Een beginnershandleiding voor Sia Coin: gedecentraliseerd opslagplatform

Sia is een project dat een privé, gedecentraliseerd en veilig cloudgebaseerd opslagplatform biedt dat wordt gehost op de blockchain voor een fractie van de prijs van andere populaire opslagplatforms zoals Dropbox, Amazon S3 en Google Drive.

Sia, als concept, werd voor het eerst bedacht tijdens HackMIT, een jaarlijkse hackathon door studenten, in 2013 en werd officieel gelanceerd in juni 2015; het wordt nu ondersteund door het in Boston gevestigde bedrijf Nebulous Inc., wiens zelfbenoemde mantra is: ‘Re-decentralizing the Internet’.

Het basisidee is dat in plaats van opslag te huren van een centrale bank met servers, zoals de norm is bij traditionele cloudgebaseerde platforms, peers op het Sia-platform ruimte van elkaar huren via het ‘gedistribueerde cloudopslagplatform’..

Sia maakt gebruik van wiscodering (versleutelde gegevensfragmenten redundant over het netwerk distribueren) en een onafhankelijke blockchain met tokens genaamd ‘Siacoins’ om het netwerk te ondersteunen.

In tegenstelling tot de meeste nieuwe munten werd de lancering van Sia niet voorafgegaan door een ICO of pre-mining; in plaats daarvan begon Sia met leven toen het ontstaansblok werd gedolven. Dankzij prominente investeerders zoals Procyon Ventures, Raptor Group, Fenbushi Capital en angel-investeerders zoals Xiaolai Li, slaagde het Sia-team erin meer dan $ 1,25 miljoen aan financiering op te halen zonder een ICO.

Wie zit er achter??

Sia wordt ondersteund door het Nebulous-ontwikkelingsteam, dat bestaat uit een kernteam van vijf mensen uit de industrie die allemaal vastbesloten zijn om Sia te laten slagen. De focus van Nebulous ligt op een betrouwbare, gedecentraliseerde infrastructuur om de toekomst vooruit te helpen en Sia is het primaire project van het Nebulous-team.

David Vorick is medeoprichter en CEO van Nebulous. Hij is een getalenteerde ontwikkelaar met een graad in computerwetenschappen die enige tijd als softwareontwikkelaar heeft gewerkt voordat hij de touwtjes in handen nam bij Nebulous, waar hij een belangrijke rol speelt in het beheer van het Sia-project..

Todd Miltenberger, oprichter van Nebulous, is een Amerikaanse venture capitalist, ondernemer en investeringsbankier voor opkomende groeibedrijven. Todd is momenteel Associate voor de Private Markets Group bij Stifel Nicolaus, waar hij zijn tijd besteedt aan de investment banking- en Vectis II-fondsbeheeractiviteiten van de groep. Todd heeft Nebulous in 2009 opgericht als een nicheadviesbureau.

Luke Champine is mede-oprichter van Nebulous, waar hij gespecialiseerd is in het schrijven van software om het internet opnieuw te decentraliseren. Hij studeerde computer & Systems Engineering gedurende 3 jaar, voordat hij en een vriend, in zijn woorden, ‘gebeten door de opstartbug’ waren en Nebulous medeoprichtten. Hij werkte eerder bij respectievelijk Akamai en Kronos.

Andere teamleden zijn onder meer Jae Heller, die zorgt voor de bedrijfsontwikkeling, en Drew Volpe, de waarnemer van het bestuur van Nebulous. Heller is een vooruitstrevende ondernemer en marketingstrateeg met een verlangen om producten en ervaringen te ontwrichten, te creëren en opnieuw uit te vinden die industrieën transformeren, consumenten betrekken en positieve verandering mogelijk maken. Volpe is een investeerder, ondernemer en technoloog met een sterke achtergrond in zoeken, machine learning, sensoren en mobiele technologieën.

Waarom zou dit groot kunnen zijn? ?

Sia heeft het potentieel om een ​​miljardenindustrie te ontwrichten, namelijk de opslag van de bestanden van de wereld op een manier die meer privé, veiliger en kosteneffectiever is dan ooit tevoren. Omdat er geen centrale bank met servers nodig is om gegevens op te slaan, zou Sia een absolute revolutie teweeg kunnen brengen in de cloudopslagsector door blockchain-technologie te gebruiken om peer-to-peer bestandsopslag mogelijk te maken.

