Wat is XAR-netwerk? Kader voor gedecentraliseerde financiering op Cosmos & Fantom

XAR-netwerk

De XAR-netwerk zou een van de instrumenten kunnen zijn die worden gebruikt om nieuwe financiële systemen over de hele wereld te creëren. In plaats van als een enkel netwerk te werken, stelt het XAR-netwerk ontwikkelaars in staat hun eigen systemen te creëren en heeft het ook een innovatief staking-model.

Volgens XAR Network:

“XAR Network public chain is een toestemmingsloos gedecentraliseerd netwerk met een focus op DeFi (gedecentraliseerde financiering). Gebaseerd op Lachesis en het TxFlow-protocol, Fantom Foundation’s consensusmechanisme zorgt voor een hoge respons met bijna onmiddellijke volledige finaliteit (~ 1,2 seconden), bij een zeer hoge transactionele doorvoer (verwerking van meer dan 20.000 transacties per seconde). “

De mogelijkheid om lokale financiële netwerken op te bouwen is een geweldige functie, en de architectuur waarmee het XAR-netwerk kan functioneren, staat open voor aanpassing aan specifieke taken. Sommige entiteiten willen het misschien gebruiken om transacties te vereffenen, terwijl anderen het kunnen gebruiken om een ​​rendement op tokens te creëren.

XAR-netwerk

XAR-netwerk voorziet in de behoefte aan nieuwe financiering

De overgrote meerderheid van de mensen heeft een eenvoudig financieel leven. Na een paar pensioenrekeningen hoeven mensen alleen maar geld te verdienen en in een stabiel bezit te blijven (zoals een nationale valuta). Bitcoin is op deze manier ontworpen. Bitcoin kan worden ingewisseld voor goederen en diensten, en ook worden opgeslagen op zijn openbare blockchain.

Helaas is een relatief eenvoudig monetair systeem niet voldoende als het gaat om de meer complexe onderdelen van het financiële systeem. Talloze bedrijven zijn opgedoken om te proberen de hiaten op te vullen, maar de meeste van deze oplossingen introduceren tegenpartijrisico.

Als u bijvoorbeeld uw blootstelling aan Bitcoin wilt afdekken, zijn uw gemakkelijkste opties een externe beurs. De waarde van uw afdekking zal slechts zo goed zijn als de beurs (uw tegenpartij), en als u Bitcoin als onderpand moet verpanden, lopen die tokens risico.

XAR Network pakt deze uitdagingen rechtstreeks aan.

XAR Network legt uit:

Met de openbare keten van XAR Network kunt u elk ondersteund digitaal activum storten, het onderpand geven, Collateralized Stable Currency Tokens (CSCT’s) op basis van dit onderpand gebruiken en deze CSCT’s vervolgens gebruiken om in te zetten en beloningen te verdienen. Ondertussen behoudt u het eigendom van uw onderliggende door onderpand gedekte activa. Door CSDT uit te zetten, kunt u beloningen ontvangen uit de vergoedingenpool, evenredig met uw aandeel in de totale CSDT-inzetten in het netwerk. “

XAR Network stelt gebruikers en ontwikkelaars in staat om een ​​reeks financiële tools te creëren met zijn platform en een veel hoger niveau van autonomie te bereiken. Als Bitcoin mensen toestond te handelen en te sparen zonder een derde partij, werkt het XAR-netwerk aan het creëren van een platform dat de noodzaak van derde partijen bij financiële transacties bijna volledig zou wegnemen.

Xar-netwerk

Decentralized Finance (DeFi) is de toekomst

Zoals de recente storing van het ACH-verrekeningssysteem van de Amerikaanse FED aantoont, is elk systeem dat afhankelijk is van gecentraliseerde autoriteiten kwetsbaar voor uitval die onverwachte gevolgen kan hebben. Het vermogen om activa aan te houden en ze te verhandelen is de basis van de moderne economie, maar deze capaciteiten vallen steeds meer onder de controle van regeringen.

De aanhoudende handelsoorlog tussen de VS en China heeft de wereldeconomie ontwricht en tal van sectoren van de economie in beide landen verscheurd. Als de situatie op deze manier blijft vorderen, kunnen mensen zich afvragen of regeringen in staat zijn om handelswetten effectief te beheren.

DeFi geeft mensen, bedrijven en zelfs naties een manier om het bestaande financiële systeem te omzeilen en zaken te doen via internet. In plaats van gebonden te zijn aan een steeds meer gepolitiseerd mondiaal financieel systeem, maakt DeFi transacties mogelijk, ongeacht de betrokken partijen.

