Hur du håller din plånboksåterställning säkra och kryptovaluta säkra

Hur du skyddar din plånboksåterställning

Att förlora din bitcoininvestering är hemskt, oavsett hur många du har. Dessa känslor blir ännu värre när de blir stulna, lurade eller förlorade på grund av något dumt, fånigt misstag. Om du inte vill förlora dina mynt är den här guiden perfekt för dig.

Det bör förstås att det inte rekommenderas att lagra stora mängder bitcoins på någon börs, eftersom risken för förlust eller hacking alltid är närvarande. Så istället för att hålla dina bitcoins på börs, överväga att skapa en säker plånbok som du äger de privata nycklarna till. Vi rekommenderar att du konfigurerar en offline pappersplånbok eller gör en liten investering i en hårdvaruplånbok som en Trezor eller Ledger.

Varje gång en plånbok sätts upp förses användarna med ett unikt återställningsfrö bestående av allt från 12–24 slumpmässiga ord. Du uppmanas att skriva ner detta återhämtningsfrö någonstans säkert och aldrig lägga det online.

Hur du skyddar din plånboksåterställning

Återvinningsfrön anses vara den viktigaste aspekten för att upprätthålla säkerheten för dina kryptovalutor. En återhämtningsfrö är din bästa vän när du tappar din papper, hårdvara eller mobilplånbok, eftersom det är det enda sättet du kan återfå dina pengar och plånbok. Många människor hoppar över att skriva ner sin återhämtningskod när de sätter upp en plånbok eftersom de är för bråttom. För att förhindra total bitcoin- och kryptovalutaförlust är det dock viktigt att registrera ditt återhämtningsfrö någonstans säkert. Det rekommenderas starkt att du säkerhetskopierar din kryptoplåners återhämtningsfras om du inte redan har gjort det.

Lagra ditt återställningsfrön offline

Den bästa metoden att lagra ditt återvinningsutsäde är att faktiskt skriva ner det på ett papper och lagra det någonstans säkert, som en förvaringslåda. Det rekommenderas inte att lagra ditt återställningsutsäde i en anteckningsapp, dator, molnlagring, Google Drive eller Dropbox på grund av risken för att din dator blir hackad och att ditt utsäde blir stulet.

Att köpa en ny USB för det enda syftet att lagra ditt återställningsfrö är en bra idé, men bara om du inte tänker använda USB för något annat. Lagra ändå ditt återställningsfrö endast på en USB-enhet när du har skrivit ner det på ett papper. USB-enheter kan gå förlorade eller till och med misslyckas ibland. Det är aldrig en bra idé att förlita sig enbart på teknik för att lagra viktiga och extremt känsliga data.

Om du har en större investering i Bitcoin eller annan kryptovaluta, rekommenderar vi starkt att du tittar på vad som kallas “hårdvaruplånbok”. Det här är speciella enheter som är utformade för att hålla nycklarna till dina plånböcker utan att exponera dem för din lokala dator. På det sättet om din maskin har äventyrats, eter av en hacker, virus eller skadlig kod, kommer dina nycklar att förbli säkra. Dessa enheter kommer med specialkort som du kan skriva ner ditt utsäde för säker lagring.

Trezor Box

Fler tips om hur du lagrar ditt Bitcoin-utsäde säkert

Vänta inte för länge med att registrera ditt återhämtningsfrö. Istället, när du presenteras för den, skriv ner den och förvara den på en säker plats omedelbart. Papper är ett av de säkraste sätten att hantera och lagra kritisk data. I själva verket upptäcker arkeologer ständigt pappersrullar som är vem vet hur många hundra år gamla men som fortfarande innehåller viktig historisk information. Ganska imponerande, eftersom en dator definitivt inte skulle kunna lagra data så länge, särskilt ett återställningsfrö.

