Mot framtiden: 10 mindre kända Ethereum-projekt som är värda att kolla in

Ethereum

Även i att vara den bästa smarta kontraktsplattformen hittills är Ethereum fortfarande liten, åtminstone relativt sett. Denna verklighet betyder inte att tungviktare i början inte redan har spridit upp inom Ethereums unga och lovande ekosystem, dock.

Det finns faktiskt redan tidiga decentraliserade finansjättar som Maker och Compound. Tidiga digitala samlarjättar har blomstrat också, som CryptoKitties och SuperRare. Och sedan finns Ethereums unga virtuella världsslag, nämligen Decentraland och Cryptovoxels.

Men hur är det med de intressanta Ethereum-projekten som är nyare och underskattade men som också har stor potential framöver? För att försöka svara på den frågan, låt oss undersöka några av de mest lovande och mindre kända projekten på Ethereum som generellt har flögit under radarn hittills.

RocketPool

RocketPool är ett “Ethereum 2.0” -staking-as-a-service-projekt.

Ethereum ansluter sig till PoS-konsensusmodellen om några veckor. Detta kommer att markera ett stort skifte från Ethereums ursprungliga och tillfälliga proof-of-work-system (PoW). Denna betydande tekniska pivot kommer att öppna upp alla typer av nya Ethereum-insatsinfrastrukturspel, och det är här vi antyder i RocketPool.

RocketPool är en av de tidigaste Ethereum 2.0-startupsna som slog platsen. Det är tidigt och större pjäser kan böja RocketPool ur spelet senare, men vad första fördelar beträffar är Rocket Pool ett av de mest lovande tidiga “eth2” insatsprojekten som kryptoekonomin har sett än.

Mikrosponsorer

Mikrosponsorer är en ny peer-to-peer (P2P) marknadsplats centrerad kring auktionering av användarnas professionella tid.

Projektet är en relativt ny ankomst inom Ethereum-samhället, men det är också ett lovande projekt. Specialister kan till exempel använda Microsponsors-plattformen för att auktionera konsulttider.

Ett utmärkt exempel på projektets potential kom den senaste veckan när Gonçalo Sá, grundare av ConsenSys Audits, auktionerade bort en värdefull analys av en dags säkerhetsprojekt till högst budgivare. 

Zapper.fi

Under de senaste veckorna har DeFiSnap respektive DeFiZap-projekten varit några av de mest lovande företagen i Ethereums DeFi-arena.

Den goda nyheten för alla är alltså att de två älskade projekten nu har slagits samman under Zapper.fi – det så kallade “ultimata navet för DeFi.” Som de nyligen sammanslagna organisationerna förklarade den 1 maj:

“DeFiSnaps intuitiva instrumentpanel för att enkelt spåra positioner ihop med DeFiZaps system med smarta kontrakt för att distribuera kapital över flera DeFi-protokoll i en transaktion, skapa en helhetsanvändarupplevelse för att utnyttja och övervaka det bredare DeFi-ekosystemet.”

MetaGame

MetaGame är ett Ethereum-projekt som kastar allt arbete runt Ethereum som ett spel och tilldelar spelets “spelare” därefter. Det är inte för alla, för att vara säker, men det har ingredienserna för en kultklassiker i början.

Det pågående ”verkliga rollspelet” karaktäriserar sig som ett massivt online-koordineringsspel med fokus kring Ethereum, och i detta avseende är möjligheterna runt projektet helt öppna. Gå med, hjälp Ethereum och bygg med andra ord.

Zooma ut, MetaGame är en mycket intressant blandning av spel, frilansande och sociala medier, och det är värt att titta framåt som sådan.

Sablier

Vid denna tidpunkt Sablier projektet är välkänt av DeFi’s diehards. Men det betyder inte att betalningarna dApp inte underskattas här och nu allmänt sett. Det förtjänar mycket mer uppmärksamhet därefter.

Det är troligt att du har hört talas om projektet nu: Sablier är en applikation för realtidsbetalningar som låter dig streama Ethereum-tokens med den andra till betalningsmottagare..

Du behöver inte vara en stor Ethereum-tjur för att förstå varför streamade betalningar i realtid är värdefulla. Men Etheruem och Sablier gör den dynamiken möjlig nu, och det borde verkligen inte förbises.

