Beginnersgids voor golven

Golven is een platform dat zichzelf factureert als “Blockchain voor de mensen” en is ontworpen om gebruikers op een veilige en eenvoudige manier hun eigen digitale activa te laten opslaan, verhandelen, beheren en uitgeven. Het platform biedt voordelen voor investeerders, handelaren, ontwikkelaars en organisaties in het algemeen, die elk op verschillende manieren voordelen ontvangen.

The Waves Platform is opgericht in 2016 door Sasha Ivanov, met de missie om ondernemerschap over de hele wereld opnieuw uit te vinden via een gedeelde infrastructuur. Deze infrastructuur biedt tools die zeer functioneel en eenvoudig te gebruiken zijn en die elke persoon en organisatie toegang geven tot de blockchain.

Voor ontwikkelaars die Waves gebruiken, biedt het platform een ​​hoge netwerkdoorvoercapaciteit samen met lage transactiekosten en lage latentie. Met Wave kunnen handelaren hun activa veilig opslaan bij hun lokale Lite-client. Tegelijkertijd kunnen ze hun activa veilig en snel verhandelen met behulp van de gedecentraliseerde uitwisseling die in het platform is ingebouwd.

Organisaties kunnen hun eigen blockchain-tokens uitgeven om hun bedrijf een vliegende start te geven, of dat nu is via stemmen, loyaliteitsprogramma’s, crowdfunding of iets anders. Een voorbeeld hiervan is te zien bij de recente release van de “Whopper Coin”, een cryptocurrency uitgegeven door Burgerking in Rusland die het Waves-platform gebruikt.

Een ander belangrijk onderdeel van Waves is hun eigen Decentralized Exchange (DEX) waarmee gebruikers hun tokens – inclusief WAVES, BTC en andere activa die op het Waves-platform zijn uitgegeven – volledig betrouwbaar en zonder hun geld naar een gecentraliseerde exchange hoeven te verplaatsen.

Wat zijn de Waves-client en portemonnee?

The Waves Client is een extensie voor uw Google Chrome-browser of u kunt gewoon bezoeken WavesWallet.io, het fungeert als de gedecentraliseerde uitwisseling waarmee u tokens kunt vrijgeven en ook uw Waves-tokens kunt opslaan.

De portemonnee van een gebruiker is een blockchain-adres waar alleen die persoon toegang toe heeft en controle over heeft, zodat niemand anders toegang heeft tot deze cryptocurrency-activa. Deze portemonnee kan meerdere cryptocurrencies bevatten en levert de sterke beveiliging van het Waves-platform.

Je kunt Waves leasen om je bezittingen te vergroten en geld tussen mensen over te dragen. Door je wavesaldo te leasen aan een van de vele wave-lease-knooppunten, kun je effectief een inkomen genereren dat bestaat uit meer Waves-tokens en Miner-beloningen. We hebben hier een complete gids voor het leasen van Waves samengesteld.

Gedecentraliseerde uitwisseling van golven

De ontwikkelaars achter Waves hebben het gemaakt als een gedecentraliseerde centrale, soms afgekort als DEX, vanwege de voordelen van dit type uitwisseling. Een DEX stelt geen limiet aan opnames. Wanneer u cryptocurrency koopt, verschijnt deze onmiddellijk in uw portemonnee. Er is ook geen hoge commissie; de beurs berekent slechts een zeer kleine vaste commissie voor elke bestelling. Veiligheid is ook geen probleem met een DEX zoals Waves, omdat het geld in uw portemonnee wordt opgeslagen in plaats van in de centrale. Er is ook geen risico om geld te verliezen zoals bij een gecentraliseerde uitwisseling, maar u krijgt nog steeds een hoge kanaalcapaciteit en gecentraliseerde matcher om de snelheid van deals te maximaliseren.