Du kanske vill skriva ner eller göra mer än en kopia av ditt återställningsfrö. Vad händer om ditt hem saboteras av en naturkatastrof, som en brand? Tja, du skulle sannolikt förlora ditt återhämtningsfrö. Tänk dig den känslomässiga oro du skulle uppleva om du slutade förlora åtkomst till alla dina digitala tillgångar för gott. Det är därför det är viktigt att ha mer än en kopia av din återhämtningsfras undanstoppad säkert någonstans, så att ditt utsäde förblir säkert vid brand eller översvämning! Om du har ett betydande stort antal bitcoins kan du överväga att laminera pappersarket som bär ditt återvinningsutsäde och förvara det i ett säkert valv.

Bildkredit: Goldcore värdeskåp

Det rekommenderas inte att ta bilder av ditt återställningsfrö eller till och med göra digitala kopior. Förvara aldrig ditt utsäde i din e-post, molnlagringstjänst eller handhållen enhets fotobibliotek, eftersom du riskerar att bli hackad och förlora din återställningsfras.

Du kan dock överväga att lägga till en avancerad återhämtningsfras i ditt frö, om du får den funktionen när du genererar den. En avancerad återställningsfras gör att du kan lägga till en anpassad lösenfras till ditt utsäde. Detta innebär att om din återhämtningsfrö äventyras av någon dålig person, kommer han eller hon i princip inte att kunna stjäla dina pengar på grund av den anpassade lösenfrasen som skyddar dina värdefulla tillgångar. Vissa användare går till och med extra mil och memorerar hela sitt återhämtningsfrö!

Gravyr din privata nyckel eller utsädeord

För extra säkerhet har vissa användare haft mycket tur med att lagra sina fröfraser för återvinning genom kylförvaringsmetoder som företag gillar BillFodl förse. Billfodl skapar skräddarsydda och säkra stålplåtar med graverade fröfraser.

Med Billfodl kan du montera alla typer av privata nycklar du behöver – fröfras (upp till 24 ord), alfanumerisk, hexadecimal, etc! Använd bara de medföljande brickorna som är organiserade i paketet och skjut in dem en efter en, stäng sedan och lås.

Billfodl är vattentät. Sammansatt av rostfritt stål 316 av högsta kvalitet, skyddar Billfodl mot alla vattenrelaterade hot, inklusive frätande saltvatten. Det är så bra att dina data skulle vara säkra på botten av havsbotten.

Billfodl

Du kan läsa vår fullständiga recension av Billfodl här.

Det har också förekommit situationer där individer som innehar plånböcker med stora mängder bitcoins har gått bort och lämnat sina familjer i det okända angående hur de kan hämta sina ärvda kryptovalutor. I vissa situationer är det vettigt att spela in ditt återhämtningsfrö och ange ett testamente för dina familjemedlemmar, inklusive instruktioner för de som inte känner till kryptotillgångar.

Håll dina Bitcoins säkra för gott

Det är omöjligt att betona hur viktigt det är att hålla återhämtningsfrön så säker och säker som möjligt. Du måste vara mycket försiktig när det gäller din plånbok, bitcoins och återhämtningsfrö. Med ovanstående råd bör du bättre förstå hur du kan hålla ditt återhämtningsfrö så säkert som möjligt. Att vara smart och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder kan verkligen hjälpa dig och dina tillgångar att skada dig!

Det är viktigt för dig att förstå att du är ansvarig för dina ägodelar och tillgångar. Det finns många tekniker och knep där ute som kan användas för att hålla dina tillgångar och återhämtningsfrön säkra. Det är dock viktigt att välja en metod eller två som du gillar och känna dig säker på. Du kan till och med använda samma metoder för att lagra ditt återhämtningsfrö som med andra papperstillgångar och dokument, som testamente, födelsebevis eller bostadslån . Med rätt försiktighetsåtgärd kan du hålla ditt återhämtningsfrö så säkert som möjligt och skydda dina digitala valutor från tjuvar!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me