Blockchain- och kryptovalutakurser vid universitet runt om i världen

Kryptovalutor och blockchain-teknik skapar en större inverkan i samhällen över hela världen. Företag, regeringar och individer använder virtuella valutor och distribuerad huvudteknologi för att förbättra sina tjänster och produkter.

När efterfrågan på kryptovalutor och blockchain-teknik ökar har efterfrågan på utbildning och kurser inom dessa områden också nått nya toppar. Universitet och skolor har precis börjat erbjuda olika specialiseringar inom blockchain och / eller kryptovalutor.

Blockchain-kurser universitet

Länder som Australien, Argentina, Bulgarien, Ryssland, Sydafrika och USA har olika kryptorelaterade kurser och förbereder nya studenter för att uppfylla marknadens efterfrågan.

Australien

Australien är ett av dessa länder där universitet förbereder sina elever för de efterfrågade verken. De Australian University RMIT har beslutat att teckna ett partnerskap med några viktiga blockchain-relaterade företag för att erbjuda en kurs med fokus på virtuella valutor och distribuerad ledteknik.

Utvecklar Blockchain

Utveckla Blockchain-strategi, kurs på RMIT

Accenture och Stone & Chalk kommer att hjälpa RMIT för att skapa en av de mest avancerade kryptovalutakurserna i Australien. För tillfället kommer kursen att prissättas till $ 1600 AUD (£ 880) och pågå i åtta veckor.

Programmet ger eleverna de nödvändiga verktygen som gör det möjligt för dem att använda blockchain-teknik och tillämpa den på den verkliga världen.

Rektor för RMIT, Martin Bean, kommenterade det:

”Blockchain blir nu en viktig del av samtida digital kompetens och vi är glada att kunna erbjuda ett branschfokuserat program byggt i samarbete med våra partners på Accenture och Stone & Chalk, liksom RMIT: s Blockchain Innovation Hub. ”

Representanter för Accenture och Stone & Krita har också kommenterat att arbeta sida vid sida med RMIT. De sa att kursen kommer att bli av med “kompetens- och träningsklyftan” och kommer att kunna utveckla fintech-tjänster inom banksektorn.

De Australian University of New South Wales (UNSW) arbetade också med LoyaltyX, ett viktigt blockchain lojalitetsforskningsprojekt. Med detta partnerskap skulle eleverna tjäna Ether varje gång de använder Unify Rewards-appen.

Argentina

Argentina förbereder också sina studenter för att delta i blockchain- och kryptovalutamarknaden. Ett av de viktigaste tekniska universiteten i Buenos Aires, Instituto Tecnoloógico de Buenos Aires (ITBA), har beslutat att erbjuda en ny kurs relaterade till kryptovalutor.

ITBA

Examen i kryptoekonomi, kurs på ITBA

Kursernas namn är ‘Bachelor’s degree in Cryptoeconomy: Blockchain, Smart Contracts and Cryptocurrency.’

Kursbeskrivningen lyder som följer:

“Programmet är för varje enskild person som vill börja och förvärva grundläggande och mellanliggande kunskap för att förstå världen av kryptovalutor, tokens, ICO: er, smarta kontrakt och olika tillgängliga blockkedjor.”

Blockonomi kunde kontakta universitetet och de förklarade för oss att kurserna kommer att hållas online, en gång i veckan, varje onsdag från 20.00 till 21.30. För de personer som är intresserade kostar inskriptionen 900 £ eller mindre om personen hänvisar kursen till andra människor.

Karriärens chef, Nicolás Collebechi, kommenterade till lokala medier:

“Kursen skapades för att vi ser att det finns flera branscher som arbetar med blockchain-teknik – banker, hälsa, digital reklam – men det saknas medvetenhet och galenskap om Bitcoin.”

Kursen startade den 23 mars och kommer att pågå i tre månader. Kandidatexamen gör det möjligt för elever att förstå vad kryptovalutor är, hur de påverkar ekonomin och hur virtuella valutor beter sig.

Bulgarien

Varna University of Management (VUM) är det bulgariska universitetet som förbereder bulgariska och internationella studenter för att anpassa sig till den nya blockchain- och kryptovalutamiljön. Bitcoin-stipendier kommer att finnas tillgängliga för tio ingenjörsexamen.