Er is een nieuw ontwerp voor de Waves DEX, gemaakt door Etherdesign, die zeer binnenkort zou moeten worden vrijgegeven, dit zal een broodnodige verbetering van de gebruikersinterface van de DEX met zich meebrengen en zou de acceptatie van het gebruik van het platform enorm moeten bevorderen en zou daarom de prijs van Waves moeten helpen stijgen.

 

Uw eigen teken uitgeven

Zoals eerder vermeld, stelt het Waves-platform bedrijven in staat om hun eigen tokens uit te geven voor elke behoefte die ze hebben. Door tokens vrij te geven, kan een bedrijf een interne digitale valuta creëren via de blockchain. Op deze manier kan het de blockchain gebruiken om te betalen voor de diensten en goederen binnen projecten of zelfs crowdfunding. Bedrijven kunnen creatief worden met tokens, ze gebruiken voor kortingen, loyaliteitsprogramma’s of zelfs stemmen. Tot op heden zijn er al 4.635 tokens uitgebracht op Waves, wat de populariteit en het nut van deze functie aantoont.

Het uitgeven van uw eigen token op Waves kan niet eenvoudiger, in de Wave-client is er een tabblad voor “Token Creation” waar u uw token een naam en beschrijving kunt geven, het totale token en decimalen kunt kiezen en deze vervolgens kunt maken. Het kost slechts 1 Waves om dit te doen, en dan kan je token worden verhandeld op de DEX. Je hebt ook de optie om voor een grotere vergoeding een bedrag van je token te “Airdrop” aan elke houder van Waves zodat het in hun portemonnee wordt weergegeven.

Wat moeten ontwikkelaars weten over golven?

Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het gebruik van Waves, zullen het op prijs stellen te weten dat de blockchain afhankelijk is van een proof-of-stake-algoritme. Dit betekent dat deelnemers worden beloond op basis van de commissie uit transacties. Het nieuwe proof-of-stake consensus-algoritme verhoogt de netwerkbandbreedte zodat honderden transacties per seconde zonder vertraging kunnen plaatsvinden.

Transacties op Waves worden native gedaan, dus u hoeft geen slimme contracten te maken om tokens vrij te geven of om deals te sluiten met behulp van de gedecentraliseerde uitwisseling. Ontwikkelaars zullen ook de lage transactiekosten waarderen, die worden vastgesteld. Voor het overboeken van geld wordt alleen een minimumvergoeding van 0,001 WAVES in rekening gebracht, wat ook de vaste vergoeding is voor eventuele marktorders. Het kost 1 WAVES om tokens vrij te geven, maar gebruikers hoeven niets te betalen om hun eigen tokens te gebruiken.

De API is hetzelfde als de open source-client, waardoor deze eenvoudig te gebruiken is voor ontwikkelaars. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de client verkennen en zelf clienttoepassingen maken.

Hoe zit het met het gebruik van een Waves Node?

Ontwikkelaars kunnen ook creëren hun eigen Waves Node, waarmee ze er zware en veilige applicaties op kunnen bouwen. Het runnen van uw eigen Waves Node is eenvoudig, zowel te installeren als uit te voeren. Met een Waves Node kun je WAVES minen, evenals MRT’s (de Miners Reward Tokens). U kunt ook een leasingpool zijn voor de totale mijnkracht van andere gebruikers.

Blockchain-knooppunten valideren elke afzonderlijke bewerking binnen de gedecentraliseerde centrale voor beveiliging. Omdat de DEX zich in elk knooppunt en open source bevindt, kunt u uw eigen DEX-instantie uitvoeren. Waves Nodes hebben ook een order matcher die de gedecentraliseerde uitwisseling mogelijk maakt. Op deze manier kunnen ook token-transacties plaatsvinden waarbij geen overdracht van tokens tussen een blockchain-account en een afzonderlijke uitwisseling nodig is..

