och inkubator. Utvecklarna bakom projektet förväntar sig att värdet kommer att fortsätta öka medan ekosystemet mognar, vilket gör det till en gedigen långsiktig investering.

Vad gör Dragons (DRGN)??

Nu när försäljningen är över används Dragons för att komma åt någon del av plattformen. Detta kan innefatta att snurra upp en nod, prenumerera på ett dataflöde, få tillgång till ett avancerat smartt kontraktsbibliotek, få tidig eller rabatterad åtkomst till tokens för inkuberade projekt eller själva projekten och mer.

Hur man köper Dragonchain DRGN?

Nu är token-försäljningen över. Du kan köpa tokens på olika börser.

Du kan inte köpa DRGN med “Fiat” -valuta så du måste först köpa en annan valuta – de enklaste att köpa är Bitcoin eller Ethereum som du kan göra på Coinbase med banköverföring eller betalkort / kreditkortsköp och sedan byta det för DRGN vid ett utbyte som Kucoin.

Registrera dig på Coinbase

För första gången köpare av kryptovaluta rekommenderar vi att du använder Coinbase för att göra ditt första köp – det är lätt att använda, helt reglerat av den amerikanska regeringen så att du vet att det är en av de säkraste och mest ansedda platserna att köpa kryptovaluta från. Coinbase erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin, Litecoin och Ethereum med ett kredit- eller bankkort eller genom att skicka en banköverföring. Avgifterna är högre för kort men du kommer att få din valuta direkt.

Du måste utföra viss identitetsverifiering när du registrerar dig eftersom de måste följa strikta ekonomiska riktlinjer. Se till att du använder vår länk för att registrera dig, du kommer att krediteras $ 10 i gratis bitcoin när du gör ditt första köp på $ 100.

Coinbase webbplats

För att komma igång, klicka på “Registrera” -knappen där du kommer till ett registreringsformulär där du måste ange ditt namn, e-post och välja ett lösenord.

Coinbase skickar dig sedan en länk via e-post för att verifiera ditt e-postkonto, när du klickar på länken i e-postmeddelandet kommer du till en verifieringssida. Du måste sedan lägga till ditt telefonnummer och ladda upp ett foto av ditt ID – det kan vara ett pass, körkort etc. Du måste också lägga till dina betalningsuppgifter så att du kan lägga till ditt bankkonto eller ett betalkort eller kreditkort efter behov – efter en kort period kommer ditt konto att verifieras och du kan sedan göra ditt första köp.

Coinbase-verifiering

Köp Ethereum

För den här guiden kommer vi att köpa Ethereum för att byta mot vår målkryptovaluta. Anledningen till detta är att det har mycket billigare avgifter än bitcoin för att skicka och transaktionen sker också mycket snabbare. Så i Coinbase, besök fliken “Köp / Sälj” högst upp, välj “Ethereum”, välj din betalningsmetod och ange det belopp du vill köpa – du kan antingen ange ett belopp i US-dollar eller ett antal Ether.

Köp Etherum

Du kommer då att bli ombedd att bekräfta din transaktion, om du betalar med ett kort kan du behöva slutföra en verifiering med din kortleverantör. När det är klart kommer ditt Ethererum att läggas till i ditt konto.

Köp DRGN på Kucoin

Du kan nu skicka din Ether till Kucoin för att göra ditt köp av DRGN. Läs vår fullständiga recension här om du vill veta mer om Kucoin, inklusive hur du registrerar dig och handlar.

Kucoin

Kan amerikaner delta?

Dragonchain är bland ett litet antal kryptovalutor och blockchain-relaterade projekt som är öppna för amerikanska medborgare såväl som internationella invånare. Faktum är att försäljningen är baserad i USA och köp inom landet är tillåtna. De som inte är amerikanska medborgare kan också bidra till projektet, vilket möjliggör tagline: “Alla människor är välkomna!” Detta är mycket ovanligt för tokenförsäljning, eftersom de flesta hittills har åtminstone någon form av begränsningar på grund av laglighet.

Slutsats

Dragonchain har en stark bas på plats och visade att den var användbar när den fortfarande var känd som Disney Private Blockchain Platform. Det erbjuder säkerhet och bygger på funktionerna i befintliga blockchain-plattformar på ett sätt som många utvecklare och annan affärspersonal kommer att uppskatta.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me