Bitcoin störter efter avslag på 9 500 $ höjder: analytiker förblir bullriga

Bitcoin-pris

Bitcoin har haft en flyktig senaste 48 timmar.

Efter att ha brutit över 7 800 dollar på tisdag steg kryptovalutan högre och gick in i en brant uppåtgående trend som inte såg några allvarliga tillbakadragningar. Bitcoin rörde sig så snabbt att bara några timmar efter Blockonomis marknadsuppdatering igår hade BTC slangbella till 8 800 dollar. Och bara några timmar efter det var det över 9 000 dollar och nådde ett pris på 9 500 dollar tidigt på morgonen.

Så snabbt som Bitcoin samlades, vände det sig dock. Efter att ha misslyckats med att bryta 9 500 $, dök kryptovalutan exakt 10% till 8 550 $ när säljare äntligen gick in. Men Bitcoin har sedan återhämtat sig några hundra poäng för att komma in i ett konsolideringsmönster på 8 800 $..

Denna åtgärd fångade till stor del handlare, med kryptoderivatdatasidan Skew.com rapporterade att över 40 miljoner dollar i BitMEX-långa positioner likviderades under detta fall från de lokala topparna.

Ändå förblir analytiker hausse och hävdar att de tekniska och grundläggande utsikterna för Bitcoin är fortsatt hausse efter nedgången.

Mer uppåt finns fortfarande i korten

Som svar på nedgången spårade Alex Krüger – en ekonom och investerare noga kryptomarknaderna – förklarade att “trots morgonkraschen var BTC-rörelsen väldigt hausse.”

Trots morgonkraschen, $ BTC flytten var mycket hausse. Finansieringen ökade knappt, aggregerat OI ökade inte mycket och Bitmex OI minskade. Det talar om det drag som drivs av spotköpare snarare än överdriven hävstång. 50% retracement var välkommen efter + 20% under 24H.

– Alex (@classicmacro) 30 april 2020

Krüger citerade information om derivatmarknaden för att stödja detta sentiment och pekade på de låga finansieringsräntorna på terminsbörser, den platta sammanlagda öppna räntan över Bitcoin-terminskontrakt och den minskande öppna räntan på BitMEXs kontrakt.

Detta, förklarade han, tyder på att Bitcoins drag var “drivet av spotköpare snarare än överdriven hävstång.” Överdriven hävstång måste naturligtvis så småningom varva ner medan spotköpare kan hålla sina mynt så länge de vill och lägga till trovärdighet till rallyet.

En näringsidkare som går genom Cantering Clark bekräftade, som förklarade att det faktum att BitMEX: s öppna intresse faktiskt sjönk under hela denna flyttning är ett tecken på mer uppåt i korten:

Det kan fortfarande vara en stor flock av fart när sidledda spelare kommer ikapp. En inledande fördröjd respons från deltagarna, ännu bättre på mycket ineffektiva marknader. Öppet intresse som inte stiger på futures ger gott om utrymme för BTC att köra om vi ser några stora hitters börja stapla där.

Investerare snubblade över varandra för att köpa Bitcoin

Uppgifter visar att det fanns en enorm aktivitet på spotmarknaden, precis som Krüger föreslog.

Även om det kan vara en tillfällighet, då Bitcoin samlade $ 100 till synes med några minuters mellanrum igår, gick Coinbase (Coinbases detaljhandels- och professionella plattformar) tillfälligt ner på ett sätt som påminde många om 2017 års rally, när tjänsten ständigt kraschade och var långsam på grund av en tillströmning av användare.

Binance såg en liknande trend. Även om det inte gick ner rapporterade börsen mer än 15 miljarder dollar i total utbytesvolym över en 24-timmars tidsram. Mycket av volymen täckte företagets Bitcoin- och Ethereum-handelspar mot Tethers USDT, vilket tyder på stark köpaktivitet.

Detta följdes av att Bitcoin ökade i popularitet över sociala mediekanaler.

Enligt Samson Mow, CSO för Blockstream, den kinesiska termen för “BTC” (比特 币) exploderade nyligen i popularitet på Weibo. Detta kommer strax efter att den kinesiska termen för “Bitcoin halvering” upplevde en liknande behandling förra veckan, vilket tyder på en större hypecykel för kryptovaluta.

#Bitcoin trender i topp 20 på kinesiska Twitter. &# 128293;&# 128293;&# 128293; pic.twitter.com/xtB9dpZpjD

– Samson Mow (@Excellion) 30 april 2020

Från och med den 29 april var söktermen den 19: e mest populära termen på den trendiga sidan och registrerade hundratusentals kommentarer i frågan från de över 400 miljoner användare som besöker den sociala plattformen..

Trenden var mer global än bara Kina. På anekdotisk nivå upplevde jag en ökning av samtal och meddelanden från vänner och familj angående Bitcoin, inklusive min farfar (för andra gången).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me