Currency.com: En prisbelönt och reglerad tokeniserad tillgångsbyte

Currency.com granskning

Currency.com tar nästa generations verktyg till valutahandeln. Det finns några stora luckor i hur kryptos hanteras, och alla som vill använda nya monetära verktyg står inför mindre än perfekta plattformar, särskilt inom det etablerade finansiella systemet.

Eftersom blockchain-tekniken förenar tillgångsklasser har handlare nu massor av alternativ att investera i och tjäna på finansiella tillgångar. Idag förändrar digitala valutor hur människor kan skicka och ta emot pengar. Allt detta leder till efterfrågan på en snabb och bekväm plattform som smidigt integrerar utbytet av många finansiella instrument.

Currency.com är en av de första plattformarna som tillhandahåller handelstjänster som länkar krypto och värdepapper utan att behöva byta till fiat-pengar. Med Currency.com elimineras alla luckor på krypto- och verklig marknad – komplex handel blir enklare än någonsin!

Besök Currency.com

Currency.com dyker upp vid rätt tidpunkt

Vitryssland är en världspionjär inom anpassning till kryptovalutor. Den har tillmötesgående lagstiftning och är mycket öppen för teknik. Landet utvecklade ett officiellt lagligt ramverk som erkänner och reglerar kryptoverksamhet, vilket gör det till en perfekt utvecklingsmiljö för kryptoföretag.

Till skillnad från andra nationer som försökte göra krypto kompatibel med sitt gammaldags rättssystem var Vitryssland en av de första som byggde ett helt nytt ramverk för krypto, och det i praktiken.

Currency.com hemsidaCurrency.com hemsida

Vitryssland tillhandahåller också enorma stöd och incitament för smart finansiell tillgångshandel, som att erbjuda ett gynnsamt skattesystem för kryptotransaktioner och Initial Coin Offerings (ICO).

Vitryssland erkänns av konsultföretag för hur attraktivt det är för outsourcingtjänster, särskilt inom tekniska områden. I det sammanhanget introducerades Currency.com med ett genombrottsinitiativ.

Ett fast steg i rätt riktning

Inte så länge efter etableringen i juni 2018 kvalificerade företaget sig för auktorisering av den vitryska regeringen som en reglerad kryptovalutaplattform (i november 2018). Bara två månader senare lyckades Currency.com locka en stor investering från VP Capital och Larnabel Ventures.

Antalet förklarades inte uttryckligen, men vissa källor avslöjade att det kunde vara $ 10 miljoner USD.

Under bara två år har Currency.com ständigt uppgraderat sin plattform och utökat sina tjänster. Trots att det är ett ungt företag kan dess imponerande framsteg ses genom ett antal anmärkningsvärda händelser:

 • Juni 2018: En av de första tokeniserade handelsplattformarna som lanserades
 • November 2018: Officiellt reglerad med godkännande av Vitrysslands högteknologiska park
 • Maj 2019: Officiellt inleda tokeniserad värdepappershandel genom ett partnerskap med Capital.com
 • Maj 2019: Tillkännagivande av mobilapplikation
 • Oktober 2019: Starta en medieplattform
 • December 2019: Starta en handelskonkurrens

Om grundarna

Currency.coms grund och språng framåt drivs av ljusa sinnen. Huvudgrundaren, Viktor Prokopenya, är också skaparen av VP Capital, som är ett värdepappersföretag.

Prokopenya-företag har haft framgång med akademisk bakgrund och verklig erfarenhet, särskilt inom IT, datavetenskap samt entreprenör och ekonomi..

Prokopenya startade Currency.com tillsammans med Nikolai Markovnik, en investeringslagsexpert, som hjälpte den vitryska regeringen att utarbeta IT-, blockchain- och krypto-regler.

De två grundarna fick mycket stöd från Said Gutseriev, en miljardär och styrelseordförande för Larnabel Ventures, en av Currency.coms två största intressenter.

Currency.com-modellen: Kreativ innovation

Currency.coms plattform är en plats för digitalt myntutbyte med fiatpengar, men användare kan också köpa eller sälja många traditionella aktier i form av tokens. Currency.com har skapat en marknad med fler produktkategorier och flexibilitet.

Företaget är ett av världens första företag som tillämpar tokeniseringsteknik på sin handelsplattform. I synnerhet kommer alla finansiella tillgångar på Currency.com, oavsett om de är krypto, värdepapper, obligationer eller fiatpengar, att konverteras till tokens som bär värdet av den tokeniserade tillgången.

Tokens är den huvudsakliga enheten för att genomföra transaktioner med andra tillgångar på Currency.com, och allt kan bytas ut i tokens.

Currency.com handelsplattformCurrency.com handelsplattform

Tack vare det nära samarbetet med Capital.com, ett brittiskt fintechföretag som är känt över hela världen för sin breda tillgång till mer än 2000 marknader, kan Currency.com ansluta kryptohandlare med det verkliga kosmos och diversifiera sina portföljer.

Hittills har Currency.com utfärdat och stöttat över 1300 token som representerar kryptovalutor, råvaror, aktier, obligationer, index och så vidare. Men det stannar inte där. Currency.coms större vision är att bredda sin hink till att nå 10 000 för att inkludera så många överlåtbara tillgångar som möjligt.

Så här fungerar modellen: Currency.com köper tillgängliga värdepapper från Capital.com och tokeniserar dem sedan. Användare som ansluter sig till plattformen kan köpa dessa tokeniserade värdepapper med sin krypto och vinna vinst vid prisavvikelser.

