Binance lanserar Blockchain Research Institute i Kina mitt i COVID-19

Binance Academy

Binance för kryptovalutaväxling Binance har lanserat Lingang Research Institute i Kina som en del av ansträngningarna för att främja bredare blockchain-antagande och uppmuntra framväxande utveckling inom industrin för digitala tillgångar.

Binance etablerar Blockchain Research Institute i Shanghai

Enligt en pressmeddelande publicerad på söndagen (29 mars 2020), krypto utbyte behemoth Binance har lanserat ett blockchain forskningsinstitut i Kina.

Tillbaka i augusti 2018 lanserade börsen betaversionen av sin ideella utbildningsarm med namnet Binance Academy för att underlätta forskning inom det framväxande området blockchain-teknik.

Eftersom Kina för närvarande jagar sin egen centralbanks digitala valuta (CBDC) och har etablerat sig som en hotbed för decentraliserad ledgerteknik (DLT) utveckling de senaste månaderna, har Binance Academy nu lanserat Lingang Blockchain Technology and Industry Research Institute i Shanghai.

Enligt tillkännagivandet kommer institutet också att bli känt som Lingang Research Institute och kommer att fungera som ett nav för DLT-entusiaster som är intresserade av att främja genombrott inom blockchain-industrin.

Dessutom förväntas institutets ansträngningar att snabba upp antagandet och tillämpningen av DLT genom användning av artificiell intelligens (AI) och annan relevant teknik..

Helen Hai, ledande tjänsteman för Binance Charity Foundation (BCF), ansvarar också för ledningen av Lingang Research-initiativet. När det gäller institutens planer på att påverka blockchain-industrin, påpekade Hai:

“När Binance Academy grundade Lingang Research Institute med våra lokala partners, strävar hon efter att bygga en ledande tankesmedja och forskningsnav som bidrar till storskalig utveckling inom blockchain-teknik för att främja branschens tillväxt.”

Dessutom påpekade Hai att institutet har åtagit sig att bidra till tillväxten av kryptoindustrin genom att utnyttja Binances blockchain-ekosystem och industriresurser.

Dessutom har Lingang Research Institute utsett VD för Tapscott Group och medgrundare av Blockchain Research Institute (BRI), Don Tapscott, till hedersdekan. När det gäller hans utnämning sa Tapscott:

“Forskning, utbildning och kompetensutveckling är avgörande för att gå vidare, och vi ser fram emot att samarbeta med Lingang Blockchain Academy för att hjälpa till att uppnå denna omvandling i Kina.”

Fokus på forskning och verklig användning

Under de senaste månaderna har organisationer visat ett ökat intresse för att utöka bredden på den nya utvecklingen inom digitala tillgångar genom att investera i DLT-forskning.

Flera kryptofokuserade företag har samarbetat med universitet och institut för att finansiera akademiska program som syftar till att fördjupa sig djupt i det potentiella utnyttjandet av blockchain-teknik för att lösa verkliga problem.

Tidigare i februari 2020 donerade kryptoforsknings- och utvecklingsföretaget Input Output Hong Kong (IOHK) 500 000 dollar i Cardano-tokens (ADA) till University of Wyoming (UW). Donationen syftade till att ge medel för att stödja universitetets blockchain-forskningsaktiviteter som genomförs i dess Advanced Blockchain Research and Development Laboratory.

I ett annat sammanslutning mellan universitet och universitet samarbetade ett dotterbolag till det kinesiska IT-företaget Tencent – Tencent Financial Academy med University of Hong Kong för att utöka forskningen om DLT-användning i utvecklingen av produkter som är relevanta för finansbranschen..

Organisationer som BRI har också gjort ansträngningar för att främja forskning om blockchain-utveckling genom att samarbeta med över 60 ledande företag, akademiska institutioner och nationalstater som Kanada och Argentina..

Blockchain har hittat sig in i den akademiska världen samt etablerat sig som en möjlig lösning på dagens problem. Efter utnämningen till hedersdekan av Lingang Research Institute påpekade styrelseordförande för BRI Don Tapscott att:

“Blockchain representerar den andra eran av Internet – Value of Internet – och kan hjälpa oss att bygga mer innovativa och produktiva organisationer.”

Över hela världen testar byråer och regeringar möjligheten att utnyttja DLT för att optimera processer och operationer. Som tidigare rapporterats av Blockonomi, övervägde U.S. Food and Drug Administration (FDA) att anta ett blockchain-driven nätverk för att underlätta läkemedelsspårningsinsatser.

Tidigare i mars 2020 avslöjade det ryska cybersäkerhetsföretaget Kaspersky lanseringen av en DLT-baserad röstmaskin inriktad på att stärka valens transparens och väljarnas säkerhet..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me