En nybörjarguide till murgröna: säkra, globala affärsbetalningar

ivyKoin ICO

IvyKoin (IVY) är en kryptovaluta-token som syftar till att kombinera KYC-standard (Know-Your-Customer) och Know-Your-Transaction (KYT) med den inneboende hastigheten och säkerheten i blockchain-tekniken. En viktig fastställande punkt när det gäller kryptovalutareglering i USA är bristen på både KYC- och KYT-protokoll. Ivy införlivar dessa protokoll i sin struktur och lånar ut dessa möjligheter till individer och institutioner som vill överföra andra kryptovalutor, som Bitcoin.

ivyKoin ICO

Hur fungerar det?

Två enheter som vill utbyta Bitcoin registrerar sig först i Ivy-nätverket och uppfyller KYC-kraven. Den sändande enheten låter sedan mottagaren veta att den avser att skicka en viss mängd kryptovaluta – säg 100 Bitcoin, för att konverteras till amerikanska dollar – via Ivy-nätverket. Den blivande mottagaren tillhandahåller nödvändig KYT-information, i enlighet med bank- och myndighetskrav. Avsändaren konverterar sedan 100 Bitcoin till IvyKoin och låser in priset i 10 minuter för att förhindra glidning. Tillhörande KYC- och KYT-data överförs tillsammans med Ivy till Ivy-nätverket för verifiering och överföring. Alla berörda parter har en transparent bild av den pågående transaktionen – avsändare, mottagare och alla tillhörande banker eller statliga enheter. Transaktionen hålls i spärr tills godkännande signaleras av banken eller den statliga enheten, vid vilken tidpunkt Ivy-nätverket löser in avsändaren för eventuella avgifter, sätter in 100 Bitcoins på mottagarens konto, konverterar det till US-dollar och skickar ett kvitto på transaktionen till alla parter.

Vad är det största ekonomiska tillfället?

Ivy-teamet ser marknaden för valutaöverföring som farligt underskattad av både traditionella och existerande kryptovalutaerbjudanden. Dessutom är marknaden enorm – och växer.

“Globala finansinstitutbetalningar är betydande”, sa utvecklarna i sin vitbok. “En plattform, SWIFT, styr överföringen av nästan 5 biljoner dollar över hela världen varje dag, eller 1,25 dollar kvadrillioner per år.”

För att sätta detta nummer i perspektiv uppskattas den globala derivatmarknaden vara värt cirka $ 1,2 kvadrillioner. Det finns också cirka 1 kvadratmyror på planeten Jorden.

Ivy ser sig i en “blå himmel” -position med potential att övervinna rival Ripples marknadsvärde. I maj 2018 var Ripples marknadsvärde mer än 30 miljarder dollar.

“Även om fördelarna med och potentialen för dessa valutor är välkända, har anonymitet förhindrat bredare mainstream-antagande, eftersom det saknas finansinstitut som stöder transaktioner som involverar kryptovalutor”, sa utvecklarna. ”Den främsta anledningen till denna brist på stöd inom den globala bank- och finansbranschen beror på tillämplig reglering som kräver viss transaktionsinformation som är oförenlig med anonymitet. Token kommer att vara en blockchain-baserad kryptovaluta avsedd för transaktioner med finansinstitut och bäddar in mycket mer KYT- och KYC-information i betalningar än befintliga betalningsnätverk, inklusive nuvarande basbetalningssystem som SWIFT-protokollet, CHIPS och Fedwire. ”

Vem är på laget?

Ivy’s president är Gary Fan. Före sin tjänst med Ivy var Fan senior vice president för strategi och chef för konsumentutlåning för den amerikanska flygeln av en global bank med 100 miljarder dollar i tillgångar.

Fans tekniska chef är Michael Beck. Beck har fungerat som den ledande företagsarkitekten för ett Fortune 500-vårdföretag och har haft arkitektur, utveckling och verkställande tekniska roller i flera hedgefonder. Beck har fem rättighetshanterings- och informationssäkerhetspatent.

IvyKoin Team

Ivy har också ett starkt team av utvecklare och rådgivare, du kan läsa mer om laget på Ivy-webbplatsen här

Vad är fördelen med IvyKoin jämfört med traditionella gränsöverskridande betalningssystem?

Ivy kombinerar de lagstadgade kraven för att flytta pengar över nationella gränser med blockchainens hastighet och säkerhet. Oföränderliga register över transaktioner, KYC-data och KYT-data skapas av sändningsprocessen istället för att hanteras av hjälp- eller samtidiga processer. Detta innebär att inbäddad data alltid skickas vid sidan av medel; de två är länkade av blockchains kryptografiska system. Det är som att lämna in en plånbok med ägarens körkort permanent limmat inuti.

IvyKoin Fördelar

Ivy lovar att integrera med befintlig redovisningsprogramvara för att göra penninghanteringen enklare, och dess unika datainbäddningsprocess gör det enkelt att granska all relevant information från tidigare transaktioner.

Hur jämför IvyKoin med andra kryptovalutaöverföringsmedier, som Ripple?

Medan Ripple (XRP) har en liknande roll i det globala penninghanteringssystemet, tror Ivy’s utvecklare att deras produkt representerar ett tekniskt steg över den äldre – och mycket större – kryptovalutan.

Ripple bäddar inte KYC- eller KYT-data inbyggt tillsammans med sina transaktioner, så de är inte intimt associerade med de faktiska medlen som flyttas. Ripple är ungefär så centraliserat som en blockchain-teknik kan vara, medan Ivy är mer offentlig och lyhörd för offentliga marknader. Detta innebär också att dess verifieringssystem är mer decentraliserat, så det kan ha en hastighetsfördel jämfört med Ripple när nätverket växer.

KYT

Hur ser IvyKoin-marknaden ut?

Ivy (IVY) höll en privat försäljning i januari / februari med ett tokenpris på $ 0,10, vilket slutligen höjde nästan $ 20 miljoner USD. I mars genererade de 1 610 924 200 token. Ivy är handlar för närvarande på Idex och kommer snart att finnas på andra börser.

Vad är nästa på IvyKoins vägkarta?

Ivy’s utvecklare tänker göra 2018 till ett tillväxt- och konsolideringsår för Ivy-projektet, över två huvudfaser.

“I fas 1 av utvecklingen av Ivy Network mottas betalningar direkt från företaget via äldre interbankbetalningsmetoder som ACH eller wire”, skrev utvecklarna. “I fas 2 får banker betalningar från Ivy-nätverksvaliderare som underlättar privata IVYB-överföringar i nätverket och omedelbara direktbetalningar till medlemsfinansiella institutioner via konton som de har där.”

Färdplan

Dessa två faser fungerar som ett live bevis på Ivy-nätverkets livskraft. År 2019 planerar företaget att ta alla tillämpliga fiat- och kryptokurrencyomvandlingar live. Dessutom hoppas Ivy år 2019 att ha företagsbehörighet för fond- / datacontainrar och börja ta in sina första finansiella mellanhänder.

Var kan jag lära mig mer?

Besök IvyKoins hemsida här och läs dess vitbok här.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me