Hoe het werkt is dat verhuurders en huurders bestandscontracten aangaan, wat in wezen een overeenkomst is tussen de opslagleverancier en de consument; dit vindt plaats voordat enige opslag wordt verstrekt. De consument betaalt de Siacoins vooraf aan de blockchain, die als escrow-dienst fungeert, waarbij het vorige contract als arbitrageregels diende. Als het contract wordt nagekomen en de opslagprovider een bewijs van opslag overlegt, krijgt de opslagprovider een vergoeding en, zo niet, worden de munten teruggegeven aan de huurder.

Op de site van Sia staat: ‘vanaf januari 2016 is de opslag ongeveer $ 2,25 / TB / maand met 6x redundantie’, hoewel de werkelijke prijzen enigszins verschillen. Siapulse.com beweert markttarieven en prijsconversies te volgen. De SiaExplorer van het officiële Sia-domein is ook geschikt voor blockchain-verkenning, waar enkele basismetadata met betrekking tot contracten en transacties kunnen worden bekeken.

Als Sia in de praktijk zelfs in de buurt van $ 2,25 / TB komt en het Nebulous-team in staat is om hun oplossing effectief op de markt te brengen, kan dat grote problemen opleveren voor mensen als Google, Amazon en Dropbox..

Sia prijzen

Sia Coin Details

Zoals eerder vermeld, koos het Sia-team ervoor om geen ICO te houden. In plaats daarvan slaagden ze erin genoeg geld inzamelen van verschillende onafhankelijke investeerders en de bijbehorende Siacoins werden eenvoudigweg gelanceerd met de ontginning van het genesisblok. Dit is zeer ongebruikelijk in de cryptocurrency-wereld, maar tot dusver leek het voor Sia te werken. Het Sia-team slaagde erin om meer dan $ 1,25 miljoen aan financiering op te halen zonder een ICO.

De leveringslimiet van Siacoins, die worden gebruikt als betaalmiddel tussen verhuurders en huurders, is enigszins uniek; er is een oneindig aantal Siacoins beschikbaar om te minen.

Om te beginnen hebben ontwikkelaars de eerste 100 blokken gedolven en de beloning voor het eerste blok was 300.000 Siacoins. Na het eerste blok heeft en zal de Siacoin-beloning exponentieel afnemen met één eenheid voor volgende blokken totdat de blokbeloningen zijn teruggebracht tot 30.000 Siacoins; daarna worden voor elk blok dat wordt gedolven 30.000 Siacoins vrijgegeven.

Hoe Siacoin te kopen

U kunt SIA COIN niet kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of een bankpas / creditcardaankoop en vervolgens te handelen dat voor SIA op een beurs die het token vermeldt. Lees verder om te zien hoe u het kunt kopen.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden.

Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Koop Ethereum

Ga in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethererum aan uw account toegevoegd.

Koop SIA op een beurs

Je kunt nu je Ether naar een beurs sturen om voor SIA-munten te ruilen, het is beschikbaar op de volgende beurzen:

  • Bittrex
  • Poloniex

Siacoin-fondsen

Hoewel Sia geen ICO had, hebben ze wel crowdfunding gefinancierd met de verkoop van “Siafunds” die een secundaire cryptocurrency zijn en die 3,9% van alle succesvolle uitbetalingen voor opslagcontracten uitbetalen aan de houders van de Siafunds. In totaal werden er 10.000 Siafunds uitgegeven en ongeveer 1.000 werden verkocht in de crowd-sale en de rest was in handen van het ontwikkelingsteam. Het is niet langer mogelijk om Siafunds te kopen, tenzij u er een rechtstreeks van een houder verkrijgt, ze worden af ​​en toe te koop aangeboden op hun subreddit of Slack-handelskanaal.

Mijnbouw & Obelisk ASICS

Het is momenteel mogelijk om Sia te minen met een GPU van Nvidia of AMD, hoewel de winstgevendheid hiervan behoorlijk is gedaald, het is ook populair om Ethereum en Sia samen te gebruiken met de Claymore Dual Miner. De meest populaire mijnbouwpool is SiaMining en er is een uitgebreide gids hier over hoe u ermee aan de slag kunt.

