Beginnersgids voor Maker DAO & DAI: een gedecentraliseerde stabiele munt

Maker DAO

Maker DAO is een gedecentraliseerde autonome organisatie binnen de Ethereum-blockchain. Maker werkt om de vluchtigheid van DAI, het stabiele token, te minimaliseren in vergelijking met de Amerikaanse dollar, met houders van MKR-tokens die DAI beheersen.

Maker DAO

Zoals gezegd is DAI een stabiel token, net als Tether. Dit betekent dat het een cryptocurrency is waarvan de prijs is gestabiliseerd in vergelijking met de Amerikaanse dollar. Het Dai Stablecoin-systeem is een gedecentraliseerd platform dat draait op de Ethereum-blockchain die de Dai creëert. Maker hoopt Dai te gebruiken om iedereen de mogelijkheid te geven geld vast te houden dat zijn koopkracht behoudt, aangezien het stabiel is ten opzichte van de USD.

Met Maker kan iedereen zijn activa van Ethereum gebruiken om Dai te genereren. Na generatie kunt u Dai gebruiken op dezelfde manier als elke andere cryptocurrency, inclusief verzenden en ontvangen of vasthouden voor besparingen op de lange termijn. Het proces van het genereren van Dai ontwikkelt ook de componenten die nodig zijn voor een gedecentraliseerd margehandelsplatform met een robuust karakter.

Wat is MKR?

In tegenstelling tot Dai heeft MKR een vluchtige prijs vanwege zijn cruciale rol binnen het Maker-platform en zijn toeleveringsmechanica. MKR is essentieel voor de goede werking van het Maker-platform, aangezien het een utility- en governance-token is, samen met een herkapitalisatiemiddel. MKR wordt gebruikt om vergoedingen te betalen over de Collateralized Debt Positions (CDP’s) die worden gebruikt voor het genereren van Dai. Zodra de vergoedingen zijn betaald, wordt de MKR verbrand. Houders van MKR kunnen stemmen op bedrijfslogica en risicobeheer voor het Maker-systeem.

Platformgegevens

Welk probleem hoopt Dai op te lossen?

Met Dai hoopt het team van MKR de extreem volatiele prijzen van cryptocurrency te overwinnen. In de whitepaper noemt het team voorbeelden zoals Bitcoin die 25 procent daalde in één dag of meer dan 300 procent steeg in slechts één maand. Het team van Maker DAO is van mening dat stabiele digitale activa nodig zijn om blockchain-technologie zijn volledige potentieel te laten bereiken. Daarom introduceerde het Dai, dat wordt gedekt door onderpand.

Hoe blijft Dai stabiel??

Het team achter het project heeft verschillende tools in handen om Dai te helpen stabiliseren ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Een groot deel hiervan verloopt via Maker, het slimme contractplatform. Maker gebruikt CDP’s, gestimuleerde externe actoren en autonome feedbackmechanismen om de waarde van Dai te stabiliseren.

Wat zijn CDP’s en welke rol spelen ze bij het genereren van Dai?

Aangezien de gemiddelde persoon niet bekend is met Collateralized Debt Positions, is het de moeite waard om dieper in te gaan op deze CDP’s. CDP’s houden onderpand vast dat een gebruiker stort en laten die gebruiker Dai genereren, een proces dat ook schulden opbouwt. De aanwezigheid van de schuld betekent dat de onderpandactiva binnen het CDP worden vergrendeld totdat de eigenaar dezelfde hoeveelheid Dai terugbetaalt. Op dit punt kunnen ze het onderpand intrekken. Een actief CDP heeft altijd een hogere onderpandwaarde dan de schuldwaarde.

DAI-dashboard

Dit proces begint met de gebruiker die Maker een transactie stuurt die het CDP zal creëren, gevolgd door een transactie om het te financieren. Zodra het CDP is “onderpand”, kan de CDP-gebruiker een transactie verzenden waarbij de hoeveelheid Dai van zijn CDP wordt opgehaald. De CDP krijgt hetzelfde bedrag aan schuld terug, waardoor het onmogelijk is om toegang te krijgen tot het onderpand. Om het onderpand terug te krijgen, moeten gebruikers de schuld betalen, evenals een stabiliteitsvergoeding die in de loop van de tijd wordt opgebouwd en in MKR wordt betaald. Zodra de schuld vrij is, kan de CDP-gebruiker zoveel onderpand opnemen als hij wil.

