Trustless Bitcoin i Ethereum DeFi: Undersøgelse af mulighederne for tBTC

Tokenize nyttige ting for at være endnu mere nyttige, det er Ethereum måde. Det er denne begrundelse – og masser af nyere arbejde omkring det – der giver anledning til populariteten af ​​Ethereum stablecoins, der er knyttet til store valutaer for at give mere stabile værdilagre inden for kryptoøkonomien.

Når det er sagt, selvom tilknyttede tokens ikke iboende behøver at undgå volatilitet – er det i sidste ende vigtigt, at deres respektive værdier forbliver stabilt knyttet til deres underliggende aktiv eller aktiver. Ethereum muliggør den slags pålidelige forbindelser, uanset om du taler om tokeniseret ejendom, tokeniseret bitcoin eller derover.

Apropos tokeniseret bitcoin, det er en arena i Ethereum-økosystemet, der har været relativt underudforsket i de seneste år. Der er selvfølgelig Wrapped Bitcoin (WBTC) -tokenet, men det har været en temmelig ensom anstrengelse til dato til dato.

Derfor vendte hovederne i rummet sig denne uge, da Matt Luongo, Chief Executive Officer for Thesis, afslørede at hans virksomheds Keep-projekt og andre havde lanceret tBTC på Ethereums Ropsten testnet.

Indtast tBTC

Den 13. februar tog Luongo til Twitter for at bekræfte, at bygherrer nu kunne begynde at eksperimentere med en testnetversion af tBTC. For at hjælpe med sådanne tinkerings offentliggjorde Luongo projektets GitHub-kildekode samt en reference dApp for at illustrere systemets tidlige muligheder.

Bitcoin på Ethereum via tBTCBitcoin på Ethereum via tBTC

At zoome ind på de tekniske detaljer viser, at der sker meget under tBTC’s hætte, men dens model er relativt ligetil at forklare.

  • En bruger anmoder først tBTC-systemet om at angive en bitcoin-indbetalingsadresse, som leveres af et randomiseret sæt underskrivere.
  • Brugeren deponerer derefter BTC på den adresse og modtager et tilsvarende beløb af tBTC, et ERC20-token på Ethereum, til gengæld.
  • En indløsningstransaktion kan bruges senere til at hente de underliggende midler.

Formålet med denne model er at sikre bitcoins nøglestyrke i henhold til tBTC-projektets specifikation:

“Målet med tBTC er oprettelsen af ​​et ERC-20-token, der opretholder den vigtigste egenskab ved Bitcoin – dens status som” hårde penge “… Evnen til at handle scrip til dets backing-indskud er det, der adskiller en bakket valuta fra fiat-penge. Leveringen af ​​tBTC bakkes altid op af et lige antal reserverede BTC. Dette betyder, at for hver token i omløb er 1 BTC fjernet fra omsætning. ”

Hvad er forskellen mellem tBTC og WBTC?

WBTC er et andet tokeniseret bitcoin-projekt, men det er især frihedsberøvende karakter: den populære kryptokurrencybeviser BitGo er ansvarlig for at sikre systemets grundlæggende BTC-trove.

Derfor er tBTC så interessant, fordi det er tillidsløst og dermed ikke-frihedsberøvende: du behøver ikke at bede nogen virksomheds tilladelse eller stole på et firma til at udarbejde tBTC.

I denne forstand er tBTC beslægtet med Dai stablecoin, som er decentraliseret, mens WBTC er beslægtet med USDC, en stablecoin, der har visse tillidsforudsætninger for at blive bakket op af Circle, de tidligere ejere af Poloniex.

Intet af dette er at sige, at BitGo ikke er pålidelig eller troværdig. Snarere er det simpelthen en meget mere kraftfuld og åben dynamik for brugere at være i stand til at prægede tokeniseret bitcoin overalt, når som helst og uden behov for tillid eller tilladelse. Tal om en frugtbar grund til eksperimentering!

Flere DeFi-muligheder for alle

Der er helt sikkert plads i DeFi til både tBTC og WBTC. Nogle brugere foretrækker måske at vide, at deres bitcoin er sikret af BitGo, mens andre meget vil foretrække tBTCs mere decentrale løsning.

DeFi er allerede i et spektrum, hvor nogle projekter som Uniswap allerede er helt decentrale, mens andre har nogle frihedsberøvende elementer. Under alle omstændigheder vil tBTC være en velkommen tilføjelse på arenaen som en anden respektabel mulighed for brugerne.

Desuden er tBTC næppe kun for Ethereum-aficionados. Hvad der er godt ved tBTC er, at det åbner DeFis forskellige udbyttemuligheder og innovationer til Bitcoinere af alle striber, som brugere, der hovedsageligt er interesserede eller for det meste kender til Bitcoin, men som er ivrige efter at få deres BTC til at arbejde decentralt i kryptoøkonomien.

