Inside iearn.finance: een DeFi-aggregator voor geoptimaliseerde opbrengstmogelijkheden

DeFi

Het Ethereum-ecosysteem maakt een snelle groei door, en een niet-triviaal deel van die bloei wordt gedreven door een golf van interesse rond zijn gedecentraliseerde financiële of DeFi-apps.

Inderdaad, het is precies de toestemmingsloze programmeerbaarheid en composability die de DeFi-sector van Ethereum biedt die het innovatietempo mogelijk maakt dat de ruimte momenteel ziet..

Deze dynamiek is waar de ‘geldlegos’-meme van de Ethereum-gemeenschap vandaan komt: grote, middelgrote en kleine projecten kunnen steeds meer op verschillende manieren met elkaar worden verbonden om nieuwe soorten apps aan gebruikers te bieden.

iearn.financiën is een van die kleinere apps in de DeFi-arena, maar het is een interessant project en de creatie en het onderhoud ervan zijn kenmerkend voor de open sfeer van de DeFi-gebruiker.

Wat is iearn?

Misschien is de eenvoudigste beschrijving van iearn aangeboden door ConsenSys Product Lead Jordan Lyall, die eerder en toepasselijk beschreven het platform als ‘een verzamelaar van rente-verdienende DeFi-kansen’.

Dat gezegd hebbende, maakt iearn DeFi vereenvoudigd voor zover het een gratis, niet-bewaarplichtige en open-source tool is die gebruikers helpt hun opbrengsten te maximaliseren. Geïnspireerd door DeFi Zap, laat het platform zijn gebruikers automatisch gebruikmaken van de tarieven van kredietverstrekkers en liquiditeitsverschaffers via meerdere DeFi-providers tegelijk, bijv. Uniswap, Compound, Fulcrum, Aave, dYdX en DDEX.

iearn's minimale interfaceiearn’s minimale interface

Door wie is het gemaakt??

iearn is gemaakt door Andre Cronje, die daglicht als de belangrijkste cryptocode-recensent bij branchepublicatie CryptoBriefing.

“Ik was de helft van mijn dag aan het kijken naar de tarieven van kredietverstrekkers en liquiditeitspools,

constant geld verschuiven om de opbrengst te maximaliseren, ”merkt Cronje op over zijn motivaties.

Nadat hij enkele van de eigenaardige beperkingen van andere DeFi-beheerservices had bekeken, besloot Cronje een poging te wagen om zijn eigen geautomatiseerde legosysteem voor geld te maken. Het resultaat was iearn, dat Cronje heeft geconstrueerd om op elk moment het beste DeFi-aanbod aan te boren, zoals de ontwikkelaar heeft uitgelegd in de documentatie van het project:

iearn.finance is een set protocollen met eenvoud in gedachten. U geeft het activum op waarop u wilt verdienen, ruilt het in voor het representatieve token (ETH naar iETH) en de onderliggende ETH wordt belegd op basis van de huidige meest optimale strategie. Deze engine is geen tariefaggregator die vervolgens uw ETH in Fulcrum plaatst, omdat deze het hoogste tarief heeft. In plaats daarvan analyseert het strategieën op verschillende gebieden. Het houdt rekening met de poolliquiditeit in Uniswap en of er een betere strategie voor vergoedingen is, aangezien dit een afgedekte positie is. Het zoekt naar ruilmogelijkheden tussen meerdere beurzen voor de minste mate van ontsporing. “

Bovendien, aangezien iearn open source is, heeft Cronje aangemoedigd en zelfs aangetoond hoe anderen kunnen de onderliggende infrastructuur van het systeem gebruiken om nieuwe, vergelijkbaar ontworpen platforms te creëren.

TechnologieTechnologie die wordt gebruikt in iearn.finance

Het Y-teken

Om het verzamelen van rente eenvoudig te maken, maakt iearn gebruik van zijn eigen ingepakte ‘Y’-tokens, bijv. yDAI en yUSDC, die worden gebruikt om automatisch rente bij te houden en te verdelen over de DeFi-activiteiten die plaatsvinden onder de motorkap van iearn.

Deze dynamiek is goed voor de factor gebruikerservaring: om te profiteren van de opbrengstmogelijkheden van iearns Dai, hoeft u alleen de gewenste hoeveelheid yDai te kopen.

Een beperking van dit ontwerp is een zekere mate van inflexibiliteit, zoals Cronje in het verleden heeft uitgelegd:

“Er is echter een probleem met het gebruik van iearn.finance, [en dat is dat] met iearn.finance maakt u deel uit van een gedeelde liquiditeitspool. Dit betekent dat kleinere investeringen geen belang kunnen hebben bij flitsende interesse-momenten. “

Omdat de infrastructuur van iearn echter openbaar is, kunnen gebruikers hun eigen privéversies van het platform implementeren als ze willen genieten van meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden..

Op de gebruikersinterface

Het gebruikersdashboard van iearn doet denken aan Uniswap door zijn eenvoud en smaakvolle esthetische vormgeving. Op de bestemmingspagina van het platform krijgen gebruikers onmiddellijk de beste verdienmogelijkheden te zien, bijv. van Dai-, USDC- of USDT-activiteiten.