Een recente aankondiging van het Sia-team was de introductie van Obelisk, hun eigen aangepaste ASIC-mijnwerker voor Siacoin die 100 keer krachtiger is dan mijnbouw met een GPU, dit zal effectief een einde maken aan GPU-mijnbouw wanneer het in juni 2018 wordt verzonden. Tot dusver zijn er 1530 mijnwerkers verkocht van in totaal 4000. Ze zijn beschikbaar om te reserveren voor een prijs van $ 1699.

Tijdlijn

  • 2013 – Sia, als concept, wordt voor het eerst bedacht tijdens HackMIT, een jaarlijkse hackathon door studenten
  • 2015 – Siacoin wordt officieel gelanceerd zonder ICO en heeft $ 1,25 miljoen aan financiering van onafhankelijke investeerders gegenereerd
  • 2017 – Vanaf 1 juli wordt Siacoin verhandeld tegen $ 0,008427, een muntstuk dat tienduizenden procentpunten is gestegen sinds de lancering

Sia UI

Er is momenteel geen Lite-portemonnee beschikbaar voor het opslaan van uw Sia Coins, dus u moet de Sia UI-client downloaden die de blockchain op uw lokale computer zal synchroniseren. Dit kostte me vele uren om te downloaden toen ik het voor het eerst instelde, dus wees gewaarschuwd, het kan zijn dat je je computer de hele dag aan moet laten staan ​​om de volledige blockchain te krijgen.

U kunt uw portemonnee in de app maken, u krijgt een zaadje dat een lijst met woorden is – bewaar dit ergens op een veilige plek, want zo wordt er een back-up van uw portemonnee gemaakt, u hebt het nodig als u uw portemonnee opnieuw moet maken.

Zodra u uw portemonnee heeft gesynchroniseerd, kunt u beginnen met het verzenden en ontvangen van Siacoins en ook een host worden of uw eigen bestanden hosten op het netwerk.

Conclusie

Siacoin ziet eruit alsof het een interessant project kan zijn. Peer-to-peer-opslag zou heel goed de toekomst van bestandsopslag kunnen zijn, aangezien onze respectieve cybervoetafdrukken elk jaar groter worden en de servers bij Amazon, Google en dergelijke gestaag vullen..

Vanuit het oogpunt van investeringen heeft Sia het de afgelopen zes maanden zeer goed gedaan en heeft het zichzelf bewezen als een veerkrachtige en vaak bullish aanwinst. Een snelle blik op de relevante grafieken met betrekking tot het traject van de munt, en je krijgt een idee van de ongelooflijke reis die Sia de afgelopen twee jaar heeft afgelegd sinds de lancering..

Dat gezegd hebbende, is een ding dat het Nebulous-ontwikkelingsteam zich zorgen maakt, als je het kunt geloven, de snelheid waarmee de bescheiden Siacoin in waarde is gestegen. De reden hiervoor is dat het concept van Sia erop vertrouwt dat Siacoins wordt gebruikt als betaling voor geleverde diensten, niet, zoals velen lijken te geloven, als een soort investeringsvehikel. Alleen de tijd zal uitwijzen of het team in staat is om de valuta effectief te stabiliseren, waardoor deze geschikt wordt voor het beoogde doel, wat op zijn beurt potentiële investeerders in de munt zou kunnen afschrikken..

Een ander punt van zorg zijn bijvoorbeeld de concurrenten die nu op deze markt komen Storj die net een succesvolle ICO heeft gehouden waar ze hebben $ 30 mm opgehaald in tokens en hebben samen met het extreem populaire FTP-programma Filezilla om hun product rechtstreeks in de interface op te nemen.

Er wordt geschat dat de markt voor cloudopslag kan $ 74 miljard waard zijn tegen 2021, als Sia enigszins zou kunnen gaan om een ​​deel van deze markt te veroveren van de gevestigde bedrijven zoals Dropbox, Microsoft en Google dan zou het een zeer lucratieve investering kunnen blijken te zijn.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me