Beginnersgids om Azië te elektrificeren: een intelligent energie-ecosysteem bouwen

Electrify Asia Guide

Electrify.Asia heeft tot doel het bestaande bedrijf van ELECTRIFY te versterken door consumenten in staat te stellen hun energie rechtstreeks bij peers of elektriciteitsretailers te kopen met behulp van de blockchain en slimme contracten. Dit zal mogelijk zijn via het ELECTRIFY Ecosysteem, dat beschikbaar zal zijn via zowel een mobiele applicatie als een webapplicatie.

Electrify Asia Guide

ELECTRIFY was de allereerste kleinhandelsmarktplaats voor elektriciteit in Zuidoost-Azië die zich richtte op de vereisten voor veiligheid en transparantie in energieverbruik. Tot dusver heeft ELECTRIFY een bruto handelsvolume van meer dan SGD $ 5 miljoen. Sinds maart 2017 staat het bedrijf transacties toe van meer dan 30 GWh elektriciteit met zowel industriële als commerciële klanten.

Welke problemen heeft Electrify.Asia hoopt aan te pakken?

In de whitepaper schetst het team achter Electrify.Asia de noodzaak van een dergelijke oplossing. De krant wijst erop dat 60 procent van de wereldbevolking zich in Azië bevindt, waarvan bijna de helft in steden woont en is aangesloten op de centrale elektriciteitsnetten. Het wijst op de recente liberalisering van elektriciteitsnetten binnen specifieke landen, waaronder Japan in 2016 en delen van China. Naarmate meer landen de netten liberaliseren, krijgen consumenten meer opties voor energieverbruik. Helaas blijven de netten gecentraliseerd en beheerd door bedrijven, zelfs in gebieden met geliberaliseerde netten. In combinatie met de snel groeiende vraag naar hernieuwbare energiebronnen leidt dit tot een behoefte aan verandering.

Ecosysteem

ELECTRIFY moet in staat zijn om de problemen in verband met centralisatie en corporatisering op te lossen, evenals het gebrek aan toegang tot hernieuwbare energiebronnen via het gedecentraliseerde karakter ervan.

Wat is het doel achter Electrify.Asia?

Met Electrify.Asia zal ELECTRIFY een volledig gedecentraliseerde marktplaats ontwikkelen voor energie die draait op de blockchain. Het is een verbetering ten opzichte van de huidige markt in Singapore en staat bekend als MARKETPLACE 2.0. Op deze nieuwe markt kan iedereen energie betrekken bij commerciële energieleveranciers of bij particuliere producenten. Dit alles zal gebeuren via SYNERGY, ELECTRIFY’s peer-to-peer handelsplatform.

Hoe verschilt het ELECTRIFY-ecosysteem van de huidige energiemarkt?

Om te beginnen is de huidige energiemarktplaats van ELECTRIFY alleen beschikbaar via de webapplicatie, terwijl het nieuwe Ecosysteem ook een mobiele applicatie mogelijk maakt. De huidige activiteiten voor ELECTRIFY zijn relatief eenvoudig en bieden elektriciteitscontracten voor de detailhandel. Het ELECTRIFY-ecosysteem heeft echter meerdere componenten. MARKETPLACE 2.0 biedt slimme retailcontracten voor elektriciteit (in plaats van de reguliere retail-elektriciteitscontracten in het huidige systeem), evenals SYNERGY, het peer-to-peer-handelsplatform voor energie. Zowel de slimme contracten als SYNERGY worden ondersteund door PowerPod en E-Wallet.

Plannen

Wat zijn de kerncomponenten van het ELECTRIFY-ecosysteem?

Een van de belangrijkste componenten van het ELECTRIFY-ecosysteem is Marketplace 2.0. Dit mobiele en webplatform is het deel van het ecosysteem waarmee consumenten hun energie kunnen kopen bij collega’s of elektriciteitswinkels, met behulp van slimme contracten en de blockchain.

SYNERGY is het onderdeel van ELECTRIFY dat consumenten in staat stelt hun stroom rechtstreeks bij de kleinschalige producenten te kopen. Voorbeelden zijn residentiële windturbines of zonnepanelen op daken. Door SYNERGY op te nemen, elimineert Electrify.Asia de tussenstops om de energiekosten die worden doorberekend aan de consument te verlagen.

