Top 10 statistieken voor het begrijpen van de Ethereum-blockchain

Ethereum DeFi

Met het schrikbeeld van de halvering van Bitcoin in 2020 en de komst van de Ethereum 2.0-blockchain binnen een paar weken, is de crypto-economie opnieuw bullish begonnen..

Bovendien is er met de recente koopdruk rond BTC en ETH een hernieuwde golf van mainstream aandacht gekomen rond deze top openbare cryptocurrencies. Dat betekent dat er in de nabije toekomst een instroom is en waarschijnlijk zal zijn van nieuwe crypto-gebruikers die op zoek zijn naar een inhaalslag vanaf de begane grond.

Dat gezegd hebbende, kunnen crypto-rookies altijd alle helpende handen gebruiken die ze kunnen krijgen, en het beste slimme contractplatform Ethereum kan vaak moeilijk zijn voor beginners om hun hoofd rond te slaan. Daarom is het belangrijk om te weten waar u moet beginnen als het gaat om het analyseren van dit soort openbare blockchain.

In dit bericht zullen we vervolgens 10 van de meest elementaire, fundamentele statistieken onderzoeken die u kunt gebruiken om de gezondheid van het Ethereum-netwerk op elk moment te begrijpen. Deze lijst is nauwelijks volledig, maar het is zeker een stevige start voor nieuwkomers.

Marktkapitalisatie

De marktkapitalisatie is essentieel om te laten zien hoe “groot” Ethereum op elk moment is.

U kunt tot het cijfer komen door het uitstaande bedrag aan tokens – momenteel meer dan 110 miljoen voor ETH op dit moment – te vermenigvuldigen met wat de huidige ETH-prijs ook is. Op het moment dat dit artikel werd geschreven, was de ETH-prijs ongeveer ~ $ 187, dus de marktkapitalisatie van de cryptocurrency is meer dan 20 miljard USD.

Dat plaatst ETH vierkant achter BTC als de grootste crypto in de crypto-economie op dit moment. De hoogste marktkapitalisatie van Ethereum bedroeg in januari 2018 meer dan $ 131 miljard, te midden van de laatste bull-run van het ecosysteem.

Interessant is dat Ethereum nu waarschijnlijk 10 keer zo technologisch veelbelovend is als twee jaar geleden, en toch is de marktkapitalisatie nu aanzienlijk kleiner dan toen. Dit is een belangrijke statistiek om naar de toekomst te kijken.

Ethereum dagelijkse transacties

Een andere belangrijke statistiek die in het algemeen aangeeft hoe populair Ethereum op een bepaald moment is, zijn de dagelijkse transacties van de blockchain, waarvan Etherscan.io heeft een uitstekend tracker-dashboard.

Ethereum wemelt natuurlijk van geautomatiseerde slimme contracten, dus het aantal dagelijkse transacties is nauwelijks gelijk aan de dagelijkse gebruikers. Maar toch biedt de statistiek een inzichtelijk uitkijkpunt voor hoeveel activiteit er plaatsvindt bovenop Ethereum.

Volgens Etherscan kwam het laagste aantal transacties van het platform op 9 augustus 2015, toen Etheruem slechts 1.329 transacties faciliteerde. De meest drukke dag van de blockchain kwam op 4 januari 2018 – de laatste piek van de crypto-economie – toen er op die dag 1.349.890 transacties werden gefaciliteerd..

Het platform verzorgt momenteel ongeveer 880.000 transacties per dag op het moment dat dit artikel wordt geschreven.

DEX-activiteit

Een van de eerste hits van de Ethereum-blockchain waren gedecentraliseerde uitwisselingen. Ze zijn juist populair omdat ze gebruikers in staat stellen activa te verhandelen op een niet-bewaarplichtige manier.

Kunnen deze DEXen blijven eten in de volumes van gecentraliseerde beurzen zoals Binance en Coinbase? Dat valt nog maar te bezien. Maar de opkomende toonaangevende beurzen van Ethereum hebben zich tot nu toe voor de uitdaging bewezen, en daarom wilt u de DEX-activiteit in de toekomst zeker nauwlettend volgen. Etherscan’s Top DEX Tracker-statistieken pagina is hier best handig.

Totaal aanbod van Stablecoin

Naast gedecentraliseerde uitwisselingen, is een van Ethereums andere breakout-sectoren stablecoins geweest – tokens die doorgaans zijn gekoppeld aan een fiat-valuta om prijsstabiliteit te bieden aan cryptohandelaren in de zeer volatiele crypto-economie..

