Bitcoin Futures: Traditionellt investeringsinstrument uppfyller Bitcoin Boom

Bitcoin Futures

Bitcoin-terminskontrakt: de är vad vi alla pratar om just nu, både i kryptovalutans ekosystem och i traditionella investeringskretsar.

Varför? Eftersom dessa terminskontrakt har potential att vara en spelväxlare för båda samhällena. Ha med oss ​​så förklarar vi vad som står på spel i detalj.

First Off: Vad är futures?

Futures eller terminskontrakt används för att spekulera en position på en marknad. I den meningen är ett terminskontrakt en satsning: du satsar på att priset på en vara eller ett instrument kommer att vara X-belopp, lägre eller högre än det är just nu, på ett angivet framtida datum.

Bitcoin Futures

Och när du väl har ingått ett av dessa kontrakt kan de handlas på terminsbörser med andra köpare och säljare.

Du kan ha futures på alla möjliga saker, inklusive:

  • vete
  • majs
  • guld-
  • olja
  • valutor
  • räntor
  • aktiemarknadsindex
  • och nu bitcoin!

Om du behöver hjälp med att förstå lite bättre, överväg detta praktiska exempel:

Du är en majsodlare och din gård blir obrukbar om en torka drabbar de närmaste 12 månaderna. För att säkra din satsning i händelse av att en torka inträffar, du kort majs futures.

Om ingen torka kommer absorberar du förlusten och du täcks av dina vinster från fullskörd (förhoppningsvis täckt flera gånger).

Men om en torka kommer kommer du att ha kortsluten majs, vilket innebär att du får en utbetalning för tankpriset. Och den här utbetalningen skulle göra det möjligt för dig att ekonomiskt klara av krisen. Så detta är bara ett exempel på hur och varför futurer finns.

Vad är betydelsen av Bitcoin Futures?

Så varför spelar Bitcoin futures roll? Av två huvudskäl.

Först ger bitcoin futures investerare det första riktiga kortslutningsalternativet mot bitcoinpriset. Tidigare kunde du egentligen bara gå “lång” på bitcoin. Nu kan investerare satsa och tjäna pengar på alla typer av BTC-prisrörelser på ett traditionellt, klart definierat sätt.

För det andra, och ännu viktigare, bitcoin-futures ger traditionella finansinstitut, institutioner som hanterar biljoner dollar varje år, ett sätt att komma in i kryptovalutautrymmet från periferin, vilket legitimerar Bitcoin som en förfallande tillgång och kryptoekosystemet i allmänhet.

Kom ihåg att det var bara för några år sedan att bitcoins var praktiskt taget värdelösa, och det har varit en uppåtgående kamp för acceptans sedan dess. Så för stora finansinstitut att flytta in i BTC-futures är en enorm milstolpe för antagande som förutspår ytterligare milstolpar att komma.

Med andra ord? Bitcoin börjar slå den stora tiden.

Stora potentiella användningsfall? Gruvförsäkring

Kommer du ihåg exemplet med majsfutures som just illustrerades? Tja, använd den situationen löst på Bitcoin-gruvarbetare och du har ett riktigt intressant potentiellt användningsfall för bitcoin-futures.

Låt oss bryta ner kärnan i idén:

Bitcoin gruvarbetare betalar för sina driftskostnader i, du gissade det, bitcoins. Så om BTC upplever ett enormt akut prisfall kan gruvarbetare kämpa för att betala sina månatliga driftskostnader.

Och det är där ett bitcoin-terminkontrakt kan komma till nytta. Om en bitcoin-gruvarbetare “kortar” bitcoin med ett terminskontrakt får de en utbetalning och kommer att kunna fortsätta att fungera oavsett om bitcoin-priset sjunker.

Det är bara bra moderna finansiella instrument, tror du inte?

CME Group, Inc. vill ha status för första gången

I ett tillkännagivande den 31 oktober förklarade Chicago Mercantile Exchange (CME) sina avsikter att ha bitcoin-terminer igång i december 2017.

Detta gjorde CME till det första traditionella utbytet som tillkännagav en sådan razzia i kryptovalutorummet.

