Microsoft, EY, AMD: Stora namn går med DeFi-ledare i nytt Ethereum-verktyg för företag

Baslinje

En viktig förening i sinnet sker kring en ny lösning för allmänheten som skulle kunna normalisera ett brett spektrum av affärsaktiviteter på Ethereum-marknaden under de kommande åren.

Big Four-företaget EY och Ethereum-utvecklingsstudion ConsenSys presenterade verktyget, Baslinjeprotokoll, med ett pressmeddelande den 4 mars. Projektet, som syftar till att låta företag billigt och privat använda Ethereum, har särskilt vanliga samarbetspartners som Microsoft och chipmaker AMD ombord.

“Baseline Protocol är ett öppen källkodsinitiativ som kombinerar framsteg inom kryptografi, meddelanden och blockchain för att leverera säkra och privata affärsprocesser till låg kostnad via det offentliga Ethereum Mainnet”, sa dess skapare.

Ansträngningen kommer således att föra stora företag tillsammans med decentraliserade finansprojekt MakerDAO, Chainlink och mer för att donera kod till Baseline Protocols kodbas.

En kedja för att binda dem alla

Initiativet, som kommer att hanteras av OASIS, ett organ för Ethereum-standarder, kommer att föra Ethereum i riktning mot att bli en “gemensam referensram” för företagets verksamhet och inspelningssystem.

En solid grund har redan satts för den inramningen också, förklarade EY: s Global Blockchain-chef Paul Brody:

Under de senaste två åren har vi utvecklat den senaste tekniken för privata, säkra transaktioner på offentliga blockkedjor. [Baslinjeprotokoll] tar grunden vi har byggt och börjar fylla i luckor som företagskataloger och privat affärslogik, så att företag kommer att kunna köra helhetsprocesser som upphandling med stark säkerhet. ”

Med arbetet med verktyget som nu öppnas och expanderas kan Ethereum vara på kanten av att träffa flyghastighet när det gäller vanlig dragkraft.

“Idag markerar början på en era där den alltid på [mainnet] inte bara är väl accepterad av företaget utan krävs”, säger John Wolpert, en koncernchef för Enterprise Mainnet på ConsenSys, på nyheterna.

Redan en baslinjekurs på Azure

Strax efter att Baseline Protocol tillkännagavs publicerade blockchain-konsult- och integrationsföretaget Envision Blockchain en introduktionskurs om lösningen på Azure Marketplace, Microsofts online-programvaruaffär..

Jag vet inte hur de gjorde det, men de galningar på Envision Blockchain har redan en #baselineprotocol kurs upp @Azurblå https://t.co/VhiwSuadoj

Bra spelat, @DanielNorkin och team.

– John Wolpert (@jwolpert) 4 mars 2020

Det är goda nyheter för Baseline, eftersom workshopen kan hjälpa till att sprida protokollets räckvidd ytterligare över tiden, särskilt eftersom över 90 procent av Fortune 500-företagen för närvarande använder Azure Marketplace.

”Lär dig hur Baseline Protocol utnyttjar ett antal bibliotek för att hålla specifika data- och affärsprocessregler i linje med flera system (ERP, CRM, etc); utan att exponera data eller kod, säger kursens sammanfattning.

Vid protokollets ovannämnda tillkännagivande, Microsoft blockchain verkställande Yorke Rhodes påpekade separat att verktyget var rätt hemma inom det bredare Microsoft Azure-ekosystemet.

”För Ethereum Mainnet bygger vi upp företagets molnskalaprinciper i lösningen utan att kompromissa med informationssäkerheten. Baseline hjälper till att skapa en möjlighet för övertygande lösningar som kan driva nytt värde för företagen samtidigt som de utvidgar värdet på de produkter som våra kunder och partners har använt i flera år. ”

Vem annars kan komma med?

I en uppföljande Twitter-tråd på Twitter bad John Wolpert ekosystemet om tankar om andra företag som borde välkomnas till Baselines veck.

Wolpert personligen, om än spekulativt, börsnoterade företag som SAP, DocuSign och Proctor och Gamble som sådana som kan vara fruktbara samarbetspartners framöver. Men med det sagt, vilka blockchain-projekt som kan vara framtida bidrag till verktyget?

I en annan kommentar sa Wolpert att Baseline Protocol krävde experter inom en rad områden som “distribuerade system, zk, meddelanden, [och] data”, så projekt som specialiserar sig över dessa områden skulle inte vara en dålig satsning. När det gäller meddelanden, till exempel, skulle infrastrukturmaestroerna vid Status-projektet verkligen ha en insiktlig insats för ansträngningen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me