Er zijn veel stijgende op Ethereum gebaseerde stablecoins, waaronder de Dai, USDC, sUSD, Tether en meer. In de afgelopen dagen heeft het totale aanbod van stablecoin meer dan $ 10 miljard USD bereikt

TVL in DeFi Smart Contracts

De gedecentraliseerde financiële sector van Ethereum heeft bewezen een vroeg succes te zijn voor het beste slimme contractplatform, maar hoe kun je het beste begrijpen hoe DeFi het doet? Daarvoor wil je de totale vergrendelde waarde, of TVL, begrijpen in DeFi smart contracts, bijv. populaire leenapps zoals Maker of Compound.

Gepionierd zo goed als ik kan zien aan de DeFi Pulse tracker-website, is de TVL-metriek de afgelopen maanden veel belangrijker geworden. Eerder dit jaar bereikte de TVL van ETH voor de allereerste keer meer dan $ 1 miljard. De blockchain is nu slechts $ 100 miljoen verlegen van dat cijfer op het moment dat dit artikel wordt geschreven.

Gas prijzen

Sommige mensen stellen ETH niet graag gelijk aan olie, maar in sommige opzichten lijken ze op elkaar. Hoe meer ETH er gevraagd is, hoe hoger het kost om erin te handelen, net zoals het geval is als er veel vraag is naar olie.

Dat gezegd hebbende, afhankelijk van de netwerkcongestie, is Ethereum soms goedkoop in gebruik en soms duur in gebruik. Naarmate er in de toekomst meer schaaltechnologieën worden uitgerold, zullen deze gebruikskosten drastisch dalen. Toch zijn Ethereum-gasprijzen een belangrijke maatstaf om in de nabije toekomst op te letten.

Account versus gebruikt gas

Soms is het Ethereum-netwerk overdreven overbelast door slechts een enkel Ethereum-adres, wat de statistieken van de blockchain overal kan vertekenen. In zo’n geval is het handig om te weten hoe je de grootste ‘gasvreters’ van het Ethereum-platform op elk moment kunt analyseren.

Daarvoor is er de ETH Gas Station-website. De site biedt gedetailleerde informatie over de grootste dagelijkse gasgebruikers bovenop Ethereum. Als je ooit ziet dat de gasprijzen ongewoon hoog lijken, ga dan naar het ETH-tankstation om erachter te komen wat er aan de hand is.

ETH-aanbodgroeigrafiek

Bitcoin is duidelijk deflatoir en wordt momenteel afgetopt op 21 miljoen BTC, maar Ethereum is voorlopig inflatoir, hoewel het potentieel heeft om in de toekomst netto deflatoir te worden.

Nu dergelijke monetaire zaken in beweging zijn, is het belangrijk om de totale groei van het ETH-aanbod te volgen om de inflatoire – of misschien binnenkort deflatoire – activiteit van Ethereum te volgen..

Etherscan’s “Groeigrafiek ethertoevoer”Pagina is in dit opzicht baanbrekend. Volg deze pagina om op de hoogte te blijven van de inflatie van Ethereum.

NFT Ecosystem Market Cap

Achter de DeFi-sector is een van de meest veelbelovende arena’s van Ethereum tot nu toe de niet-vervangbare token (NFT) -sector.

NFT’s kunnen digitale kunst, verzamelobjecten, games en meer aandrijven, en Ethereum domineert tot nu toe de NFT-ruimte. Dat betekent dat naast stablecoins en DEXes, NFT’s een enorm interessegebied zijn voor Ethereum-belanghebbenden in de toekomst.

Er zijn een paar websites om NFT-activiteiten tot nu toe te volgen, maar een van de beste tot nu toe is dat wel NonFungible.com. De site volgt de marktgeschiedenis van alle grote NFT-projecten.

Komen? Aantal ingezette ETH

Ethereum is momenteel een proof-of-work (PoW) blockchain, maar zijn miners zullen binnenkort worden vervangen door “stakers” in het aanstaande 2.0-systeem van Ethereum. Op dat moment kunnen gebruikers hun minimumvereiste van 32 ETH in speciale portefeuilles inzetten in plaats van dure mijnbouwapparatuur te kopen en te gebruiken.

In de toekomst zal een van de grootste statistieken voor Ethereum zijn “hoeveel ETH er zijn ingezet in Ethereum 2.0.” Deze blockchain-statistiek is ingesteld om te fluctueren, net zoals elke blockchain-statistiek dat doorgaans doet, maar alleen omdat het niet statisch is, wil nog niet zeggen dat het niet nuttig zal zijn.

Als zodanig zal de hoeveelheid ingezette ETH de komende jaren een belangrijke maatstaf zijn in het Ethereum-ecosysteem. Dat aantal zal in de loop van de tijd zeker op en neer gaan, maar het is toch een belangrijke maatstaf om bij te houden.

Ethereum heeft nog steeds voldoende ruimte voor voordelen, maar gebruikers zullen aanhoudende significante activiteit willen zien tussen deze bovengenoemde statistieken om er serieus zeker van te zijn dat Ethereum gezond presteert.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me