Nu muligt: ​​Lang BTC med tBTC i DeFi

Kryptolånesektoren har været et stort hit i det nye DeFi-økosystem. Projekter som MakerDAO, Compound, Aave og mere lader brugerne let trække lån mod kryptosikkerhed. Med tBTC er en tillidsfri version af bitcoin nu en mulighed for sådan sikkerhed.

6 / Har du Bitcoin? tBTC betyder, at du kan få et USD-lån med @MakerDAO, tjen med @compoundfinance, handel med Fulcrum @bZxHQ og @dydxprotocol, være din egen bank med @Dharma_HQ, @ArgentHQ, og @AaveAave, og HODL sammen med @PoolTogether_ &# 128526;

– Matt Luongo (@mhluongo) 14. februar 2020

Overvej dette scenarie: du vil forlænge bitcoin uden at dyppe ned i dine kontantreserver, så du tokeniserer noget bitcoin via tBTC, åbner et Dai-lån på Compound og bruger derefter Dai til at købe mere bitcoin på det åbne marked. Og det er kun et eksempel på, hvordan Bitcoinere kan føje tBTC til deres finansielle stack.

Uniswap, OpenSea, Tornado, DAO’er, Åh min!

DeFi handler ikke kun om udlån. Med tBTC kan du blive en likviditetsudbyder på den Uniswap-decentraliserede børs og tjene penge til servicehandlere. Eller hvis du er indholdsskaber, kan du sælge dine digitale varer på OpenSea-markedet og opkræve købere i tBTC.

En anden mulighed en dag? At foretage anonyme tBTC-betalinger via Ethereum-økosystemets Tornado-fortrolighedsværktøj. Eller hvad med at åbne en decentraliseret autonom organisation (DAO), der primært bruger tBTC som den valgte valuta?

På mange måder er mulighederne forude primært begrænset af vores fantasi.

8 / Der er dit næste projekt @gavinandresen, selv tak &# 128521;https://t.co/nZpEPaTdPi

– Matt Luongo (@mhluongo) 14. februar 2020

Hvad er det næste??

tBTC er stadig et ungt projekt, så der er mere arbejde at gøre herfra, før tokenet og dets understøttende infrastruktur kan frigives i naturen. I sin førnævnte Twitter-tråd bemærkede Thesis CEO Matt Luongo, at en revision af tBTC’s kode stadig var i gang, og at der ville være et par flere testnetudgivelser, før projektet ramte Ethereum mainnet.

4 / Dette er den første af et par planlagte udgivelser, der fører op til mainnet – vi er stadig under revision med @consensysaudits og gør noget husholdning. Selvom det ikke er endeligt, er dette en kæmpe milepæl.

– Matt Luongo (@mhluongo) 14. februar 2020

Selv stadig er tBTC klar til at blive rullet ud senere på året, og udviklere kan allerede begynde at pakke deres hoveder omkring dens dele.

”Mens koden gennemgår revision og yderligere testning, er udviklingen nu offentlig på GitHub. Det betyder, at du kan begynde at opbygge Bitcoin-oplevelser på DeFi-apps som Compound og Uniswap i dag, ”bemærkede tBTC-teamet i nyhederne.

Lad bygningen begynde

Da tBTC fortsætter med at udvikle sig til modenhed, startes dets fremtidige muligheder i her og nu. For eksempel hyldede DTC Capital-maestro Spencer Noon tBTC’s frigivelse på Ropsten en “stor milepæl”Og opfordrede bygherrer på ETH Denver-konferencen til at fokusere på projektet:

”Jeg vil gerne se hackere eksperimentere med denne nye DeFi-primitive, fordi der er en række spændende nye applikationer, der har potentialet til at blive låst op af den. Bitcoin er en absolut drøm for DeFi-bygherrer, fordi dens markedsværdi på $ 180 milliarder + repræsenterer et massivt nyt adresserbart sikkerhedsmarked. ”

Ventetiden er muligvis ikke lang. Luongo og hans kolleger har sponsoreret en dusør sammen med Compound dApp-teamet til at opbygge “morderen Bitcoin DeFi-appen.”

Konklusion

Ikke alle synes, at tokeniseret bitcoin er en big deal i kryptoøkonomien. Men der er masser af mennesker, der i tBTC genkender en række tillidløse DeFi-muligheder, der ikke er mulige på samme måde gennem et mere frihedsberøvende projekt som WBTC.

Det er også interessant at overveje, om tBTC kan ende med at bygge bro over noget af den kulturelle kløft mellem Bitcoin og Ethereum-samfundene ved at bygge bro over den digitale kløft mellem dem. Det skal stadig ses, men elsk det eller had det, tBTCs tidlige form kan bruges nu, og dens mere modne gengivelse skulle komme til at vinde et ikke-trivielt antal brugere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me