Lås upp protokoll

Vill du hantera ditt projekts prenumerationer och medlemskap på ett decentraliserat sätt? Sedan Lås upp protokoll är definitivt en lösning för dig att överväga.

Lås upp protokollet är ett verktyg för ”medlemskap byggt på en blockchain” och dess open source-system gör det möjligt för användare att utan tillstånd betala väggen för sitt innehåll, vid vilket tillfälle sådant innehåll är upplåsbart för en viss avgift som ska betalas i eter (ETH).

“Lås upp låter dig enkelt låsa och hantera åtkomst till ditt innehåll, appar, community och till och med verkliga händelser och utrymmen”, förklarar projektet på sin målsida. I detta hänseende är Unlock användbart just för att det är öppet och inte kontrolleras av en central organisation.

Lås protokoll

Lås protokoll är ett “timelock” -projekt byggt på Ethereum. Det gör det möjligt för användare att säkert lagra sina ETH- och ERC-20-tokens i smarta kontrakt per fasta men anpassningsbara scheman.

Varför låser du din krypto i smarta kontrakt, frågar du? Tänk på detta exempel: med Lock Protocol kan du skapa ett smart sparavtal där de insatta poletterna bara kan släppas när en viss förinställd summa har uppnåtts. “Denna [modell] är användbar när du sparar för stora inköp eller för att skapa konton som kommer att betala tillbaka någon när den har nått hela värdet”, säger Lock-teamet i ett blogginlägg tidigare i år.

defimarketcap.io

Vill du ha bättre datainblick i Ethereums DeFi-sektor? Då vill du definitivt lägga till det nya som bokmärke defimarketcap.io webbplats i kort ordning. Som namnet antyder listar webbplatsen alla aktiva “DeFi-programmerbara tokens efter börsvärde.”

Naturligtvis finns det många anmärkningsvärda kryptovaluta- och DeFi-analyswebbplatser som redan är aktiva, men ingen av dem går så djupt och brett som defimarketcap.io går i DeFi-rymden.

Exempelvis listar webbplatsen data från enskilda tokenerbjudanden som drivs av Set Protocol, vilket möjliggör skapande av Ethereum-tokens som stöds av portföljer som automatiskt balanseras om baserat på anpassningsbara parametrar. Hittills är defimarketcap.io den enda sajten som går så djupt in i DeFi.

Async Art

Om du är mycket intresserad av Ethereum är chansen stor att du redan har hört talas om projektets främsta kryptoartplattformar som SuperRare och KnownOrigin. Men det finns en ny konstplattform på platsen, Async Art, och det är värt stor uppmärksamhet. Varför?

Det beror på att Async Art tar cryptoart till nästa nivå genom att göra den programmerbar. Samlare kan köpa “lager” av Async-bitar och utlösa Ethereum-drivna egenskaper hos dessa bitar för att ständigt hålla utseendet flödande.

Projektet suddar ut skillnaderna mellan skapare och samlare, och allt händer på Ethereum.

LAO

LAO är en ny decentraliserad venturefond som är lika delar en decentraliserad autonom organisation (DAO) och ett Delaware-baserat aktiebolag (LLC).

Med det sagt är initiativet förmodligen det största i sitt slag sedan ”DAO”, som ökändes hackades 2016. Mycket har förändrats sedan dess, och med alla de framsteg är LAO nu som DAO men mycket förbättrad i praktiskt taget på alla sätt.

Detta innebär att ackrediterade investerare i USA nu har en lagligt överensstämmande, vinstdrivande DAO som de kan delta i. Och LAO pekar bara vägen till många andra likasinnade projekt som kommer.

Slutsats

Ethereum är en stigande och flexibel smart kontraktsplattform, vilket innebär att den redan har sina tidiga stjärnor i dApps som Maker och Compound.

Ändå kan dessa nya MVP ibland överskugga det stora utbudet av utmärkta insatser som äger rum över Ethereums ekosystem, ofta i mycket mindre projekt som växer upp hela tiden.

Dessa mindre projekt kan vara förstklassiga, men många av dem är verkligen lovande och värda djupare övervägande. Vissa av dem kan bli framtidens tillverkare och föreningar, med andra ord, så det är bäst att inte sova på dem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me