Currency.com får intäkter från handelsavgifter och andra relaterade serviceavgifter, till exempel avgifter för uttag av smarta tillgångar.

Varför använda poletter?

Om du någonsin har tittat på hur vårdnaden fungerar på de finansiella marknaderna, förstår du förmodligen varför tokeniserade tillgångar har potential att revolutionera hur människor handlar med tillgångar. Till exempel, när en person köper en aktie på en större börs (till exempel NYSE), får det faktiska ägandet av tillgången aldrig överföras till köparen.

Anledningarna till detta arrangemang är komplexa och det system som finns har vuxit upp under de senaste hundra åren. Tillräckligt att säga, vi har mycket bättre alternativ för tillgångshandel idag, och tokeniserade tillgångar erbjuder investerare en mycket kortare kedja av vårdnad.

Förutom att göra handelsprocessen mycket enklare tillåter tokens nästan omedelbar överföring av äganderätt. I stället för att förlita sig på en mäklare för att hantera transaktioner med olika tillgångar (och betala avgifterna), kan poletter flytta sömlöst över tillgångar utan behov av en mellanhand.

Som vi har sett under det senaste decenniet fungerar de finansiella marknaderna inte alltid som vi hoppas, och om din bank eller mäklare går i konkurs kan det vara väldigt svårt att etablera äganderätt över tillgångar. Så länge tokeniseringen görs korrekt tar tokens bort denna risk och ger investerarna en mer direkt form av ägande.

Köp Bitcoin när du är på språng med mobilappenKöp Bitcoin när du är på språng med mobilappen

Fördelar med Currency.com

Vi lever i en tid av förändring och Currency.com omfattar all den nya tekniska utvecklingen som kan hjälpa investerare. Förutom gedigen ledarskap har företaget visat att det kan integrera nästa generations finansiella teknik i praktiska lösningar som kan användas idag.

Currency.com har några underbara saker att erbjuda globala finansmarknader:

 • Currency.com är en av de första reglerade tokenplattformarna. Dess tjänster överensstämmer helt med alla relevanta lagar. Vitryssland är en banbrytande nation som har skapat och implementerat kryptobestämmelser, såsom dekret nr 8 ”Om utvecklingen av en digital ekonomi” och strikta regler mot penningtvätt (AML).
 • Har många produkter i en rad tillgångsklasser. Börser som Bitmex, Bybit eller Deribit har inte samma sortiment av produkter.
 • Currency.com har också en mobilapp som inte erbjuds av Bitmex eller Bybit.
 • Kunderna vet att Currency.com har en solid regleringsgrund som hjälper till att höja företagets trovärdighet och utöka samarbetet med många andra stora organisationer, till exempel ryska Sberbank.
 • Andra börser som erbjuder liknande tjänster, som Bitmex, har inget stöd från lagstiftningen, vilket kanske inte är bra för handlare och investerare som behöver försäkringar som reglerna ger.
 • Företaget har ett samarbete med Capital.com, en säker utbytesplattform med ett extremt brett utbud av tillgångar. Detta partnerskap är bra för investerare, eftersom det gör att plattformarna enkelt kan integrera många marknader.

Currency.com: The Rundown

Om du letar efter en plattform där kryptos, fiat och andra tillgångsklasser möts är Currency.com förmodligen en av de bästa platserna att vara. Det är helt reglerat och erbjuder investerare och handlare några fantastiska funktioner som det skulle vara svårt att hitta någon annanstans.

Här är några av anledningarna till att Currency.com är mycket meningsfullt:

 • Currency.com gör finansieringen enkel genom att acceptera olika sätt att göra insättningar, inklusive kontanter, banköverföring, kreditkort eller e-plånbok. Användare kan maximera sin marginal tack vare valfria tokenåterförsäljningar på sekundära auktioner. Vitryska handlare får ännu mer, eftersom de får skattebefrielse för alla inkomster från tokeniserade transaktioner.
 • Currency.com fortsätter att förbättra sitt ekosystem och bygga mot en integrerad plattform som fungerar på många enheter. En revision 2018 av Ernst & Young uppgav att Currency.com är fullständigt kompatibelt och pålitligt.
 • Teamet på Currency.com arbetar med att bli reglerad i andra länder och regioner, från Australien till Asien och USA.
 • Currency.com är en av de första och fullständigt reglerade token-handelsplattformarna. Det erbjuder stor säkerhet och många tillgångsklasser.
 • Currency.com kan nås på många sätt. Användare kan använda blockchain-intelligensverktyg, som Elliptic och Chainalysis för att spåra sina transaktioner. Sammantaget erbjuder plattformen bra anslutningsmöjligheter och tillsyn.

Currency.com är en tidig motor på den tokeniserade tillgångsmarknaden och positionerar sig för att växa i en bransch som erbjuder investerare och handlare några stora fördelar. Det har arbetat hårt för att vara så överensstämmande med regler som möjligt, vilket är ett bra tecken.

Handelsplattformen på Currency.com är också välgjord och finns på många enheter. Eftersom tokens blir mer populära i finansvärlden är det troligt att de typer av tillgångar som erbjuds i tokenform kommer att expandera.

Currency.com är värt en titt för alla som vill handla över en rad tillgångar och gör det på en enda plattform. Företaget kommer sannolikt att fortsätta att utöka sina produktutbud och även skapa mer strategiska partnerskap när tiden går.

Besök Currency.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me