Beginnersgids voor Komodo: Privacy Cryptocurrency & Blockchain Platform

Komodo-muntengids

Komodo-platform (KMD) is een op privacy gerichte munt die een snellere, veiligere en uiteindelijk gedecentraliseerde cryptocurrency belooft te worden met een eigen gevestigd ecosysteem. Het zeer besloten ontwikkelingsteam van Komodo benadrukt het concept van vrijheid met hun platform, vanuit het standpunt van zowel gebruikers als ontwikkelaars. Toegang tot Komodo krijgt speciale aandacht.

Komodo-muntengids

Met het systeem van Komodo kunnen crypto-gebruikers met gemiddelde apparatuur even concurreren met die met dure, gespecialiseerde apparatuur, zoals toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s). ASIC’s zijn een beetje een vies woord geworden in de cryptogemeenschap, ondanks hun prevalentie in het minen van Bitcoin, Ethereum en andere munten van de bovenste plank, omdat ze de neiging hebben om de hashingkracht – en dus de verificatiekracht – van een blockchain in handen van een weinig krachtige mijnwerkers. Komodo en andere gedemocratiseerde valuta streven naar echte decentralisatie van de blockchain zelf en de productie ervan.

Opgemerkt moet worden dat Komodo een evolutie is van het vergelijkbaar gefocuste BitcoinDark-programma, en Komodo zelf is gepland voor een rebranding-inspanning later in 2018. Dit zal waarschijnlijk geen nieuwe naamswijziging omvatten, maar het zal grote veranderingen aan de productwebsite met zich meebrengen, logo en andere identificerende informatie. Ondanks zijn connecties met BitcoinDark, is de code voor Komodo eigenlijk een afsplitsing van het Zcash-project, hoewel het Komodo-team beweert dat de twee projecten niets met elkaar te maken hebben, afgezien van de gedeelde open-sourcecode. Blijf op de hoogte voor constante ontwikkelingen.

Komodo-functies

Wat doet het?

De originele Bitcoin is gebaseerd op een proof-of-work-standaard, waarbij computers verwerkingskracht en elektriciteit verbruiken om hashes te ondertekenen op een gedistribueerd grootboek. Het is dit ondertekeningsproces dat elke Bitcoin – en vele andere proof-of-work-munten – uniek maakt en de veiligheid van de blockchain garandeert.

Proof-of-work bevat ten minste één grote beveiligingsfout, vanuit het oogpunt van mijnbouw. Dit heeft te maken met hoe transactieketens worden geverifieerd wanneer twee miners of groepen miners aan dezelfde transactieverificatie werken. De langste keten van geverifieerde transacties is degene die uiteindelijk wordt toegewezen aan een blok binnen de blockchain, dus de miners met de snelste apparatuur hebben de neiging om deze races te winnen. Dit creëert het potentieel voor krachtige mijnwerkers om het systeem te bedriegen door consequent langzamere mijnwerkers te overtreffen, ook al werd het systeem met de “langste keten” oorspronkelijk geïntroduceerd om het zogenaamde probleem van “dubbele uitgaven” op te lossen..

De aanpak van Komodo verschilt van het traditionele “langste keten” -systeem, zoals de ontwikkelaars in hun whitepaper beschrijven.

“In een belangrijk verschil dat Komodo scheidt van reguliere PoW-netwerken (proof-of-work), herkent ons consensusmechanisme dPoW (delayed proof-of-work) de langste kettingregel niet voor transacties die ouder zijn dan de meest recente ‘back-up’. ‘van de Komodo-blockchain,’ verklaarden de ontwikkelaars. “Voor conflicten die kunnen optreden die verwijzen naar transacties die ouder zijn dan de meest recente‘ back-up ’, kijkt ons consensusmechanisme naar de back-ups in het gekozen PoW.”

Wie is het team achter Komodo?

Er is weinig openbare informatie beschikbaar over het kernteam van Komodo, wat in overeenstemming is met het privacygerichte thema van de munt en het vorige leven als BitcoinDark. De management-, marketing- en ontwikkelingsteaminformatie is echter gratis beschikbaar in de roadmap-sectie van het project. De projectleider wordt geïdentificeerd als James “jl777” Lee, en de chief technology officer wordt geïdentificeerd als ca333. Een GitHub-gebruiker bij het handvat van jl777 is geïdentificeerd als een van de ontwikkelaars achter BitcoinDark, dus het is zeer waarschijnlijk dat dit dezelfde ontwikkelaar of hetzelfde ontwikkelingsteam is, gezien de stamboom van Komodo.

