Kommer företags kryptovalutor? Amazon, eBay och Starbucks

Företags kryptovaluta

Med antagandet av kryptovalutor och särskilt Bitcoin som växer dag för dag har människor börjat spekulera i om stora företag som Amazon, eBay och Starbucks är redo att komma in på marknaden och skapa sina egna valutor eller kanske börja acceptera befintliga som betalningsmetod på deras plattformar.

Företags kryptovaluta

Det har varit mycket täckning i media nyligen om dem så låt oss ta en titt och utvärdera möjligheterna.

Kommer Amazon att acceptera Bitcoin?

Amazon är den största internetåterförsäljaren i världen. Med 177 miljarder dollar i inkomst 2017 kan företaget ha stor inverkan på kryptovalutamarknaden om det beslutar att acceptera Bitcoin och / eller andra virtuella valutor.

I oktober 2017 cirkulerade rykten om möjligheten att acceptera Bitcoin som betalningsmedel. Enligt till den tyska tidningen Die Welt ökar denna möjlighet dag för dag.

Som rapporterats av den tyska tidningen antydde James Altucher, en viktig hedgefondförvaltare och investerare, att Amazon kunde acceptera Bitcoin för sina produkter och tjänster. Genom att göra det skulle Amazon vara ett av de första globala företagen som tillåter sina kunder att betala med en kryptovaluta.

Bård

Amazon Bitcoin Boom, bild av Svetsa

Även när Amazon inte gav några specifika kommentarer om saken, tror fintech-specialister i Silicon Valley att detta är en verklig möjlighet. Die Welt förklarar att om företaget inte lägger till Bitcoin inom en snar framtid kan det göra det senare.

En anställd från Amazon som föredrog att vara anonym sa om denna möjlighet:

“Amazon väljer att inkludera nya produkter eller tjänster endast när dessa är användbara för kunderna – fram till den tiden bedriver vi inte grov spekulation.”

Sanningen är att Bitcoin har accepterats av flera företag tidigare, men många av dem har beslutat att släppa Bitcoin-stöd. De hävdade att Bitcoin hade för höga avgifter och långsamma transaktionstider.

Uppenbarligen väntar Amazon på att tekniken blir mer mogen innan de beslutar att lägga till Bitcoin-stöd. Detta kan betyda att för Amazon måste en skalbarhetslösning för Bitcoin implementeras innan de väljer att acceptera BTC-betalningar.

Ett annat rykte cirkulerade om att Amazon skulle skapa en kryptovaluta för sin plattform. Det så kallade “Amazon Coin” kan ha ett mycket viktigt stöd från samhället, enligt en undersökning genomförs av LendEDU.

Lån EDU-undersökning

Pol, skapad av LendEDU

Efter LendEDUs undersökning sa 61% av de personer som använde Amazon under den senaste månaden att de skulle lita på Amazon lika mycket som traditionella finansinstitut, dvs. banker.

För tillfället vet vi bara att företaget arbetar med olika blockchain-produkter men de informerade inte om de utvecklar sin egen token eller funderar på att acceptera en annan virtuell valuta.

eBay – Hejdå PayPal, hej Bitcoin?

I februari 2017 beslutade e-handelsföretaget att släppa PayPal som huvudbetalningsalternativ för sin plattform. Internetföretaget med huvudkontor i Kalifornien kommer att börja arbeta med en annan betalningsplattform som stöder kryptovalutor.

