Hvad Ethereum gjorde, gør og vil gøre: Hvorfor platformen er en vinder

Ethereum

Se ikke længere end centraliteten af ​​bitcoin-dominansraten i kryptoøkonomien for at få en fornemmelse for, hvordan bitcoin har været konge af bakken i økosystemet i over et årti.

Men i de senere år har de vigtigste almindelige kryptokurrency-samtaler skiftet fra at fokusere udelukkende på bitcoin til at fokusere på både bitcoin og ether (ETH), sidstnævnte er den næststørste krypto pr. Markedsdækning og de oprindelige penge fra Ethereum-netværket, rummets førende smart kontrakter platform.

BTC og ETH har fulgt stærkt forskellige baner for at komme til, hvor de er i dag, men deres komfortable positioner oven på kryptoøkonomien taler til de nye, generelt uovertrufne succeser med deres underliggende blockchains hidtil.

Kort sagt, til dato har Bitcoin lettet censurresistente digitale betalinger godt, og i sin kortere levetid har Ethereum muliggjort en række komplekse, censurresistente digitale transaktioner godt. Deres track records er bevist på dette tidspunkt, selvom de stadig udfolder sig.

I kraft af tidligere præstationer nyder de facto kryptoøkonomiduoen en betydelig voldgrav fra resten af ​​konkurrencen, når det kommer til faktorer som kvalitet, pålidelighed og anvendelighed. Bitcoin og Ethereum er øverst på linjen, endestop.

Og hvad især imponerende ved Ethereum er, hvor langt det er kommet så hurtigt.

Hvad Ethereum gjorde

I juli kommer Ethereum-netværket på sin 5-årsdag. Imidlertid har de fem år siden Frontier – den indledende liveversion af Ethereum – virkelig føltes mere som et årti i betragtning af alt det arbejde og fremskridt, der er gjort omkring “Verdenscomputeren” siden da.

I de efterfølgende år efter Frontier har Ethereum gennemgået flere større opgraderinger og produktivt gennemgået en håndfuld tidlige kriser, samtidig med at de tiltrak en voksende hær af udviklere, designere, juridiske eksperter og forskere såvel som velvillige lånere, open source-publikum varereksperimenter og innovative virksomheder – både traditionelle og on-chain. 

Så når det kommer til, hvad Ethereum allerede har gjort, er det allerede sikret en meget fordelagtig netværkseffekt, der har positioneret platformen til at blive mere og mere værdifuld på en række måder, da den fortsætter med at vokse.

Endnu mere fundamentalt har Ethereum imidlertid allerede bevist, at drømmen om dens hvidt papir – forfølgelsen af ​​at aktualisere en “alternativ protokol til opbygning af decentrale applikationer” til en ny arena for offentlige goder – var virkelig en frugtbar en, der er værd at forfølge.

Denne virkelighed er bestemt værd at se tilbage på, for så vidt fortidens visdom kan vejlede os, når vi fortsætter med at fortsætte med at opbygge en ny finanssektor for en bedre fremtid.

Ethereum GuideHvad er Ethereum? Begyndervejledning til denne decentrale computerplatform

Hvad Ethereum gør

Ethereums nye historie er helt sikkert imponerende, men det er alle de ting, som en stadig mere avanceret og mere moden Ethereum kan og gør i øjeblikket, det er virkelig noget andet.

For eksempel tog Ethereum-skaberen og medstifteren Vitalik Buterin i sidste uge til Twitter for at fremhæve nogle af de største fremskridt, som Ethereum nyder i øjeblikket i 2020, som blockchain-projektet ikke havde tilbage i 2017.

Vær opmærksom på, at 2017 var, da kryptoøkonomien oplevede sit vildeste tyremarked til dato – stort set katalyseret af Ethereum-drevne oprindelige mønttilbud, ikke mindre – og ETH-prisen toppede på $ 830 i december forud for sin helt høje januar 2018 på $ 1.431.

Hype-faktoren var reel dengang, da Ethereum var betydeligt mere umoden på det tidspunkt, teknisk set, end det er i dag, når ETH handler på omkring $ 130 på pressetid.

Ting Ethereum har i 2020, som det ikke gjorde i 2017:

* Uniswap

* https://t.co/wwBUgU78ob

* Status

* MakerDAO

* ZK Rollups (f.eks. Loopring), >2k TPS kapacitet

* PoS-testnet

* Onkel priser < 10% med 10 m gasblokke

* Gitcoin-tilskud

Flyt målstolperne hurtigere, ellers henter vi ind!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 27. marts 2020

Så mens ETH-prisen i øjeblikket kan være nede omkring 90 procent fra sin historiske prisrekord, har platformen og de dApp-muligheder, den har, været mere robust, mere fleksibel og mere åben for bygning.

