Beginnersgids voor QuarkChain: Blockchain-platform met hoge capaciteit

QuarkChain QKC-prijs

QuarkChain is een veilige, toestemmingsloze, schaalbare en gedecentraliseerde blockchain. Een van de doelen van QuarkChain is om sharding-technologie te gebruiken om meer dan 1 miljoen transacties per seconde (tps) te leveren. In wezen brengt QuarkChain zichzelf op de markt als een peer-to-peer blockchain met een hoge doorvoercapaciteit om snelle en veilige gedecentraliseerde applicaties te leveren..

QuarkChain-gids

Het team achter QuarkChain heeft deze blockchain gemaakt om het probleem van schaalbaarheid op te lossen waarmee alle grote blockchains momenteel worden geconfronteerd. Het team is van mening dat vanwege de urgentie van dit probleem de Bitcoin-gemeenschap het zich eenvoudigweg niet kan veroorloven te wachten tot ze het allemaal eens zijn over een oplossing. In plaats daarvan hebben ze het gevoel dat door het aanbieden van verschillende oplossingen, zoals degene die inherent is aan QuarkChain, dit de gemeenschap dwingt om via een harde vork te splitsen en de oplossing te vinden die het beste werkt.

Hoe vergelijkt de schaalbaarheid van QuarkChain? ?

Zoals gezegd, vertrouwt QuarkChain op sharding-technologie waarmee het meer dan 1 miljoen tps kan leveren. Ter vergelijking: Bitcoin 1.0 biedt slechts 4 tps en Ethereum 2.0 heeft slechts 10 tps. Zelfs Visa had vanaf augustus 2016 slechts 65.000 tps.

De belangrijkste reden voor de hoge schaalbaarheid en tps van QuarkChain is het gebruik van sharding in combinatie met de kernwaarden van blockchain, zoals beveiliging en decentralisatie. Het team achter QuarkChain bestaat uit leden met ervaring in projecten als Google en Facebook, waardoor ze de ervaring hebben om te werken aan het ontwikkelen van grootschalige gedistribueerde systemen. Dit biedt op zijn beurt kennis van de manieren om schaalbaarheid aan te bieden in gecentraliseerde systemen, die het QuarkChain-team vervolgens kan toepassen op hun gedecentraliseerde systeem..

tps

Hoge TPS is niet de enige belangrijke factor

In de FAQ-sectie behandelt QuarkChain andere projecten die al een indrukwekkende tps hebben behaald, en legt uit dat dit niet de enige meting is die moet worden meegenomen bij het kijken naar een netwerk. Het team wijst erop dat de lopende projecten die een hoge tps claimen, zoals Alipay, offers moeten brengen op het gebied van veiligheid en decentralisatie om die schaalbaarheid te bereiken. QuarkChain onderscheidt zich van deze projecten door zijn vermogen om de schaalbaarheid van hoge tps te krijgen zonder in te boeten aan beveiliging of decentralisatie.

Wat maakt QuarkChain anders??

Zwakke mijnwerkers worden aangemoedigd om direct te mijnen zonder onderdeel te worden van een mijnbouwpool. QuarkChain heeft een incentive-raamwerk ontwikkeld dat gebruikmaakt van speltheorie. Binnen dit kader wordt hasjkracht gestimuleerd voor een gelijke verdeling over de scherven.

Bovendien moedigt QuarkChain verhoogde decentralisatie aan via meerdere goedkope knooppunten die vervolgens een cluster creëren dat werkt als een supervol knooppunt. Dit voorkomt de hoge kosten die gepaard gaan met supervolle knooppunten wanneer de tps hoog wordt.

In termen van bescherming krijgen alle transacties binnen QuarkChain de bescherming van 50 procent van het hashvermogen van het netwerk. Dit maakt een aanval met dubbele uitgaven ongelooflijk uitdagend, vooral in combinatie met het gedecentraliseerde karakter van QuarkChain.

Technologie

QuarkChain biedt bovendien ondersteuning voor cross-shard-transacties, en er is slechts één account nodig voor alle shards. Deze cross-shard-transacties kunnen binnen enkele minuten worden bevestigd en op elk moment worden uitgegeven. Bovendien zal de doorvoer van de cross-shard-transacties lineair toenemen met een toename van het aantal shards. Naast dat er maar één account nodig is voor alle shards, bevat een enkele slimme portemonnee alle cryptocurrencies van verschillende shards.

