Beginnersgids voor Odyssey: een peer-to-peer-deeleconomie

Odyssey Coin OCN-gids

De ontwikkelaars van Odyssey munt willen blockchaintechnologie toepassen op de snelgroeiende peer-to-peer-deeleconomie die wordt geïllustreerd door bedrijven als Airbnb en Uber. De ontwikkelaars van Odyssey stellen zich voor dat bronnen worden gedeeld via een blockchain met relatief weinig centralisatie en een hogere mate van beveiliging en vertrouwen dan traditionele systemen. Deze droom van een one-size-fits-all deeleconomie is zo oud als het internet zelf, betoogden de ontwikkelaars.

Odyssey Coin OCN-gids

“Het internet is ontstaan ​​als een instrument voor het delen van informatie, en de eerste iteraties dienden alleen voor geselecteerde wetenschappelijke en militaire gemeenschappen. Na verloop van tijd werd het het World Wide Web, met de kracht van peer-to-peer-netwerken ”, schreven de ontwikkelaars. “Het is niet alleen informatie die vandaag wordt gedeeld, het is zo ongeveer alles.”

Wat is de missie van de ontwikkelaars?

De doelstellingen van het Odyssey-project zijn nogal verheven: de vervanging van een economie gebaseerd op privébezit. In Odyssey’s dappere nieuwe wereld heeft iedereen iets bij te dragen aan de economie als geheel, en niemand bezit iets volledig.

Over Odyssey Coin

“In de toekomst zal delen de norm worden en zal privébezit een luxe zijn”, schreven de ontwikkelaars in hun whitepaper. “Men mag niets bezitten, maar iedereen kan gewoon alles delen. Men kan uw uitgaven flexibel aanpassen aan de vraag. Men zal iets kopen in de mate dat men het echt nodig heeft in plaats van meer uit te geven. Delen maakt het mogelijk om overbodige middelen te gebruiken en het algehele inkomen en welzijn van de samenleving te vergroten. “

Deze utopie kan alleen tot stand komen, zo betogen de ontwikkelaars, door een peer-to-peer-deelsysteem dat open en veilig is en handig kan communiceren met een groot aantal andere peer-to-peer-aanbiedingen..

Hoe werkt het?

Odyssey’s peer-to-peer sharing-ecosysteem is afhankelijk van drie belangrijke bijdragers: serviceproviders, consumenten en beoordelaars. Een enkele persoon kan alle drie de rollen tegelijkertijd vervullen in verschillende deelsystemen, allemaal verbonden door de Odyssey-backbone.

Dienstverleners zullen getokeniseerde activa op de blockchain gebruiken om hun diensten aan te bieden om te delen, op dezelfde manier als Uber ritten aanbiedt of Airbnb bedden aanbiedt. Ook consumenten kunnen gebruik maken van de shared services die door de service providers worden aangeboden, terwijl reviewers via de blockchain als een soort kwaliteitscontrole fungeren. Alle informatie op de blockchain is veilig en transparant vanwege de cryptografische aard van de blockchain. Informatie over de blockchain is ook inherent gedistribueerd, waardoor alle niveaus toegang hebben tot voorheen eigendomsinformatie.

Infrastructuur

Het beoordelingssysteem van Odyssey is ook uniek en gebruikt de OCN-munt als brandstof en stimulans voor de voortdurende ontwikkeling van de blockchain. Dit is in tegenstelling tot meer traditionele modellen voor delen, die afhankelijk zijn van beoordelingen door derden om de kwaliteit van serviceproviders te beoordelen.

Hoe verschilt Odyssey van traditionele peer-to-peer sharing-services?

Odyssey’s belangrijkste klacht met betrekking tot het traditionele peer-to-peer servicemodel is de gesegmenteerde aard ervan. Ritten kunnen alleen worden gedeeld op systemen voor het delen van auto’s, bedden op systemen voor het delen van bedden, enzovoort. Odyssey streeft ernaar deze systemen te verenigen in één samenhangend ecosysteem, door serviceproviders, klanten en recensenten met elkaar te verbinden in een peer-to-peer-sharingweb.

