Wat zijn Bitcoin-futures? Volledige beginnershandleiding

Wat zijn Bitcoin-futures?

Aangezien speculatie van regelgevende richtlijnen en institutionele investeringen in cryptocurrencies zich blijft ontvouwen, kan het een uitdaging zijn om alle ontwikkelingen bij te houden..

Bitcoin-futures zijn echter beschikbaar sinds eind 2017 en ze zijn in toenemende mate beschikbaar op gereguleerde beurzen. Ze kunnen mogelijk ook van invloed zijn op regelgevingsbeslissingen met betrekking tot andere financiële instrumenten voor Bitcoin, zoals ETF’s.

Voor beleggers die op de prijs van Bitcoin willen speculeren zonder er daadwerkelijk een eigenaar van te hoeven hebben, bieden Bitcoin-futures een haalbare, gereguleerde manier om dit effectief te doen. Verder kunnen futures helpen om risico’s af te dekken tegen de volatiele prijsschommelingen van Bitcoin.

Wat zijn termijncontracten?

Financiële futures zijn contracten die de aan- of verkoop van een onderliggend actief specificeren tegen een vooraf bepaalde prijs op een precieze datum in de toekomst. Tegenpartijen zijn verplicht om na afloop van het contract aan de voorwaarden van het contract te voldoen, door het actief tegen de prijs te kopen of te verkopen zodra het contract afloopt.

Partijen kunnen twee posities innemen in een futurescontract; lang of kort. Lang betekent dat de partij ermee instemt om de onderliggende waarde in de toekomst tegen een specifieke prijs te kopen, terwijl short betekent dat de partij ermee instemt om de onderliggende waarde tegen een specifieke prijs te verkopen wanneer het contract in de toekomst afloopt..

Futurescontracten worden verhandeld op gereglementeerde beurzen en worden gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Ze worden regelmatig voor twee doeleinden gebruikt:

 1. Speculeren op de koersbeweging van de onderliggende waarde.
 2. Risico’s afdekken.

In het eerste geval kan een partij een futurescontract kopen op een grondstof – zoals olie – als ze verwachten dat de olieprijs zal stijgen in de aanloop naar de vervaldatum van het contract..

 • Als olie bijvoorbeeld $ 50 per vat kost op het moment dat het contract wordt gesloten en de kopende partij verwacht dat de prijs zal stijgen voordat het contract afloopt, kunnen ze profiteren van het prijsverschil – als het activum in prijs stijgt – door afwikkeling in contanten. , of kan het contract later op de spotmarkt verkopen tegen een hogere prijs.
 • Dus als partij A een futures-contract koopt voor twee vaten olie voor $ 50 per vat, en tegen de tijd dat het contract afloopt, stijgt de prijs tot $ 80 per vat, dan kan partij A een winst van $ 60 maken van het prijsverschil van $ 30 per vat. vat.

Futures zijn echter niet beperkt tot grondstoffen. Ze kunnen ook worden gebruikt als instrument voor speculatie op de prijs van financiële activa.

In het tweede geval worden futures-contracten gebruikt als afdekking tegen ongunstige prijsbewegingen die van invloed zouden zijn op een entiteit die het onderliggende actief in het contract actief gebruikt of produceert.

Op deze manier kan een partij zorgen voor stabielere financiële resultaten van hun bedrijf tegen de huidige prijs in plaats van verliezen te lijden door ongunstige prijsbewegingen.

 • Als de huidige olieprijs bijvoorbeeld $ 50 per vat is, kan een rederij die verwacht dat de olieprijs zal stijgen een futures-contract kopen voor 10 vaten voor $ 50 per vat..
 • Hun contract zou dan $ 500 waard zijn.
 • Als bij het aflopen van het contract de prijs van een vat olie steeg tot $ 60, bespaarde het bedrijf $ 100, wat een nuttig mechanisme biedt om hun blootstelling aan de prijsbewegingen van olie te verminderen.

Futurescontracten leiden vaak tot een minder volatiele prijs van de onderliggende waarde op de lange termijn, vooral als de futuresmarkt voor het actief zeer liquide is.

Wat zijn Bitcoin-futures?

Bitcoin-futures zijn futures-contracten die speculeren op de prijs van Bitcoin zonder dat deelnemers daadwerkelijk Bitcoin hoeven te bezitten.

Aankomende futures-handelsplatforms zoals Bakkt bieden fysieke levering van de onderliggende activa voor contracten, maar het blijft nog steeds in hun bewaring in plaats van dat de kopende partij Bitcoin rechtstreeks op cryptocurrency-beurzen moet kopen en verkopen en het in hun eigen portemonnee moet opslaan..

Bakkt

Entiteiten die deelnemen aan Bitcoin-futures, wedden in wezen op de prijs van Bitcoin gedurende een bepaalde periode. Bitcoin-futures werken op dezelfde manier als elk futurescontract voor een traditioneel financieel actief.