Lad os for eksempel overveje nogle af de nøgleeksempler, som Buterin nævnte i sin førnævnte tweet. Først var der Uniswap, som er blevet Ethereums elskede decentrale udveksling på mindre end to år og en af ​​de smarte kontraktplatforms første store succeshistorier. Projektet er en teknik, der på en gang er enkel, elegant og kraftfuld i sit design og klar til at køre “så længe Ethereum eksisterer”, har dets team tidligere bemærket. Desuden er Uniswap kun én blandt flere DEX’er, der letter betydelige handelsniveauer lige nu.

Buterin nævnte også Tornado.cash, som er et imponerende og relativt nyt privatlivsværktøj til Ethereum, der drives af zk-SNARKS-teknologi. “Det forbedrer transaktionens privatliv ved at bryde forbindelsen på kæden mellem modtager- og destinationsadresser,” har dets skabere forklaret. Løsningen gør ETH i stand til at være en såkaldt privatlivsmønt i her og nu.

MakerDAO er et andet vigtigt lyspunkt for Ethereum i dag, selvom projektet for nylig har arbejdet med at rette op på næsten 5 millioner dollars i protokolgæld og en akut Dai-likviditetskrise. Maker har været den decentrale finansieringsarenas hidtil mest populære dApp, hvilket gør det muligt for brugerne at optage automatiserede Dai stablecoin-lån bakket op af kryptosikkerhed som ETH, BAT og USDC. Projektet sætter tonen for både DeFi og DeFi-udlånssektoren og har potentielt givet anledning til en ny, omend ung verdensvaluta i Dai. Det er her i dag, og det er bare toppen af ​​isbjerget.

Sikker på, Ethereum har ingen mangel på nuværende begrænsninger, der kommer fra forskellige vinkler, men der er stor indsats i overflod omkring projektets økosystem for at tackle disse begrænsninger på kritiske og omhyggelige måder. Denne dynamik skal heller ikke overses, dvs. det fremragende, produktive og højmotoriske samfund, som Ethereum hidtil har udviklet og fortsat beviseligt tilfalder.

Hvad Ethereum vil gøre

I de kommende måneder og år vil Ethereum begynde sin flerfasede Serenity-opgradering, der vil fremme platformens muligheder i næsten alle henseender. Med andre ord er Ethereums beføjelser snart indstillet til at stige eksponentielt.

Serenity-opgraderingen starter med “fase 0” senere på året, på hvilket tidspunkt Ethereums længe planlagte overgang til Proof-of-Stake (PoS) konsensus, hvor stakers vil holde 32 ETH i specielle tegnebøger for at sikre netværket, aktiveres.

I den senere “fase 1” vil skårkæder blive aktiveret og vise sig at være ret vigtige, for så vidt de vil bane vejen for større fremtidig transaktionsskalerbarhed på Ethereum. I den efterfølgende “fase 2” introduceres ekstremt kraftfulde og alsidige “Execution Miljøer”, hvor en EE er beslægtet med en tilpasselig blockchain, der kan leve let og endeligt oven på Ethereum 2.0.

Derudover gør forskere og bygherrer i Ethereum-økosystemet i øjeblikket betydelige fremskridt omkring Optimistic Rollups (ORs), en relativt ny lag-to-skaleringsmekanisme, der øger Ethereum 2.0s skaleringseffekter så meget mere.

Alt i alt vil Ethereum se ekstremt anderledes ud om 5 år. Platformens fortsatte modning vil sætte den i stand til fortsat at tiltrække nye brugere af alle striber, hvilket generelt forbedrer dens netværkseffekter – og dermed dens værdi -.

Derfor ser Ethereums topsektorer som DeFi ud til at velsigne i de kommende år, da Ethereum bliver mere praktisk end nogensinde. Men også platformens nichesektorer, som digitale samleobjekter og blockchain-spil a la Ethereums “NFT” -arena, har også potentialet til at vokse og opnå breakoutsucces fremover.

Midt i denne form for lovende atmosfære er det ikke nødvendigvis svært at forestille sig en verden, hvor Ethereums ETH til sidst eller endda bare midlertidigt bliver den største krypto i kryptoøkonomien. Det kan være fri år, hvis det nogensinde sker, men der er sket fremmede og mere dramatiske ting i rummet før.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me