QuarkChain vertrouwt op een blockchain-structuur met twee lagen. Sharding blockchains, bekend als shards, zijn de eerste laag, terwijl de tweede laag een root blockchain is die de blokken van de shards bevestigt.

Hoe kan de gemeenschap betrokken raken bij QuarkChain?

QuarkChain biedt in feite meerdere manieren waarop geïnteresseerden in het project betrokken kunnen raken bij de gemeenschap. Het testnet kwam beschikbaar in mei 2018. Daarvoor vond het 100 vrijwilligers in de community om deel te nemen aan de bètatest op uitnodiging. Het verwelkomde alle kandidaten met blockchain-programmeerervaring en een sterke technische achtergrond.

QuarkChain-tokens

QuarkChain-tokens staan ​​bekend als QKC en zijn ERC-20-compatibele tokens die worden gedistribueerd via de Ethereum-blockchain. Na de lancering van het QuarkChain-mainnet, zal premining deze QKC-tokens omzetten in de tokens van het mainnet. In de toekomst zullen mijnwerkers QKC-tokens produceren.

Er is een totaal aanbod van 10 miljard QKC. Hiervan wordt 20 procent toegewezen voor de tokenverkoop, 15 procent voor het team, 5 procent voor de adviseurs en 15 procent voor de stichting. De overige 45 procent is verdeeld over mijnbouw, marketing en de gemeenschap. Het QuarkChain-project merkt op dat mijnbouw in de toekomst tot een kleine inflatie kan leiden.

Hoe QuarkChain QKC-tokens te kopen

U kunt QKC niet kopen met “Fiat” -valuta, dus u moet eerst een andere valuta kopen – de gemakkelijkste om te kopen is Bitcoin of Ethereum, wat u bij Coinbase kunt doen door middel van een bankoverschrijving of een betaalpas / creditcard en vervolgens ruilen voor QKC op een beurs die het token vermeldt.

Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Nadat u Ethereum heeft gekocht, kunt u handelen voor QKC-tokens op de volgende beurzen:

  • Binance
  • Kucoin
  • Idex
  • Gate.io

Welke soorten dApps ondersteunen QuarkChain?

Een belangrijk onderdeel van elke blockchain zijn de dApps die deze ondersteunt. QuarkChain Network verwelkomt openlijk een reeks dApps, met een focus op degenen die hoge transactietarieven vereisen. Voorbeelden zijn onder meer dApps met betrekking tot advertenties, big data, AI, IoT, peer-to-peer deeleconomieën en games. QuarkChain is van mening dat het de perfecte oplossing zal zijn voor de reeks dApps die momenteel in de wacht staan ​​in afwachting van een blockchain-netwerk met de schaalbaarheid die ze nodig hebben om hun potentieel te bereiken.

QuarkChain-routekaart

Het grote werk aan QuarkChain begon in het tweede kwartaal van 2017 met onderzoek naar het probleem van de schaalbaarheid van blockchain. In het vierde kwartaal van dat jaar stelde het team de whitepaper op. In februari 2018 bracht het de whitepaper uit en voltooide de verificatiecode 0.1. In maart 2018 kwamen de 0.1 versies van zowel de wallet als het testnet.

Routekaart

Nu in Q2 werkt het team aan testnet 1.0 en smart contract 0.1. In Q4 2018 zal het team de QuarkChain Core 1.0 hebben, samen met het mainnet 1.0 en de SmartWallet 1.0. Tegen Q2 2019 zullen zowel de SmartWallet als QuarkChain Core in hun 2.0-versie zijn.

Gevolgtrekking

QuarkChain is een gedecentraliseerd blockchain-netwerk dat tot doel heeft de schaalbaarheidsproblemen op te lossen die bestaande netwerken teisteren door gebruik te maken van sharding-technologie. Op deze manier kan QuarkChain het nut van blockchain-technologie drastisch vergroten, aangezien veel applicaties worden beperkt door de schaalbaarheid van bestaande blockchain-netwerken. Het project is nog aan de gang, maar QuarkChain heeft al veel positieve stappen gezet en is al begonnen met bètatesten op basis van uitnodigingen voor het testnet, met aanzienlijke vooruitgang en potentieel.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me