Bitcoin duikt onder $ 9.000: wat denken analisten dat er daarna komt?

Bitcoin

Iets meer dan 24 uur verwachtten beleggers dat Bitcoin voor het eerst in weken meer dan $ 10.000 zou overschrijden. Nu daalt de cryptocurrency lager en bereikte onlangs een dieptepunt van $ 8.930 – de laagste prijs sinds 13 mei, slechts twee dagen na de halvering van de blokbeloning.

Bitcoin prijsBitcoin-prijsgrafiek van TradingView.com

De 10% retracement van de wekelijkse hoogtepunten valt samen met een verdachte transactie van een vroeg BTC-adres, gecreëerd in februari 2009 nadat de eigenaar 50 munten had gedolven in een van de vroegste Bitcoin-blokken.

Beleggers dachten eerst dat dit Satoshi Nakamoto was die zijn munten dumpte. Omdat wordt aangenomen dat de maker van cryptocurrency meer dan een miljoen bezit die is verkregen door het delven van de blockchain in 2009 en 2010, dachten beleggers dat dit het begin was van een grotere uitverkoop, vandaar de prijsdaling..

Maar zelfs nadat de vrees dat de transactie door Satoshi was, werd weerlegd door meerdere blockchain-analysebedrijven en prominente commentatoren, is BTC blijven dalen..

Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat marktfactoren aangaven dat er een correctie in de Bitcoin-prijs op tafel lag, waardoor de Satoshi alleen maar een katalysator voor een eventuele zet vreest. Zoals eerder gemeld door Blockonomi, ontdekte een handelaar dat het bullish momentum van Bitcoin met $ 9.800 was vertraagd, de openstaande interesse in de futures-markt was toegenomen en dat de financieringspercentages van futures-contracten positief waren – drie leerboek tekenen van een ommekeer..

Voorlopig verwachten analisten meer keerzijde, aangezien de cryptocurrency na het ondersteuningsniveau onder het cruciale ondersteuningsniveau begint te vallen.

Bitcoin kan nog meer nadelen hebben

Een prominente cryptohandelaar gedeeld met zijn Telegram-kanaal dat Bitcoin momenteel bearish lijkt, daarbij verwijzend naar een verlies aan momentum en een bearish volumetrend.

Stieren zien er erg zwak uit sinds ze gisteren de bounce hebben vastgehouden. Het momentum is verloren gegaan en het volume is bearish.

Vervolgens publiceerde hij de onderstaande grafiek, waarmee hij aangeeft dat de prijsactie van Bitcoin griezelig veel lijkt op de laatste twee keer dat de cryptocurrency rond de $ 10.000 werd verhandeld. De laatste twee keer dat de grafiek van Bitcoin eruit zag zoals hij er uitzag, volgden crashes.

Bitcoin-prijsgrafiek beraishGrafiek van “Filb Filb”

Andere analisten herhaalden dit bearish sentiment en wezen erop dat de cryptocurrency zojuist belangrijke ondersteuningsniveaus verloor, zoals $ 9.000 en specifieke voortschrijdende gemiddelden.

Drivers voor vraag op de lange termijn zijn nog steeds aanwezig

De verwachtingen van een daling op korte termijn hebben de aanwezigheid van vraagstimulatoren die Bitcoin op de lange termijn een boost zullen geven, niet weggenomen..

Mike McGlone, senior commodities-strateeg van Bloomberg Intelligence, schreef op Twitter enkele uren voordat Bitcoin’s laatste been lager ligt, ziet hij de belangrijkste indicatoren “die het vermogen van BTC ondersteunen om meer dan $ 10.000 te behouden” uiteindelijk:

  • Er is een toenemend aantal actieve Bitcoin-adressen.
  • Bij de CME is er een “recordhoge openstaande rente op futures”.
  • Het vermogen onder beheer van Grayscale’s Bitcoin Trust heeft een recordhoogte bereikt.

Sleutelindicatoren ondersteunen #Bitcoinhet vermogen om meer dan $ 10.000 te onderhouden. Toenemend aantal gebruikte adressen, recordhoge openstaande futures en activa onder beheer (AUM) van GBTC ondersteunen de digitale versie van de waarde van goud en de vergelijkbare richting van de cryptovaluta als het oprukkende metaal. pic.twitter.com/jMWw6Cz97u

– Mike McGlone (@ mikemcglone11) 21 mei 2020

De optimistische vooruitzichten voor de middellange tot lange termijn werden herhaald door analisten van BlockTower Capital, een crypto- en blockchain-investeringsfonds.

In een onderzoeksnota eerder deze week gepubliceerd, identificeerde het bedrijf een mogelijke perfecte storm van fundamentele gebeurtenissen en trends die waarschijnlijk de vraag naar Bitcoin zullen vergroten. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

  • Bitcoin begint zich los te koppelen van de S.&P 500 en andere traditionele markten, die de vraag kunnen stimuleren van alle soorten beleggers die hun portefeuille proberen af ​​te dekken.
  • Er zijn potentiële spanningen tussen de VS en China naarmate de geopolitieke implicaties van de COVID-19-uitbraak toenemen.
  • Er is een “erosie van het vertrouwen in de centrale banken”.
  • Dankzij COVID-19 is een groot deel van de wereld steeds meer gewend geraakt aan het gebruik van technologie, wat betekent dat cryptocurrencies en andere vormen van digitale valuta veel logischer zijn..
  • Opkomende markteconomieën beginnen verpletterd te worden, wat resulteert in dalende buitenlandse valuta ten opzichte van de dollar. Dit kan de vraag naar Bitcoin stimuleren, die als een veilige haven kan dienen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me