In eerste instantie ondersteunt Dai alleen Pooled Ether als onderpand, maar in de toekomst ondersteunt het een groter aantal CDP-typen.

Wat is het feedbackmechanisme voor de streefwaarde??

Het Target Rate Feedback Mechanism is het autonome feedbackmechanisme dat eraan werkt om Dai stabiel te houden met de USD. Het wordt ingeschakeld als er ernstige marktinstabiliteit optreedt en Dai’s vaste koppeling breekt. In wezen past dit mechanisme automatisch de Dai Doeltarief aan, zodat de marktkrachten de Dai-marktprijs dichter bij de Richtprijs houden. Aangezien het streefpercentage aanpast hoeveel de richtprijs zal veranderen, kan het positief zijn en het houden van Dai of negatief stimuleren en het lenen van Dai stimuleren. Als Dai niet verloofd is, blijft hij gekoppeld en heeft hij een streefpercentage van 0 procent.

Wat is wereldwijde schikking?

Global Settlement is het laatste redmiddel om cryptografisch te garanderen dat Dai de richtprijs behoudt. Het zal het Maker Platform afsluiten en ervoor zorgen dat CDP-gebruikers en Dai-houders het juiste aantal activa krijgen (in termen van nettowaarde). Het proces is gedecentraliseerd en wordt gecontroleerd door MKR-kiezers, dus het zal alleen in noodgevallen worden gebruikt. Voorbeelden zijn systeemupgrades, beveiligingsinbreuken, hacking en langdurige marktirrationaliteit.

Wat is een stabiel fonds?

Stabiel fonds is een gecombineerde inspanning van Maker DAO en L4. Het is een investeringsfonds dat is ontworpen om startups te helpen die het Dai Stablecoin-systeem gebruiken. Het Stalfonds helpt bij strategische introducties, financiering en bedrijfsontwikkeling.

Stabiel fonds

Het zoekt naar bedrijven met een sterke technische oprichter en een sterk idee dat haalbaar is met de huidige blockchain-technologie die ook Maker- of Dai-infrastructuur als een van hun kerncomponenten gebruiken. Het Stable Fund biedt zowel kapitaalvrije subsidies als financiering met eigen vermogen.

Wat zijn enkele use cases voor Dai?

In het whitepaper van het Dai Stablecoin-systeem schetst het team talloze mogelijke toepassingen voor Dai, de ‘adresseerbare markt’ genoemd. Degenen op voorspellingsmarkten of die gokapplicaties gebruiken, zullen vanwege hun voorspellingen al een groot risico lopen en kunnen het potentiële extra risico minimaliseren door transacties uit te voeren met een stabiel token in plaats van een vluchtige cryptocurrency..

De CDP’s binnen het systeem bieden de mogelijkheid van toestemmingloze handel met hefboomwerking voor hedging, hefboomwerking, derivaten en financiële markten. Overheden en liefdadigheidsinstellingen kunnen bij Dai een verbeterde efficiëntie en minder corruptie zien dankzij het transparante boekhoudsysteem.

Gevolgtrekking

Maker DAO introduceerde het Dai Stablecoin-systeem, dat een cryptocurrency (Dai) mogelijk maakt, met een stabiele waarde gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het stelt gebruikers in staat om te investeren in en volledig te profiteren van cryptocurrency zonder zich zorgen te hoeven maken over marktvolatiliteit in dezelfde mate als bij onstabiele cryptocurrencies. Er zijn talloze strategieën in het spel om de waarde van Dai stabiel te houden. De whitepaper geeft goed doordachte reacties weer op mogelijke problemen die het systeem kan tegenkomen, samen met stappen om het risico te verkleinen.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me