Varna

Bitcoin-stipendium vid Varna

Studenter som vill lära sig mer om Bitcoin och kryptovalutor måste betala € 1000 (£ 875) om de vill ha ett bitcoinrelaterat examensbevis.

Den bulgariska skolan förklarar:

“Varna University of Management är glada att meddela att tio sökande till kandidatprogram för programvaruteknik nu kommer att få möjlighet att tjäna Bitcoin-stipendier, från och med hösten 2018.”

Universitetet säger att kryptovalutor och blockchain-teknik kommer att förändra vårt sätt att leva. VUM vill stödja och stödja bitcoin och störande teknik. Det nya programmet är särskilt utformat för att ge en framtidsinriktad kapacitet.

“Vi tror starkt att kryptovaluta är en oundviklig teknisk utveckling som kommer att leda till betydande innovation i alla aspekter av våra liv”, informerar universitetet. ”Att godkänna och integrera bitcoin är ett rationellt val för oss. Vi är alltid intresserade av att leverera störande teknik i våra IT- och affärsprogram och kryptovaluta är definitivt en av dem. ”

Bulgarien är en aktiv deltagare på kryptovalutamarknaderna. Flera ICO har lokaliserats i Bulgarien och många bulgariska medborgare har grundat olika typer av ICO.

Förenta staterna

USA är ett av de viktigaste länderna på jorden. Och på kryptovalutamarknaden verkar det inte släpa efter. Faktum är att dess deltagande i den virtuella valutaekonomin är en av de viktigaste på jorden.

Individer och företag från USA är mycket integrerade med finans-, kryptovaluta-, blockchain- och ICO-världen. Det innebär att universitet i landet ska vara redo att locka en stor mängd studenter.

Stern School of Business vid New York University (NYU), erbjuder en kryptovalutakurs för studenter. För närvarande deltar mer än 100 studenter i kursen, och antalet förväntas fortsätta växa i framtiden.

”Det är ett snabbt rörande ämne med tokenomics och kryptovalutor som förändrar hela branscher. Ju fler människor kan lära sig om det och vilken potential det har, desto mer förståelse kommer de att ha för hur finansiella tjänster kommer att se ut om fem år, säger Oliver Bussmann, tidigare informationschef på UBS.

NYU Stern debiterar MBA-studenter runt $ 70.000 (£ 50.000) och studenter mer än $ 50.000 (£ 35.700).

Ett av de största problemen som universitetet har är att hitta rätt lärare att ge lektionerna. “Vår största utmaning är att hitta tillräckligt med folk för att undervisa kurserna”, säger professor David Yeermack.

Haas School of Business vid University of California i Berkley kommer också att erbjuda blockchain programvarurelaterade kurser. Enligt Greg LaBlanc, Haas-skolföreläsare, kommer “blockchain-teknik att ha en viktig inverkan på entreprenad, logistik och försörjningskedjor, vård, offentlig förvaltning, clearing av tillgångar, egendom och transaktioner.”

Slutsats

Detta är en lista över några av de internationella kurserna för kryptovaluta och blockchain som finns tillgängliga. Det är tydligt att den ökade efterfrågan på experter inom dessa områden kommer att kräva att universitet investerar i nya kurser som gör det möjligt för företag och regeringar att hitta rätt kandidater som de söker efter..

Alla dessa länder arbetar med kryptovalutor och blockchain-teknik inom offentlig och privat sektor. Dessutom är lönerna i branschen högre än inom andra tekniska områden.

Dessutom blir det inte lätt att organisera dessa kurser på grund av att materialet ändras mycket ofta. Nya tekniska innovationer äger rum och det som trender den senaste terminen, nästa kan vara föråldrad.

Som Yermack sa:

”År över år kommer vi att ändra över hälften av kursmaterialet. Det håller dig ung att läsa halva natten bara för att hänga med i de senaste nyheterna. ”

Andra länder som Ryssland, Sydafrika och Kina har universitet som har kurser relaterade till kryptovaluta. I framtiden kommer efterfrågan att fortsätta öka och det kommer att saknas experter på marknaden om de inte förbereder sig för denna konkurrenskraftiga och växande industri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me