De ultieme visie van Odyssey is een economie die bijna volledig gedecentraliseerd is. Deze hypothetische economie richt zich meer op het individu en het vermogen van dat individu om bij te dragen via meerdere deelplatforms. Kortom, Odyssey is van plan het millennia-oude bedrijfsmodel af te schaffen. Een groep hoeft zich niet langer te verenigen om een ​​goed of dienst te leveren, als dat goed of die dienst kan worden geleverd door individuen die langs de blockchain zijn geregen.

Odyssey streeft er ook naar om deelmonopolies te doorbreken, wat in strijd is met de geest van het streven.

“Ten eerste zijn de huidige deeleconomieplatforms tweezijdige systemen die worden gekenmerkt door sterke netwerkexternaliteiten, waardoor de tendens naar een natuurlijk monopolie ontstaat en het platform zelf hoge marges kan verdienen. Dit verhoogt de bedrijfskosten die worden gedragen door aanbieders van gedeelde activa ”, schreven de ontwikkelaars. “Ten tweede, langs de aanbodzijde van de deeleconomie, zijn degenen die het meest profiteren, eigenaren van waardevolle activa. Aangezien iedereen zijn bezit gemakkelijk kan veranderen in gedeelde kapitaalgoederen, is het bezit van waardevolle goederen doorgaans geconcentreerd in een kleine groep welgestelde mensen. Kortom, niet iedereen kan het bezit van waardevolle bezittingen veroorloven. “

Door het potentieel van alle individuen te ontsluiten om deel te nemen aan een deeleconomie, hoopt Odyssey tegelijkertijd de massa te versterken en tegelijkertijd alle diensten zowel goedkoper als vrijer beschikbaar te maken.

Wie is het team achter Odyssey?

Odyssey noemt zijn twee belangrijkste adviseurs als Yi Shi en Justin Sun. Yi Shi is de CEO van Avazu Holding in Shanghai, terwijl Justin Sun de drijvende kracht is achter de Tron-munt.

Team

Het adviesteam bevat ook Goh Jian Kai, oprichter en CEO van RateX, een Zuidoost-Aziatisch systeem voor grensoverschrijdende betalingsoplossingen.

Wie zijn de partners van Odyssey??

Het bedrijfsmodel van Odyssey is sterk afhankelijk van partners om een ​​veelzijdig ecosysteem voor delen verder te ontwikkelen. Sinds mei 2018 heeft Odyssey partnerschappen ontwikkeld met verschillende grote namen, waaronder IBM en de Amazon Web Partners. Twee van de eerste partnerschappen waren OBike en Tron.

OBike is een stationloos bedrijf voor het delen van fietsen in Zuidoost-Azië, en Tron is een cryptocurrency die van plan is concurrenten, zoals Ethereum, over te slaan om een ​​soort Web 4.0 te creëren op basis van gedecentraliseerde creatie en distributie van inhoud. Tron-leider Justin Sun is een van de belangrijkste adviseurs voor Odyssey.

Hoe denkt Odyssey schaalbaarheidsproblemen aan te pakken??

De dromen van Odyssey zijn groot, en daarvoor is uiteindelijk een enorm netwerk van serviceproviders, klanten en recensenten nodig. Odyssey is van plan een tijdelijk systeem te implementeren waarbij ten minste enkele transacties offline worden geregistreerd om op een later tijdstip in de blockchain te worden ingevoerd. Odyssey is echter ook van plan om toekomstige verbeteringen sterk te baseren op ontwikkelingen binnen de Ethereum-blockchain. Omdat die blockchain de schaalbaarheidsproblemen oplost, zullen die oplossingen worden toegepast op Odyssey.

OCN-token

Vanaf mei 2018 handelde Odyssey (OCN) op grote beurzen voor iets meer dan $ 0,03 met een totale marktkapitalisatie van ongeveer $ 70 miljoen en een dagelijks handelsvolume van ongeveer $ 42 miljoen. Het circulerende aanbod vanaf mei 2018 was 2 miljard en het totale aanbod van de munt is 10 miljard. OCN is beschikbaar voor aankoop op de volgende beurzen:

  • Huobi
  • Gate.io
  • Kucoin
  • HitBTC
  • IDEX
  • Bit-Z
  • Cobinhood

Waar kan ik meer leren?

Bezoek de startpagina van het Odyssey-project hier en bekijk het witboek hier.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me