De FAQ van Komodo bevat een korte sectie waarin de langetermijnbetrokkenheid van het team bij het project wordt beschreven.

“Onze leider, jl777, is de oprichter van het Komodo-project. Hij heeft een sterk talent voor blockchain-technologie en zou gemakkelijk kunnen steunen op andere blockchain- en financiële prestaties “, aldus de FAQ.

Ruilhandel DEX

Komodo ontwikkelt momenteel hun eigen gedecentraliseerde uitwisseling, genaamd Ruilhandel DEX. De uitwisseling wordt mogelijk gemaakt door Atomic Swaps waarvan ze al meer dan 100,00 succesvolle swaps hebben voltooid. De uitwisseling zal bestaan ​​uit:

  • Liquiditeitsvermenigvuldiger – Plaats gelijktijdig meerdere bestellingen voor veel verschillende munten met hetzelfde geld.
  • Light Weight Swaps – We gebruiken Electrum-servers zodat er geen blockchain-download nodig is om onze exchange te gebruiken.
  • Gedecentraliseerde bestelling – Plaats bestellingen via een beveiligde & gedecentraliseerd order-matching orderboek.
  • Atomic Swaps – Met Atomic Swaps kunt u vanuit uw eigen privéportefeuille in cryptovaluta handelen.

Ruilhandel DEX

De DEX is momenteel beschikbaar voor hier testen, en je kunt live statistieken bekijken voor de platform hier. Barter DEX is momenteel gepland voor volledige release in Q3 2018.

Hoe ziet de markt eruit??

Komodo heeft een prijs van ongeveer $ 3,30 op de meeste grote beurzen vanaf juni 2018. Het dagelijkse handelsvolume van de munt is ongeveer $ 4 miljoen met een totale marktkapitalisatie van ongeveer $ 343 miljoen. Het circulerende aanbod van de munt is 104 miljoen en er is geen definitief totaalcijfer bekendgemaakt.

Hoe Komodo KMD te kopen

De Komodo-munt, KMD, is als volgt beschikbaar op een breed scala van de beste cryptocurrency-uitwisselingen:

  • Binance
  • Bittrex
  • HitBTC
  • Cryptopia

Wat er ook is gebeurd met Bitcoin Dark?

Bitcoin Dark, de voorloper van het huidige Komodo Platform-project, is functioneel dood. Op sommige beurzen wordt het nog steeds in beperkte mate verhandeld, maar het BitcoinDark-project is nu volledig overgeschakeld naar het Komodo-platform. BitcoinDark begon zijn leven als een poging om de privacy-tekortkomingen van Bitcoin te verbeteren. Het introduceerde ook een uniek pegging-systeem, waarbij de waarde van de munt aan andere effecten kon worden gekoppeld door de munt te verbranden. Op deze manier kan een belegger een long- of shortpositie innemen in een ander effect of andere grondstof, zoals goud, door BitcoinDark te verbranden, gekoppeld aan de waarde van dat activum op een bepaald moment. Deze zelfde asset-pegging-functie zal naar verwachting in Komodo worden opgenomen.

Wat is de volgende stap op de Komodo Roadmap?

Het Komodo-team heeft de ruil van BitcoinDark voor Komodo-tokens afgerond. De volgende ontwikkelingsfase omvat het uitbouwen van de marketing- en ontwikkelingsteams, evenals een volledige rebranding van Komodo zelf. Dat betekent een nieuwe website, nieuw logo, nieuw kleurenpalet – het werk. Dit lijkt een beetje vroeg na de rebranding van BitcoinDark, maar het Komodo-team benadrukt dat dit een reactie is op feedback van gebruikers.

Onderweg is Komodo van plan zijn ontwikkelingsbank te verdiepen, zowel qua personeel als, cruciaal, code.

Stappenplan voor Komodo

“Voorafgaand aan dit jaar werd de meeste van onze technologie exclusief ontwikkeld door jl777 en ca333”, aldus een Komodo-update. “Met de toevoeging van vier nieuwe ervaren blockchain-ontwikkelaars in 2018 hebben we Etomic-swaps al voltooid, ons Atomic Swap-netwerk uitgebreid en liggen we op schema om de taken uit te voeren die in onze Tech Road Map staan ​​beschreven, zoals slimme contractintegratie. Met onze nieuwe toevoegingen kunt u vaker ontwikkelingsupdates en roadmapverbeteringen verwachten. “

Waar kan ik meer leren?

U kunt de homepage van Komodo bezoeken op https://komodoplatform.com

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me