Hoe het werkt

De e-wallet zal betalingen vergemakkelijken met behulp van de slimme contracten. In wezen laat dit deel van het ELECTRIFY-ecosysteem consumenten gemakkelijk betalen voor energieverbruik. Ten slotte is PowerPod een smart-apparaat met internet van dingen dat de peer-to-peer-transacties meet en uitvoert met behulp van slimme SYNERGY-contracten. Dit apparaat registreert de geproduceerde energie en registreert de informatie op de blockchain. In wezen maakt het het mogelijk om de output van elke energieproducerende eenheid nauwkeurig te controleren en te volgen, inclusief kleinschalige zonnepanelen.

Wat is het ELEC-token en hoe wordt het gebruikt?

Het ELEC-token is een van de belangrijkste componenten van het ELECTRIFY-ecosysteem. Energieretailers en -producenten gebruiken ELEC als aanbetaling voor hun vermeldingen en om toegang te krijgen tot het ecosysteem. Energieleveranciers betalen ook de transactiekosten van ELECTRIFY met behulp van ELEC-tokens. Deze tokens worden ook gebruikt als loyaliteitsbeloningen voor de consumenten. De daadwerkelijke betalingen van klanten aan elektriciteitsdetailhandelaren blijven in fiat, evenals de betalingen via het SYNERGY peer-to-peer platform.

Hoe de tokens worden gebruikt

Van een totale tokenvoorraad van 750 miljoen ELEC waren er 375 miljoen (50 procent) beschikbaar tijdens de ICO. 18,4 procent gaat naar het team en toekomstige teamleden, met een verwerving van 50 procent met tussenpozen van zes maanden. 9 procent gaat naar partners en adviseurs en 4,1 procent gaat naar de airdrop voor de gemeenschap. De laatste 18,5 procent gaat naar gemeenschapsontwikkeling en de schatkist, onderverdeeld in 11,2 procent voor de reserve, 1,2 procent voor een bijdrage aan onderzoek naar blockchain-ontwikkeling van publieke schaalvergroting en 6,1 procent voor gemeenschapsontwikkeling voor de kleinschalige energieproducenten en consumenten.

ELEC-tokenverkoop

De tokenverkoop voor ELEC is al voltooid en vindt plaats van 23 februari tot 2 maart. De harde limiet voor de verkoop was 30 miljoen USD en alleen ETH werd geaccepteerd. Het tarief tijdens de verkoop was 1 ELEC voor $ 0,08 USD.

ELEC-tokens

De voortgang naar de hard cap bepaalde welke projecten zouden worden opgeleverd en welke landen ze zouden ontvangen. Het bereiken van 60 procent van het doel zou resulteren in de Marketplace 2.0, SYNERGY en e-wallet voor Singapore. Het bereiken van 80 procent toegevoegd op PowerPod en uitbreiding naar Japan. Het bereiken van het volledige doel resulteerde in uitbreiding naar Australië en de Filippijnen. Hoewel informatie over de verkoopcijfers van token niet duidelijk is op de Electrify.Asia-website, wordt de crowdsale wel een ‘succes’ genoemd, wat aangeeft dat de volledige harde limiet waarschijnlijk is bereikt..

Van de ingezamelde fondsen gaat 52 procent naar ontwikkeling, technologie en onderzoek. Nog eens 19 procent gaat naar personeel, 10 procent naar operaties, 10 procent naar bedrijfsontwikkeling en partnerschappen, en de laatste 9 procent naar boekhouding en juridische zaken.

Gevolgtrekking

Voor degenen in Azië zal Electrify.Asia een buitengewoon nuttig project zijn. Hoewel de kerncomponenten nog niet zijn ontwikkeld, vergroot het feit dat het project afkomstig is van een gerenommeerd bedrijf met ervaring, ELECTRIFY, de kans op succes. Na voltooiing heeft Electrify.Asia het potentieel om zowel de transparantie te vergroten als de besparingen voor energieverbruikers te vergroten, terwijl het proces voor energieproducenten en detailhandelaren wordt gestroomlijnd.

handige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me