Waves-partnerschappen

Zoals eerder vermeld, werkte Waves samen met Burger King in Rusland om de “Whopper Coin” te creëren die fungeert als een loyaliteitsbeloning voor hun klanten. Er zijn 1 miljard Whopper Coins uitgegeven en klanten ontvangen één Whoppercoin voor elke uitgegeven roebel ($ 1 is 59 RUB). Ze kunnen één Whopper-burger inwisselen voor 1.700 Whoppercoins, die in een digitale portemonnee worden bewaard.

Andere opmerkelijke partnerschappen zijn met GPB Digital, de digitale tak van Gazprombank, de derde grootste bank van Rusland:

gericht op het bieden van uitgebreide ICO-diensten (ICO) aan klanten en op maat gemaakte blockchain-oplossingen – specifiek afgestemd op de Russische metaal- en mijnbouwsector.

Golven hebben ook samen met Deloitte

gericht op het bieden van uitgebreide ICO-services (Initial Coin Offering) en op maat gemaakte blockchain-oplossingen die zijn toegesneden op specifieke zakelijke taken.

Zoals u kunt zien, begint Waves, hoewel het nog in de kinderschoenen staat, een aantal sterke partnerschappen aan te gaan met grote internationale bedrijven..

Hoe u Waves kunt kopen

WAVES, de munteenheid van het Waves Platform, is gemakkelijk te verkrijgen. Je kunt ze vinden via de gedecentraliseerde Waves-uitwisseling, een aantal gecentraliseerde uitwisselingen, of zelfs via de Waves-klant met een creditcard of betaald partnerschap. Hierdoor kunt u een verscheidenheid aan cryptocurrencies en FIAT-valuta’s gebruiken om golven te kopen.

De eenvoudigste manier om het op dit moment te kopen, is door Bitcoin of Ethereum te kopen en deze vervolgens op een beurs te ruilen..

In dit gedeelte laten we u zien hoe u Waves kunt kopen met een creditcard of betaalpas met de Coinbase website en vervolgens ruilen voor Waves at Changelly.

Registreer bij Coinbase

Voor de eerste keer dat kopers van cryptovaluta kopen, raden we u aan Coinbase te gebruiken om uw eerste aankoop te doen – het is gebruiksvriendelijk, volledig gereguleerd door de Amerikaanse overheid, zodat u weet dat het een van de veiligste en meest gerenommeerde plaatsen is om cryptocurrency te kopen. Coinbase biedt de mogelijkheid om Bitcoin, Litecoin en Ethereum te kopen met een creditcard of betaalpas of door een bankoverschrijving te sturen. De kosten zijn hoger voor kaarten, maar u ontvangt uw valuta onmiddellijk.

U zult bij het aanmelden enige identiteitsverificatie moeten uitvoeren, omdat ze zich aan strikte financiële richtlijnen moeten houden. Zorg ervoor dat u onze link gebruikt om u aan te melden, u krijgt $ 10 aan gratis bitcoin bijgeschreven wanneer u uw eerste aankoop van $ 100 doet.

Coinbase-website

Om te beginnen, klikt u op de knop “Aanmelden”, waarna u naar een registratieformulier wordt geleid waar u uw naam en e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet kiezen.

Coinbase stuurt u vervolgens een link per e-mail om uw e-mailaccount te verifiëren. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt u naar een verificatiepagina geleid. U moet dan uw telefoonnummer toevoegen en een foto van uw identiteitsbewijs uploaden – dit kan een paspoort, rijbewijs enz. Zijn. U moet ook uw betalingsgegevens toevoegen, zodat u uw bankrekening of een bankpas of creditcard kunt toevoegen zoals vereist – na een korte periode wordt uw account geverifieerd en kunt u uw eerste aankoop doen.

Coinbase-verificatie

Koop Ethereum of Bitcoin

Voor deze gids zullen we Ethereum kopen om te ruilen voor onze doelcryptocurrency. De reden hiervoor is dat het veel goedkopere kosten heeft dan bitcoin voor het verzenden en de transactie verloopt ook veel sneller. Ga dus in Coinbase naar het tabblad “Kopen / verkopen” bovenaan, selecteer “Ethereum”, kies uw betaalmethode en voer het bedrag in dat u wilt kopen – u kunt een bedrag in Amerikaanse dollars of een aantal Ether invoeren..

