Nasdaq samarbejder med Corda Creators R3 for at fremme digitale aktivudvekslinger

Nasdaq

I denne uge annoncerede virksomhedens blockchain-konsortium R3, skaberne af Corda digital hovedbog, et partnerskab med Nasdaq, Inc., den finansielle servicegigant bag Nasdaq-børsen. Målet? Hjælper store institutioner med at starte og vedligeholde deres egne digitale aktiver markedspladser.

Afsløret onsdag den 29. april vil meldingen se kraftcentervirksomhedens Market Technology-division ved hjælp af Corda i forbindelse med firmaets professionelle serviceinfrastruktur til at opbygge “fulde livscyklusløsninger” til udveksling af digitale aktiver.

I en meddelelsesindlæg, organisationerne sagde, at samarbejdet vil give Nasdaq mulighed for at udvide sin “bredere platform og partnerskabsstrategi” og samtidig hjælpe Corda med at blive et stadig mere afgørende fundament for virksomheder, der ønsker at “styre den komplette [digitale] aktivlivscyklus.” R3s indtægtschef Cathy Minter tilføjede:

”Finansielle institutioner bliver mere og mere opmærksomme på det enorme potentiale til at imødekomme behovene hos digitale aktiver. Vi kan hjælpe dem med at imødekomme disse aktiver … Sammen med Nasdaq vil vi tilbyde en platform i verdensklasse, hvor digitale aktivmarkeder kan bygges, hvilket hjælper med at fremskynde væksten på disse markeder og andre over hele kloden hurtigt. ”

Institutioner kommer

Ud over R3s indlæg om partnerskabsmeddelelse offentliggjorde Nasdaq.com en stykke med titlen “Rejsen mod institutionalisering af digitale aktiver.”

Deri diskuterede Nasdaqs digitale aktiver Johan Toll, hvordan blockchain-teknologi og digitale aktiver vil se fortsat vedtagelse af store institutioner i de kommende år.

Som en del af disse bemærkninger bemærkede Toll, at Nasdaq i R3 og Corda-projektet så ideelle partnere til at hjælpe med at servicere de kommende virksomheders behov:

”Vi indledte diskussioner med R3 omkring dens Corda Enterprise-platform, fordi den er designet specielt til stærkt regulerede miljøer … og R3 er blandt de første pionerer inden for blockchain, der tjener verdens førende centraliserede finansielle institutioner. Deres platform passer godt ind i Nasdaqs teknologiske økosystem, og ved at oprette forbindelse til platformen kan vi udnytte kraften i et skalerbart design, der leverer et nyt niveau af interoperabilitet og let integration til ethvert nuværende ældre teknologisystem. ”

Nasdaqs skiftende fokus til markedspladser for digitale aktiver kommer, da traditionelle markeder, og arbejdsgange er i retning af digitalisering over hele linjen, bemærkede Toll. Direktøren tilføjede, at lavfriktionsplatforme som Corda i et sådant miljø vil give fordelene ved effektivitet, gennemsigtighed og interoperabilitet.

“I mellemtiden oprettes der nye typer finansielle og ikke-finansielle markedspladser til handel med digitale repræsentationer af fysiske aktiver og certifikater,” sagde Toll.

R3 har blik på mainstream

I nyere tid har R3 og dets Corda-teknologi landet mere end et par bemærkelsesværdige omfavnelser fra store mainstream-virksomheder.

For eksempel BNY Mellon – en massiv depotbank, der i øjeblikket sikrer mere end $ 30 billioner USD i aktiver – sluttede sig til Marco Polo Network, et Corda-drevet handelsfinansieringsnetværk for banker, tilbage i november 2019. Netværket kan hjælpe deltagerne med at sænke transaktionsomkostningerne. og giver også store forsikringer, når det kommer til effektivitet, sikkerhed og videre.

“Samarbejde med Marco Polo-medlemmer er endnu et mål for vores forpligtelse til at give innovative muligheder for at forbedre kundeoplevelsen gennem hele transaktionens livscyklus,” sagde BNY Mellons globale chef for handelsfinansiering Joon Kim på det tidspunkt.

I september 2019 indgik R3 et strategisk partnerskab med betalingsgiganten Mastercard for at prøve en ny grænseoverskridende betalingsløsning med det formål at “forbinde globale … betalingsinfrastrukturer” til Mastercards clearing- og afviklingsnetværk.

Et par måneder før Mastercard-partnerskabet afsluttede R3 forsøg omkring sit Voltron-projekt, en finansieringsapp, hvis første test viste deltagelse fra snesevis af store banker, herunder Alfa Bank, ING og Societe Generale.

“Voltron bruger blockchain-teknologi til at reducere den tid, det tager at udføre hele processen med papirbaseret kredit fra 5 til 10 dage til under 24 timer,” sagde R3.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me