Ondersteunde cryptocurrencies

Op dit moment ondersteunt iearn de volgende cryptocurrencies: ETH, wBTC, DAI, USDC, USDT, TUSD, USDT en sUSD.

In de toekomst wil Cronje verdere ondersteuning toevoegen voor MKR, SNX, LINK, KNC, BAT, REP en ZRX.

Gerelateerde projecten voor vergelijking

iearn bevindt zich in dezelfde marge als andere DeFi-inspanningen zoals DeFi Saver, het Topo-project, Staked’s Robo-Advisor for Yield (RAY) en Idle Finance.

Het is niet dat deze alternatieven het niet waard zijn om te gebruiken – het is eerder dat met iearn, Cronje simpelweg op zoek ging naar een platform dat een grotere verscheidenheid aan tokens en interessemogelijkheden zou ondersteunen.

Hoe groot is iearn nu?

Op dit moment is iearn nog vrij klein, maar dat is niet verwonderlijk aangezien het relatief nieuw is.

In het bijzonder lijkt er op het moment van drukken meer dan $ 500.000 USD aan tokens opgesloten te zitten op het iearn-platform. Als die som klopt en als we het vergelijken met de waarde die is vergrendeld in andere DeFi-projecten, dan zou iearn momenteel op de 19e plaats komen op de leaderboard-tracker-site DeFi Pulse, namelijk tussen gedecentraliseerd voorspellingsplatform Augur ($ 767.000) en digitaal activabeheerproject Meloen ($ 355.000).

Het zou natuurlijk niet slecht zijn om in de top 20 van DeFi-projecten te staan ​​voor een project waarvan de prille tractie tot nu toe alleen via mond-tot-mondreclame is verlopen.

Geen bedrijven of investeerders, alleen gebruikers

iearn is geen onderneming met winstoogmerk voor Cronje. “Er is geen bedrijfsmodel”, legt de ontwikkelaar uit.

In die zin kan het platform het beste worden begrepen als een andere DeFi-geldlego die door iedereen kan worden gebruikt, gebouwd of aangepast. dienovereenkomstig open source de verschillende slimme contracten van het project, inclusief de contracten voor yDAI en daarbuiten.

De maker trekt de controle in

Een groeiend discussiepunt rond het Ethereum DeFi-ecosysteem was rond het onderwerp admin-sleutels, d.w.z. hoe gedecentraliseerd zijn projecten waarvan de beheerders naar believen eenzijdige wijzigingen aan een platform kunnen afdwingen. ‘DeFi’-ondernemingen met problematische beheerdersconfiguraties worden het best begrepen als bewaarplatforms, zoals een gecentraliseerde crypto-uitwisseling.

Met dat gezegd, zijn er meer dan een paar DeFi-projecten die niet volledig gedecentraliseerd zijn. Natuurlijk zijn er verschillende afwegingen en vorderingen voor elk team om te overwegen, maar er zijn folies die in het wild leven, zoals Uniswap, wiens contracten door niemand kunnen worden gecontroleerd..

Wat iearn betreft, Cronje heeft zich blijkbaar aangesloten bij projecten zoals Uniswap, aangezien de ontwikkelaar in februari 2020 meldde dat hij afstand deed van de controle over het eigendom van het iearn-platform, een stap die de service effectief voor altijd heeft gedecentraliseerd.

Blij om aan te kondigen dat ik na de voorlopige resultaten van de audits het eigendom voor heb ingetrokken @natuurlijk

Alle OnlyOwner-functies zijn nu uitgeschakeld en er is geen partij die de controle heeft over de contracten. Alleen geen sleutels, geen achterdeuren #DeFi https://t.co/a9L6yFFsW8 pic.twitter.com/EqUgJhNrId

– Andre Cronje (@AndreCronjeTech) 9 februari 2020

Zoals Cronje verder uitlegde in dezelfde Twitter-thread:

“[De basiscontracten] zijn permanent. Nieuwe functies hebben nieuwe contracten nodig, maar ik heb een ingebouwd “swap” -protocol om van v1-contracten naar v2-contracten te wisselen. Slechts 1 extra goedkeuring in de portemonnee. Bij nieuwe contracten zijn alleen de functies van de eigenaar standaard verwijderd. Geen gedwongen upgrades. “

De verhuizing zou moeten helpen om meer vertrouwen te wekken rond de betrouwbaarheid van het project.

Nu op Dune Analytics

Dune Analytics is een van de beste nieuwe analyseplatforms in de Ethereum-gemeenschap. Het heeft met name een speciale iearn-pagina, dus als u geïnteresseerd bent in het volgen van iearn in de toekomst, is dit een geweldige dataportal om een ​​bladwijzer voor te maken.

iearn.finance bij Dune Analyticsiearn.finance bij Dune Analytics

Conclusie

iearn is een van de laatste in een recente reeks nieuwe automatiseringsgerichte DeFi-projecten. Als deze diensten populairder worden, lijkt iearn potentieel klaar om mee te stijgen met het stijgende tij. Aangezien het platform op de manier is opengesteld voor de gemeenschap, moet u niet verbaasd zijn als er in de komende maanden andere projecten beginnen te bouwen op de infrastructuur van iearn..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me