Koop Etherum

U wordt dan gevraagd om uw transactie te bevestigen.Als u met een kaart betaalt, moet u mogelijk een verificatie bij uw kaartaanbieder voltooien. Zodra dat is voltooid, wordt uw Ethererum aan uw account toegevoegd.

Changelly gebruiken

De volgende stap is om de Changelly-website te gebruiken om je Ether te ruilen voor Waves. Gebruik deze link en voer in hoeveel Eth je wilt converteren en het zal je laten zien hoeveel Waves je ervoor terugkrijgt, als je tevreden bent, ga je gang en klik je op de groene “Exchange” -knop.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om een ​​account te registreren, wat u kunt doen door een social media-account te gebruiken of uw e-mailadres in te voeren.

Changelly-registratie

Zodra dat is gebeurd, wordt u naar een pagina geleid met de transactiegegevens – controleer deze en zorg ervoor dat de bedragen correct zijn. Als u tevreden bent, klikt u op de groene knop “Volgende”.

Op het volgende scherm wordt u gevraagd om uw Waves-portemonnee-adres waar u de munten zult ontvangen. Plak dit in het vak en klik op de groene knop “Volgende”.

Changelly Wallet-adres

U krijgt dan een definitief bevestigingsscherm te zien, nogmaals, zorg ervoor dat alle details correct zijn voordat u verder gaat.

Changelly-bevestiging

Changelly zal je dan een adres geven waar je je Ether naartoe stuurt, dus kopieer het adres dat ze je geven en ga dan terug naar je Coinbase-account.

Changelly Verzenden naar

Stuur uw Ethereum of Bitcoin

Klik in Coinbase op “Accounts” en selecteer uw Ethereum Wallet aan de linkerkant en klik vervolgens op “Verzenden”.

Voer het adres in dat Changelly je eerder heeft gegeven.

Stuur Ethereum

Klik op “Doorgaan” en het kan zijn dat u de transactie met uw e-mail of telefoon moet bevestigen als u 2-factorenauthenticatie hebt ingeschakeld.

De transactie wordt nu via het Ethereum-netwerk verzonden en het duurt even voordat het binnenkomt – u kunt in uw Changelly-account kijken waar het u op de hoogte stelt van de volgende stappen:

  1. wachten op betaling
  2. Uitwisselen
  3. Verzenden naar uw portemonnee

Zodra het is voltooid, verschijnt er een bevestigingsbericht op het scherm met de tekst “Transactie voltooid”. U kunt nu uw Waves-portemonnee controleren, waar u kunt bevestigen dat u nu de eigenaar bent van uw Waves.

Changelly-transactie voltooid

Conclusie

Omdat Waves nog relatief jong is, zijn er al tal van plannen om het in de toekomst uit te breiden met een scala aan features. Er komt een nieuwe UX en UI, samen met uitgebreide statistieken over de tokens die worden vrijgegeven. Waves voegt een blockchain-messenger toe voor eenvoudigere communicatie. Er zullen uiteindelijk slimme contracten en multi-handtekeningen zijn voor beveiliging. De ontwikkelaars zullen ook nieuwe gateways creëren voor zowel cryptocurrencies als FIAT-valuta’s.

Waves staat nog in de kinderschoenen en er komen veel nieuwe functies aan, tegen de huidige prijs van ongeveer $ 4 per Wave (vanaf 19 september 2017) lijkt het een goede investering voor de toekomst te zijn. Met de lancering van de nieuwe DEX UI en Mobile DEX-clients, meer partnerschappen en slimme contracten die het in concurrentie zouden brengen met andere platforms zoals Ethereum en NEO, zou het de komende 12 maanden een aanzienlijke waardestijging moeten zien..

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me