XAR-netwerk is een diep systeem

XAR Network heeft een unieke uitzetfunctie waarmee ondersteunde activa kunnen worden onderpand en verhandeld. Hoewel het platform nieuw is, naarmate de ondersteuning ervoor zich ontwikkelt, zou dit een zeer krachtig systeem voor financiën kunnen zijn.

XAR Network legt het uitzetmechanisme uit:

“CSSR is het uitzetmechanisme dat wordt gebruikt om beloningen te verhogen voor stakers die deelnemen aan het beveiligen van het XAR-netwerk. Met CSSR kunt u elk ondersteund activum nemen, het onderpand geven, Collateralized Stable Currency Tokens (CSCT’s) op basis van dit onderpand gebruiken en vervolgens deze CSCT’s gebruiken om in te zetten. Al die tijd behoudt u het eigendom van uw onderliggende door onderpand gedekte activa. Door uit te zetten kunt u beloningen ontvangen uit de vergoedingenpool, evenredig met uw aandeel in de totale inzetten in het netwerk. Deze beloningen worden uitbetaald in een stabiele valuta-token, zoals CSDT (collateralized stable dollar token), niet in een inflatoire token zoals in sommige andere netwerken. “

Als een activum eenmaal onderpand is, maakt het niet uit of het op een langzame blockchain werkt. Als CSCT kan het worden verhandeld of op welke manier dan ook op het XAR-netwerk worden gebruikt. In zekere zin is dit systeem een ​​tijdelijke oplossing voor de beperkingen van eerdere blockchainsystemen, zoals Bitcoin.

Het platform stelt mensen ook in staat om zonder speculatie te profiteren van hun token-bezit, wat een ander probleem is waarmee tokens te maken hebben.

Veel beleggers willen niet speculeren met hun geld, alleen maar om een ​​rendement te ontvangen. Het platform dat XAR Network aan het bouwen is, biedt veel opties voor beloningen met een laag risico, die wellicht meer conservatieve beleggers aanspreken.

Een niet-inflatoir uitzetsysteem

XAR Network heeft een van de problemen met uitzetten geïdentificeerd en een oplossing bedacht. Veel mensen denken dat uitzetten inflatoir is, en XAR Network heeft een manier ontworpen om uit te zetten zonder het aanbod van tokens op te drijven. Hoewel er geen consensus bestaat over de inflatoire aard van uitzetten, lost het uitzetsysteem van het XAR Network deze zorg op.

Van XAR-netwerk:

“Inzetten in zijn huidige vorm is onhoudbaar en inflatoir. Dit betekent dat er meer aanbod uit het niets ontstaat. Als er momenteel 10 tokens zijn, en de inflatie is 10%, dan zijn er 11 tokens. Als het aanbod toeneemt, daalt de prijs. Dus als er slechts 10 tokens zijn en de prijs per token $ 1 is, is de totale beschikbare USD voor dit token $ 10. Als je het verhoogt tot 11, zonder extra nieuwe bron van USD, zou de prijs veranderen in $ 0,91. Dit is nadelig voor vroege houders, die uiteindelijk meer betalen per eenheid in een toenemende voorraad. “

Ruimte voor innovatie met XAR-netwerk

XAR Network maakt tools waarmee mensen en organisaties afstand kunnen nemen van traditionele financiële systemen en monetaire systemen kunnen creëren die voor hen werken. Er is veel potentieel voor positieve verandering, en iedereen die met XAR Network wil meedoen, kan het vinden meer informatie over het systeem hier.

DeFi is een nieuw idee en is gebouwd op de achterkant van de eerste generatie gedecentraliseerde blockchain-activa, zoals Bitcoin. Hoewel deze blockchains baanbrekend waren, hebben mensen meer functionaliteit van een financieel platform nodig als het bestaande betalingssystemen, zoals Visa, gaat uitdagen..

XAR Network kan niet alleen een groot aantal transacties verwerken, het heeft ook een zeer krachtige onderpandfunctie waardoor het een verrekenkantoor kan worden voor cross-chain transacties waarbij geen externe bewaarder betrokken is..

De oplossing die XAR Network heeft gecreëerd, is misschien niet perfect geschikt voor fanatici in de keten, maar het verwijdert het tegenpartijrisico grotendeels en creëert een openbaar register van transacties.

Als je meer wilt weten over hoe XAR Network werkt, of hoe je er een onderdeel van kunt worden, er zijn er heel veel informatie over het project hier. Het platform staat open voor iedereen, en als u op zoek bent naar een flexibele manier om complexe financiële systemen te bouwen, is XAR Network de moeite waard om er meer over te leren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me