Och detta var en enorm utveckling för Bitcoin-gemenskapen, eftersom CME är världens ledande marknadsplats för derivat och terminer. Med andra ord kunde bitcoin-futures inte ha hittat ett mer legitimt hem att landa på.

Och en dominoeffekt uppstod, eftersom andra stora institutioner snabbt följde CME: s tillkännagivande med egna förklaringar.

Cboe följer kostym

I kort ordning speglade Chicago Board Options Exchange (Cboe) CME: s tillkännagivande genom att säga att de också skulle lansera bitcoin-futures i december. De är live nu, men mer om det senare.

Cboes terminskontrakt listas nu under symbolen XBT.

Börsen kommer att förlita sig på Winkevoss tvillingarnas Gemini Bitcoin-börs för sina prisreferenser.

CBOE Bitcoin

CFTC godkänner 3 börser för Bitcoin Futures

Som en av de främsta tillsynsmyndigheterna i nationen har USA: s Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en stor svängning över hur Bitcoin futures kan, eller inte, kan utvecklas.

Men investerare behöver inte oroa sig för något slags slag, eftersom CFTC meddelade i början av december att det skulle göra det tillåta CME, Cboe och Cantor Exchange till självcertifierar bitcoin-terminskontrakt.

Med andra ord: spel på.

Som CFTC-ordförande J. C. Giancarlo påpekade vid den tiden:

”Bitcoin, en virtuell valuta, är en vara som skiljer sig från något som kommissionen tidigare har behandlat. Som ett resultat har vi haft omfattande diskussioner med börserna angående de föreslagna kontrakten, och CME, CFE och Cantor har kommit överens om betydande förbättringar för att skydda kunderna och upprätthålla ordnade marknader. ”

NASDAQ och TD Ameritrade Want In

NASDAQ är den näst största börsen i världen. Och på hälarna av CME: s och Cboes bitcoin-futures, Nasdaq, Inc. flyttar för att starta egna BTC-futures nu.

Ju mer ju merrier, eller hur?

Men de institutionella titanerna är verkligen inte slumrande. De lovar att ge mer exakta kontrakt än sina konkurrenter.

Nasdaq

Nasdaq-bild från Business Insider

På tal om institutionella titaner lutar TD Ameritrade sig inte tillbaka och ser avsnittet utvecklas inför dem. Det stora mäklarföretaget flyttar nu för att skapa sina egna BTC-futures. Följaktligen verkar det som om kritisk massa har uppnåtts; dessa megaspelare i branschen kommer att ha företag små, medelstora och stora efterföljare.

Flocken kommer så att säga.

Första handelsdagen var intressant

De första Cboe bitcoin-terminkontrakten gick i drift den 10 december 2017. Men spänningen kring lanseringen fick Cboe-webbplatsen att krascha en eller två gånger, vilket visar hur imponerande intresset var.

Och handeln har verkligen börjat ta fart under de följande dagarna. Handel med bitcoin-terminer började först skit, men handelsvolymen ökar i takt med att fler och fler investerare väljer att ge det nya, aldrig tidigare skådade finansiella instrumentet ett försök.

En stor oro som hade cirkulerat före lanseringen av dessa kontrakt är möjligheten att futures faktiskt skulle fungera för att undertrycka bitcoinpriset. Vissa gick till och med så långt som att säga att bitcoin futures skulle a) förstöra själva Bitcoin-projektet och / eller b) orsaka en spekulativ bubbelkrasch på traditionella finansmarknader.

Lyckligtvis har ingenting av något slag uppnåtts ännu så för tillfället ser allt bra ut. Och situationen verkar grundad för att bli ännu mer populär de kommande veckorna.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa terminkontrakt är kontantavvecklade, inte bitcoinavvecklade. Det betyder att traditionella Wall Street-typer nu kan “spela i krypto” utan att någonsin direkt äga eller handla i kryptovalutor.

Den dynamiken ensam bör orsaka ett nytt och imponerande inflöde av kontanter och räntor i Bitcoin Boom och andra toppkryptovalutor i förlängning. Så medan bitcoin futures är något att hålla ett öga på, finns det inget att frukta för nu. Och låt oss hoppas att det förblir så under överskådlig framtid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me