Med bitcoinutvecklare som arbetar för att göra det möjligt för den berömda kryptovalutan att vara ett mer konkurrenskraftigt alternativ jämfört med andra betalprocessorer, kan Bitcoin testas och accepteras av eBay.

eBay arbetar med Adyen, ett holländskt företag med fokus på digitala betalningar. Integrationen med eBay kan ske mellan Q2 och Q3, 2018. Huvudsyftet är att erbjuda en mer “sömlös betalningsupplevelse.”

eBay PayPal

eBay och Paypal, bild av Engadget

Det som är viktigt att markera är att eBay inte slutar acceptera PayPal, men det har precis bestämt sig för att släppa det som huvudalternativ för att behandla inköp via plattformen. Det största problemet som eBay står inför med PayPal är den inverkan som avgifterna har på dess budget. Betalningshanteringsföretaget tar ut viktiga avgifter för varje transaktion som sker på plattformen. Genom att släppa PayPal kan eBay se deras intäkter öka upp till 2 miljarder dollar under de kommande åren.

Devin Wenig, vd för eBay sa:

“Vi tror nu att vi kan erbjuda en mer sömlös upplevelse samtidigt som vi ger köpare och säljare större valmöjligheter för betalnings- och betalningsalternativ.”

Även när det inte finns några rykten om att eBay skapar en egen kryptovaluta, sa Scott Cutler, senior vice president för eBay Americas, att e-handelsplattformen på allvar diskuterar acceptans av virtuella valutor..

“Det här är en trend som alla pratar om, men tyvärr på eBay accepterar vi för närvarande inte bitcoin som betalningsform”, sade Cutler. “Vi överväger det allvarligt eftersom dessa kryptovalutor blir mer ett vanligt betalningsinstrument, men vi är inte riktigt där ännu.”

eBay är en viktig marknad för gruvhårdvara för bitcoin och kryptovaluta och andra kryptorelaterade samlarobjekt.

Starbucks Blockchain-plattform

Starbucks är ett annat viktigt företag som uppmärksammar många kryptovalutaentusiaster. Runt om i världen finns det flera Bitcoin- och kryptovalutarelaterade kaféer, men Starbucks accepterar inte kryptovalutor från och med idag.

Enligt styrelseordföranden på Starbucks, Howard Shultz, arbetar Starbucks med implementeringen av en betalningsapplikation som helt baseras på Blockchain-teknik. Betyder detta att Starbucks planerar att starta en kryptovaluta?

Starbucks

Starbucks Crypto Payments-app? Bild av CCN.com

Den 27 februari sa Shultz att företaget arbetar i en applikation som kommer att integreras med Blockchain och kommer att bidra till att minska väntetiderna och förbättra kundens uppmärksamhet.

Utöver det sa Shultz att vissa kryptovalutor har möjlighet att expandera och lyckas:

 ”Jag tror personligen att det kommer att finnas en eller några legitima betrodda digitala valutor från blockchain-tekniken. Och att legitimitet och förtroende när det gäller dess konsumenttillämpning måste legitimeras av ett varumärke och en murstenmiljö där konsumenten har förtroende för det företag som tillhandahåller transaktionen. ”

Vissa kryptovalutasupportrar spekulerade i möjligheten för Starbucks att skapa en token att använda i sina butiker. Något liknande det som Burger King gjorde i vissa länder med sina Whoppercoins byggda på Waves-plattformen.

“Den verkliga frågan i någon murarehandel idag är hur du blir lika relevant utanför dina butiker som du har inne?” Shultz kommenterade. “Om du tittar på vad vi har åstadkommit hittills och vad vi nu pratar om, är framtiden för Starbucks hemma och runt om i världen våra bästa dagar framför oss.”

Slutsats

Det återstår att se om det bara är rykten eller om dessa företag faktiskt planerar att lansera sina egna kryptovalutor eller börja acceptera etablerade som betalningsmetod. Med den senaste boom och intressenivåer i allt krypto skyhögt, verkar det troligt att de verkligen har börjat överväga det.

När Bitcoin växer och når en nivå av antagande där det faktiskt används som en betalningsvaluta snarare än ett spekulativt instrument eller lagring av välstånd kan vi mycket väl se att fler och fler vanliga företag accepterar det vilket säkert skulle hjälpa till att legitimera det och driva det till ännu högre höjder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me