Beleggers kunnen ofwel long gaan op Bitcoin – in de verwachting dat de prijs zal stijgen – ofwel short gaan, waardoor potentiële verliezen worden beperkt als ze daadwerkelijk Bitcoin bezitten..

 • Als Bob bijvoorbeeld 10 Bitcoin bezit voor $ 5.000 en verwacht dat de prijs van Bitcoin zal dalen, kan hij een futurescontract (short) verkopen tegen de huidige prijs van $ 5.000..
 • Als de prijs daalt tot $ 4.000 nabij het aflopen van het contract, dan kan hij de futures (long) terugkopen, wat betekent dat hij $ 10.000 op zijn investering beschermde door zijn contract tegen een hogere prijs te verkopen dan toen hij kocht voor $ 4.000..

Bitcoin-futures bieden verschillende voordelen voor beleggers.

 • Ten eerste worden ze verhandeld op gereguleerde beurzen, waardoor het proces veel vertrouwder en comfortabeler wordt voor reguliere en institutionele beleggers die misschien niet rechtstreeks met cryptocurrency-beurzen willen omgaan..
 • Ten tweede maken de contracten speculatie op de onderliggende prijs van het actief mogelijk zonder het proces van het correct opslaan van bitcoins te hoeven doorlopen, wat een hoge toetredingsdrempel is voor veel mensen die niet bekend zijn met hoe Bitcoin werkt..
 • Ten derde wordt er meer liquiditeit aan de markt toegevoegd door Bitcoin meer blootstelling aan beleggers te geven. Ten slotte kan de handel in futures leiden tot minder volatiliteit van de prijs van Bitcoin op de lange termijn en kunnen beleggers zichzelf beschermen tegen ongunstige prijsschommelingen..

Instellingen bieden ook vaker Bitcoin-futures aan hun klanten aan, omdat het zich binnen een gereguleerde beurs bevindt en de risico’s van het aanhouden van bitcoins verminderen..

Platforms die handel in Bitcoin-futures aanbieden

CBOE – een van de grootste handelsplatforms voor futures ter wereld – lanceerde de eerste Bitcoin-futures in december 2017, gevolgd door een ander in Chicago gevestigd platform, CME. Sindsdien hebben verschillende platforms en grote instellingen hun plannen aangekondigd om Bitcoin-futures te lanceren, waaronder enkele cryptocurrency-uitwisselingen. Enkele van de belangrijkste platforms waarop u in Bitcoin-futures kunt handelen, zijn onder meer:

 • CBOE – Een van de grootste futuresbeurzen ter wereld. Eerste om Bitcoin-futures-handel te lanceren.
 • Chicago Mercantile Exchange Group (CME) – Handelsbeurs voor derivaten en futures in Chicago. Onlangs bekend gemaakt dat de handel in Bitcoin-futures in 2018 met 119 procent groeide op hun platform.
 • BitMEX – Een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen. Biedt handel in Bitcoin-futures (niet beschikbaar voor Amerikaanse burgers).
 • TD Ameritrade – Een van de grootste beursvennootschappen ter wereld. Onlangs gelanceerd Bitcoin-futures-handel.
 • OKEx – in Hongkong gevestigd handelsplatform voor cryptocurrency dat Bitcoin-futures aanbiedt – niet beschikbaar voor Amerikaanse burgers.
 • Nasdaq – De op één na grootste beurs (naar marktkapitalisatie) ter wereld. Planning over de lancering van Bitcoin-futures-handel begin 2019.
 • Bakkt – Een Bitcoin-futures-handels- en bewaarplatform ondersteund door de Intercontinental Exchange (ICE) die eigenaar is van de NYSE.

De rol van Bitcoin Futures in de verdere voortgang van de regelgeving

Bitcoin-futures waren de eerste grote institutionele ontwikkeling met betrekking tot het aanbieden van Bitcoin-handel binnen gereguleerde beurzen. Sindsdien hebben zich talloze ontwikkelingen voorgedaan met betrekking tot de status van Bitcoin als een actief, evenals het potentiële aanbod van Bitcoin ETF’s.

In het bijzonder heeft de SEC ontkend verschillende toepassingen voor Bitcoin ETF’s al, onder vermelding van het feit dat Bitcoin-futuresmarkten niet volwassen of liquide genoeg zijn om Bitcoin ETF’s te ondersteunen. Bovendien heeft de SEC onlangs uitgesteld een beslissing over een van de toonaangevende ETF-voorstellen – van VanEck & SolidX – tot februari.

Bitcoin-futures-handel biedt verschillende voordelen voor beleggers en zou moeten blijven groeien, aangezien de legitimiteit van Bitcoin als financieel actief meer steun krijgt van zowel regelgevers als beleggers.

Verschillende platforms bieden al futures-handel aan voor de verouderde cryptocurrency, en de lancering van Bakkt wordt gezien als een belangrijke stap voorwaarts voor de handel in Bitcoin-futures onder institutionele beleggers..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me